Chemický peeling vás zbaví akné i vrásek

Chemický peeling představuje účinný a téměř bezbolestný způsob, jak se zbavit pigmentových skvrn, akné a dokonce i vrásek. Pokud se na chemický peeling chystáte, svěřte se ale raději do rukou lékaře, nikoliv kosmetičky.

Peeling prováděný kosmetičkou vs. lékařem

Objevila jste na některém ze slevových portálů skvělou nabídku na chemický peeling? Dříve, než si poukázku na levný chemický peeling koupíte, zkuste se nad tím zamyslet. Chemických peelingů je na trhu několik, ale ne všechny jsou lékařsky prověřené a některé z nich mohou dokonce vaši pleť poškodit. K tomu všemu účinný chemický peeling - tedy ten hlubší - může provádět pouze proškolený lékař či dermatolog, takže jestli jste narazila na zvýhodněnou nabídku kosmetického studia, pravděpodobně se bude jednat pouze o povrchový peeling  s použitím nižších koncentrací ovocných kyselin respektive AHA kyselin.

Zlepšení stavu aknózní pleti po pár ošetřeních

zoom

Chemický peeling slibuje zlepšení stavu problematické aknózní pleti

K provedení chemického peelingu se nejčastěji používá kyselina glykolová, k odstranění pigmentových skvrn se k ní přidává kyselina citronová. Nejvyšší dostupná koncentrace je 70 % kyselina glykolová, která se v kombinaci s kyselinou mandlovou ? která prostupuje do mazových žláz, kde omezuje tvorbu mazotoku a navíc působí antibakteriálně ? hodí pro ošetření problematické pokožky, příznivé působí na aknózní a hrubší pleť s nerovnostmi. Lékaři uvádějí, že již po třech ošetřeních je možné pozorovat zlepšení stavu problematické aknózní pleti, dochází k barevnému sjednocení pleti a vymizení skvrn a vyhlazení jemných linek i hlubších vrásek.

Nejvhodnější doba pro chemický peeling

Ideální doba k ošetření chemickým peelingem je podzim/zima a časné jaro. Důležité je, aby nebyla intenzita slunečního záření příliš silná. Nicméně nejen roční období je rozhodující v tom, kdy či jestli vůbec chemický peeling podstoupit. Proškolený lékař by vám měl být schopen říct, zda se pro vás chemický peeling hodí, nebo zda by nebylo lepší zvolit jiný typ procedury. Chemický peeling se nedoporučuje lidem při akutní infekci či zánětu (např. při oparu), při ekzému, poraněné pleti, dále lidem se sklony k jizvení nebo při alergii na nějakou složku v chemickém peelingu. Chemický peeling nebývá účinný na hluboko usazené pigmentové skvrny.

Chemický peeling zvládnete během obědové pauzy

Délka procedury je závislá na tom, jak pokožka reaguje na účinnou látku (kyselinu), ale obvykle trvá okolo 30 minut. Aby byl výsledný efekt co nejlepší a dlouhodobý, zákrok by se měl třikrát až šestkrát opakovat. Ani zkušený lékař či dermatolog to nedokáže přesně časově vyhodnotit, je to individuální záležitost. Někdy je změna vidět už po prvním sezení, jindy až po několikerém opakování. Co se týče ceny ošetření, tak v průměru vychází jedno ošetření na 1000 korun, ale můžete narazit i na kliniky, kde zaplatíte 800 korun nebo třeba i 2000 korun za jedno ošetření.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.