Boj s unavenou pletí

Trápí vás syndrom unavené pleti, kvůli čemuž vypadáte nejen starší, ale zároveň máte horší náladu? Zbavte se stresu, omezte vysedávání u počítače na minimum a pořádně se vyspěte.

Unavený a ztrhaný obličej způsobuje nejen snaha být nejlepší v práci, dokonale zastávat úlohu manželky, milenky, matky nebo nejlepší kamarádky, ale i nadměrné vysedávání u počítače (syndrom computer face). V současné době se většina z nás snaží zvládnout všechny své povinnosti, stres v práci či ve škole, neustále kontrolujeme e-mailovou schránku a mnoho z nás propadlo také „závislosti“ na Facebooku. Naložily jsme si toho tolik, že naše tělo nemá čas si odpočinout, což má na proces stárnutí nepochybně zásadní vliv.

Nedostatek spánku

Hlavní příčinou unavené pleti je nedostatek spánku. Jestliže nejsme dostatečně odpočaté, imunitní systém se oslabuje a snižuje se tvorba kolagenu, díky kterému je pleť pružná a pevná. Během noci se často snažíme dohnat vše, na co nám nevyšel čas během dne. Klidně i o půlnoci řešíme e-maily, prohlížíme si zeď svých přátel na Facebooku nebo se koukáme na televizi. Výjimkou není ani noční vyřizování pracovních telefonátů. Vždyť většina z nás je na příjmu nonstop, tak proč nezavolat šéfovi nebo klientovi v půl jedenácté večer?

zoom

Dlouhodobý i mírný stres

Předčasné stárnutí pleti způsobuje nejen nedostatek spánku, ale také stres. Ten může mít pro pleť ještě mnohem fatálnější následky. Pokud jste dlouhodobě ve stresu, může se vám začít tvořit ekzém, lupenka, může docházet k vysoušení pleti nebo se tvořit záněty kůže. Neblahý vliv na pokožku přitom způsobuje i mírný stres včetně emočního stresu. Zajímavé je také to, že stres nemusíte pociťovat. I když se cítíte v pořádku (mírný stres), pokožka to bude vnímat odlišně a na jejím stavu se to negativně projeví.

Život ve velkoměstě

Jestliže žijete ve velkém městě, jste chtě nechtě vystavené nezdravému UV záření a znečištěnému prostředí. To má za následek nejen vrásčitější pleť, ale také větší množství nevzhledných pigmentových skvrn. Pokud se nehodláte přestěhovat na venkov, pak lze jako první pomoc využít ochranné BB a CC krémy, jež pleť hydratují a poskytují ji pomyslnou bariéru. Oblíbený přípravek vhodný na pleť negativně ovlivněnou životním stylem nabízí značka Vichy, Idéalia Life Serum.

Malé změny k lepšímu

Abyste se opět cítila plná energie, měla dobrou náladu a krásnou pleť, nemusíte začít hledat nemovitost daleko od civilizace a mimo internetové připojení. Mnohdy stačí ke změně pár maličkostí. Začněte chodit do postele ještě před půlnoci, kdy dochází k obnově tkání, a neberte si se sebou mobil, tablet, počítač ani neusínejte u televize. Pokuste se o změnu ve svém jídelníčku. Zařaďte do něj ryby, avokádo, ořechy a dýňová semínka. Všechny tyto pokrmy obsahují zdravé tuky (esenciální mastné kyseliny).

Top 5 přípravků proti unavené pleti

Nezapomínejte svou pleť pravidelně hydratovat. Používejte kvalitní hydratační krémy ráno i večer. Ideální je namazat se hydratačním krémem ihned po koupeli nebo sprše, kdy je pleť stále ještě vlhká. Vlhká pokožka lépe udrží potřebnou vlhkost a zůstane vláčná. Abychom vám výběr krému usnadnili, vybrali jsme pro vás top 5 přípravků pro unavenou pleť, které stojí za vyzkoušení!

  • Bioderma, revitalizační krém Matriciane Multi-Défense
  • Bobbi Brown, vyživující sérum Intensive Skin Supplement
  • Clinique, hydratační emulze Dramatically Different Moisturizing Lotion+
  • Lancôme, protistrestový BB krém Hydra Zen NeuroCalm™
  • Vichy, krémové sérum Idéalia Life Serum


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!