Cestujete s dětmi? Pojistěte je!

Kromě jiných věcí nezapomeňte sjednat odpovídající cestovní pojistku.

Pravděpodobnost, že se na cestách něco stane a vy budete potřebovat lékaře, je výrazně vyšší, cestujete-li s dětmi nebo ještě lépe s neposednými dětmi. A proto je cestovní pojištění pro děti nezbytností. Tedy pokud se nechcete finančně zruinovat.

img

Takhle můžete vypadat, až vaše nepojištěné dítě na dovolené poškrábe Ferrari u hotelu...

Máte-li sjednané cestovní pojištění v rámci zájezdu nebo kreditní karty, rozhodně si zkontrolujte, koho vlastně takové pojištění kryje, zda jenom vás nebo i členy rodiny a jak jsou definováni členové rodiny. Může se například stát, že děti nad určitou věkovou hranici už taková pojistka nekryje.

Druhá důležitá otázka je, zda má vaše pojistka dostatečné limity pojištění. Minimum by mělo být 1,5 mil. Kč na léčebné výlohy.

Potřebujete-li si na vaši cestu sjednat novou cestovní pojistku, není nic snazšího. A ani to není extra drahé. Týden v Evropě vás přijde na méně než 100 Kč za týden a osobu. 

Každý člen rodiny, kterého chcete pojistit, včetně dětí, musí být na pojistce uveden. Například pro čtyřčlennou rodinu zadáte, že chcete pojistit čtyři osoby, a do smlouvy uvedete jména a rodná čísla všech členů rodiny.

Cestovní pojištění pro děti je většinou levnější, někde je dostanete pro děti do dvou let i zdarma.

Cestujete-li s dětmi, rozhodně si pořiďte pojištění odpovědnosti. Stojí pár desetikorun za týden a bude se vám hodit, pokud vaše ratolesti někdo něco rozbijí. Nebo už se vám stalo, že se dítě ztratilo a museli jste nechat vyhlásit pátrání? Snížit toto riziko jde krom pojistky také třeba špionovacími hodinkami.  Samozřejmě se může hodit i vám, ale máte-li po svém boku poskakující puberťáky nebo puberťačky, rostou důvody, proč si je sjednat.

TIP: srovnat nabídky pojišťoven můžete online tady

V rámci cestovního pojištění si můžete sjednat řadu připojištění, například zavazadel nebo zpoždění letu, ale nejdůležitější jsou léčebné výlohy s dostatečnými limity a odpovědnost. S takovým pojištěním vás totiž ošetří i v soukromém zařízení, což oceníte, až budete potřebovat ošetření rychle.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?