Zpěvačky a herečky dobývají svět módy

Denně nás ovlivňují, sledujeme jejich filmy, posloucháme písničky a čteme o nich v časopisech. Oblečení slavných je pro mnohé inspirací. Když celebrity vyrukují s vlastní módní kolekcí, je úspěšnost prodeje téměř zaručena. Oblečení, parfémy i kosmetiku nabízí pod svým hvězdným jménem stále více tváří showbusinessu.

img

kolekce Elizabeth & James by Mary-Kate and Ashley Olsen

Madonna

Madonna je nejen královnou popu, ale také módní ikonou, kterou mnozí v oblékání napodobují. Její zálibě v teplákových soupravách tak může společnost Adidas děkovat za obří zisky. Madonna spolu se svou dcerou Lourdes vytvořila módní řadu příhodně nazvanou Material Girl, která rozčeřila módní vlny v srpnu 2010. Tato kolekce se prodává výhradně v obchodních domech Macys, které patří mezi nejznámější obchodní domy v Americe. Kolekce Material Girl je k dostání za velmi příjemné ceny od $12 do $40 za kus. Kromě oblečení je k dostání i obuv, kabelky, bižuterie či vlasové doplňky.

Elizabeth Hurley

Známá britská modelka a herečka založila svou vlastní značku Elizabeth Hurley v roce 2005 a zaměřila se zejména na luxusní plážové oblečení a doplňky pro ženy i děti. Oblečení této značky je k dostání pouze ve Velké Británii nebo online na stránkách www.elizabethhurley.com. Pod svým jménem však Elizabeth nabízí také takzvané "guilt free snacks", tedy pochoutky, po kterých nepřiberete. Můžete vyzkoušet její ovocné nebo ovesné tyčinky, které pořídíte za necelou libru. Plavky navržené Elizabeth jsou už podstatně dražší, pohybují se řádově kolem 5000Kč za kus, plážové šatičky vás vyjdou v přepočtu na 6000Kč. 

Elle Macpherson

Australská supermodelka, herečka a podnikatelka založila velmi úspěšnou módní řadu spodního prádla Elle Macpherson Intimates, které se na módním trhu skvěle daří již od roku 1990. K dostání je v současnosti nejen v Austrálii, ale také v Americe a ve Velké Británii, kde se prodává v luxusních obchodních domech jako jsou Harrods nebo House of Fraser. Elle rovněž pod svým jménem nabízí kosmetickou řadu péče o pleť The Body, které nese jméno její slavné přezdívky. Ze slavné supermodelky je v současnosti velice úspěšná podnikatelka, která se své práci naplno věnuje ve všech směrech - od vytváření nových kolekcí přes marketing a propagaci až po samotný prodej. 

Mary-Kate and Ashley Olsen

Roztomilá herecká dvojčata se o svou budoucnost určitě obávat nemusí. Olsenovic impérium vybudované skrze kosmetiku, vlasové prostředky nebo knihy, jimž propůjčily své slavné tváře, se zdárně rozvíjí. Obě slečny se velmi zajímají o módu, a tak začaly čile podnikat i v tomto odvětví. Sestry nabízejí své unikátní kousky ve směsici stylů hippie, grunge a bohémství pod známou značkou Elizabeth & James by Mary-Kate and Ashley Olsen. Modely návrhářského dua Elizabeth & James jsou populární i u celebrit jako jsou Dakota Fanning nebo Jessica Simpson.

Victoria Beckham

Módní styl bývalé Posh Spice kopíruje mnoho žen po celém světě. Victoria začala s navrhováním malé kolekce džínsů pod názvem VB Rocks pro denimovou značku Rock & Republic. Poté uvedla na trh vlastní denimovou značku dVb Style s nabídkou džínsů za 300 dolarů. Úspěšně byla přijata i její řada slunečních brýlí a vůní pod názvem Intimately Beckham, následovaná vlastní veleúspěšnou kolekcí zvanou VB pro obchodní domy Harvey Nichols a Harrods. Ve spolupráci s japonským obchodem Samantha Thavasa and Shiatzy Chen Victoria navrhla řadu luxusních kabelek a šperků. Z pouhé manželky známého fotbalisty Beckhama se tak stala uznávaná módní návrhářka.

Gwen Stefani

Americká zpěvačka se může pochlubit vlastní oděvní řadou značky L.A.M.B, která byla na módní trh uvedena v roce 2004 a kromě oblečení zahrnuje i kabelky, obuv, doplňky a parfém „L“. Zkratka L.A.M.B. znamená love angel music baby. Celá kolekce odráží Gwenin kreativní a jedinečný cit pro módu. Značka zaznamenala obrovský komerční úspěch v obchodech po celém světě a stala se oblíbenou i mezi dalšími celebritami jako jsou Teri Hatcher či Nicole Kidman. Zpěvačka svou kolekci rozšířila o řadu Harajuku Lovers, která čerpá z japonské kultury a módy.

Beyoncé

Zpěvačka Beyoncé Knowles se kromě úspěšné pěvecké i herecké kariéry zabývá i navrhováním oblečení. V roce 2005 založila rodinnou značku House of Deréon pojmenovanou po její babičce švadleně Agnèz Deréon. Beyoncé patří podle magazínů Forbes a Time mezi 100 nejvlivnějších lidí světa a tak není divu, že její oblečení, které navrhuje spolu s matkou Tinou Knowles, patří mezi velice dobře prodávané. Její obchody ve Spojených státech a v Kanadě nabízejí sportovní oblečení, denim, kožené a kožešinové oblečení a doplňky včetně kabelek. Organizace PETA zpěvačku zkritizovala za nošení a používání pravých kožešin v její kolekci.

Kate Moss

Britská topmodelka proslulá svým divokým večírkovým životem propůjčila svůj ikonický mix boho, vintage a rock n ´roll stylu oblíbenému módními řetězci Topshop už v roce 2007. Její kolekce Kate Moss for Topshop je vždy bleskurychle vyprodána. Nákupy byly dokonce limitovány na pět kousků na zákazníka, aby se oblečení neobjevovalo na eBay. Katiny kolekce zahrnují oblečení, kabelky a boty za velmi příznivé ceny (např. kolem 12 liber za top). Její poslední kolekce pro Topshop byla uvedena v květnu 2010 a spekuluje se, že tím spolupráce Topshopu a Kate končí. Topmodelka také uvedla na trh pod záštitou firmy Coty čtyři vůně a v roce 2010 navrhla dokonce několik kabelek pro luxusní módní dům Longchamp.

Mezi další celebrity, které se snaží s větším či menším úspěchem proniknout do světa módního návrhářství, patří Paris Hilton, Justin Timberlake, Sienna Miller, Nicole Richie, Jessica Simpson, Jennifer Lopez, Hillary Duff, Mandy Moore, Milla Jovovich, Fergie, 50 Cent či Miley Cyrus.

 


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.