Chcete mít krásné, silné a zdravé zuby? Svěřte se do péče estetické stomatologie

Někdy prostě přijde impuls a člověk se rozhodne „něco se sebou udělat“. Ale co? Zhubnout? Vsadit na plastického chirurga? Co takhle si nechat vylepšit zuby?

Ano, správně, zuby jsou jednou z nejviditelnějších vizitek člověka. Vědci zjistili, že zuby signalizují nejen naši schopnost přijímat potravu, ale při pohledu na zuby potenciální partner hodnotí i naše zdraví, vitalitu, sexuální aktivitu a schopnost přivést na svět zdravé potomky.

Po krásných, silných a zdravých zubech touží jistě každý. Může si však něco takového každý skutečně dopřát? Nemám já prostě smůlu, že mám zuby od přírody malé, žluté, nepravidelné, samá plomba? Nemějte obavy a svěřte se do péče estetické stomatologie.

Čím vším se dají vylepšit zuby?

Možností je celá řada. Vy si jen zvolte, jaké změny byste rádi dosáhli, a rozhodnutí pro jednotlivé metody nechte na specialistovi. Je na něm, aby naplnil zadání a byl schopen zaručit výsledek.

První na řadě je odborné vyčištění zubů

Už to někdy učiní zázrak, protože překvapivě velké procento lidí neví, jak si zuby správně čistit. Dentální hygienistka vám může provést nejen ultrazvuk, ale i leštění a odstranění pigmentů metodou air-flow. Další poměrně jednoduchá procedura s velkým efektem je bělení zubů. Tady už stojí za zvážení, zda a kterou metodou bělit. Poraďte se s odborníkem, který vám zaručí to pravé přesně pro vaše zuby.

zoom

Oprava kazů, výměna nepěkných výplní nebo drobné úpravy tvaru zubů by dnes, v době rutinně používaných bílých výplní (tzv. fotokompozit), měly být snadné u každého zubaře. Bohužel ne vždy tomu tak je. Ani u malých běžných zákroků se na zubech nevyplatí šetřit, dbejte tedy na dobrý výběr dentisty.

Výraznou změnou vzhledu chrupu je úprava předních zubů překrytím jejich předních plošek přímými estetickými fazetami z fotokompozitu. Tady už je prostor pro estetické cítění stomatologa, se zuby se dají dělat zázraky. Trvanlivost, podobně jako u bílých výplní, záleží na pečlivosti zubaře.

O něco větším zásahem jsou nepřímé estetické fazety z kompozitu nebo keramiky, při jejichž nasazování je nutné zuby téměř vždy nepatrně brousit. Nezbytná je spolupráce s laboratoří. Zubní technik s citem pro estetiku by měl sám vybírat barvu a tvar, ale samozřejmě při tom musí respektovat zadání od pacienta a být u něj v průběhu celého zákroku.

Keramické estetické fazety a korunky jsou nejdokonalejší metodou estetické stomatologie

U celokeramických korunek se stírá rozdíl mezi fazetami a korunkami a příprava (broušení zubů) může být i velmi malá. Bohužel keramické fazety nejsou vhodné vždy a všude. Doktor i technik musí mít značné zkušenosti a dokonalé vybavení. Špatně udělané a přilepené fazety padají, lámou se a jsou pro pacienta zdrojem neustálé nejistoty a frustrace. Prvním krokem, abyste předešli případným komplikacím, je výběr ověřeného zubaře, doporučujeme například zubní kliniku Apollonia v Brně.

Estetická stomatologie je dnes samostatná disciplína zubního lékařství, která ve své špičkové podobě využívá hi-tech metody, počínaje analýzou série fotografií chrupu, přes návrh a výrobu fazet za pomoci moderních technologií, kouzla s bělením, se světlem a barvou zubů až po dokonalou technologii zhotovení výsledné práce.

Není každému stomatologovi dáno pohybovat se na takové úrovni, stejně jako není pro každého pacienta nezbytné vyčerpat všechny možnosti z nabídky specialisty. Záleží především na diskuzi s pacientem, na cíli, kterého chce dosáhnout, na zadání požadovaného výsledku. Rozhodně je však pro stomatologa, který se chce zabývat právě estetickou stomatologií, nutné ovládat všechny možnosti, které moderní věda nabízí, mít dostatek zkušeností a také schopných spolupracovníků ve svém týmu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?