Domácí manikúra a TOP laky

V zimních měsících patří mezi nejžádanější barvu laku na nehty ta, která připomíná oblíbený dámský likér. Řeč je o griotce, ale na odbyt jdou i další odstíny červené. Připravili jsme přehled TOP rudých laků a krátký návod, jak si udělat manikúru pouze s minimálním vybavením.  

K úpravě nehtů nepotřebujete profesionální výbavu ani přemíru času. Hezkých nehtů docílíte s pouhým pilníčkem, podlakem, lakem a nadlakem. Manikérky ze mě nebudou mít radost, ale někdy stačí opravdu málo.

Základem jsou zdravé nehty

Aby nehty vypadaly upraveně, nemusí být nutně dlouhé. Naopak mnohdy vypadají kratší nehty mnohem lépe. Ze všeho nejdůležitější je jejich stav. Pokud se vám nehty lámou a třepí, nejsou v dobré kondici a potřebují vyživit. Osobně se mi osvědčila pečující kúra na nehty 8v1 Eveline Cosmetics Nail Therapy. Kdybych kúru neměla odzkoušenou, sotva bych uvěřila tomu, že se budou dít za cenu 70-80 korun nějaké zázraky. Opravdu se dějí!

Naordinujte si kondicionér na nehty Eveline Cosmetics Nail Therapy a vydržte u něj minimálně měsíc. Odlakované nehty si přetřete jednou až dvěma vrstvami, druhý den aplikujte třetí vrstvu, třetí den další. Poté nehty odlakujte a začněte od začátku. Klíčové je vytrvat! Klidně si na nehty dejte i barevný lak, ale nepřestávejte s aplikací. Pozor: Nedávejte si během jednoho dne více než dvě vrstvy kondicionéru. V opačném případě si nehty poškodíte a bude vás to nepříjemně pálit.

Kvalitní podkladový lak

Jakmile se vám podaří dostat nehty zpět do kondice, můžete si jich naplno užívat. Při jejich úpravě používejte kvalitní podkladové laky, které nehty zároveň i vyživí. Jako podlak můžete použít kondicionér od Eveline Cosmetics nebo si objednat australský produkt Diamond Strength Nail Hardener. U nás se mi osvědčil Double Duty od Sally Hansen.

Barvy, barvy, barvičky

Na uschnutý podlak aplikujte barevný lak. V případě tmavých odstínů obvykle stačí jedna vrstva. Pokud dáte dvě vrstvy, připravte se na delší dobu schnutí. Doporučuji si k tomu pustit film a na nic nesahat. Stačí jeden špatný pohyb a dokonalá manikúra bude ta tam. Která z nás to nezná? A čím více úprav, odlakování, přelakování, tím horší bývá výsledek.

Super kvalitní nadlak

Třešničkou na dortu je nadlak. Věřte nebo ne, ale jeho význam je naprosto rozhodující. Bez kvalitního nadlaku nebude „domácí“ manikúra nikdy perfektní. Pokud chcete docílit opravdu lesklých nehtů, které budou působit skoro jako gelovky, přitom zůstanou stále přirozené, a které vydrží na zdravých nehtech a s kvalitním lakem i 10 dní, sežeňte si IQ Sealer Top Coat.

Jak nehty pilovat?

Co se týče tvaru, zvolte si ten, který se vám zdá nejpřirozenější. Za mě to jsou oválné nehty. Nepřehlédnutelná budete s manikúrou ve tvaru kočičích drápků. Budete-li je pilovat, nemělo by to být v době po koupeli, kdy jsou nehty změklé a křehké. Nejlépe se mi pracuje se skleněným pilníkem, ale když není zbytí, spokojím se i s papírovým. Kovový pilník nepoužívám. Proč? Protože mi to s ním nejde.

5 TOP rudých laků

  • Sally Hansen Complete Manicure, odstín 620 Wine not
  • ANNY, odstín 047 The answer is love
  • Astor Quick n Go 45 Seconds (tmavé odstíny fuchsiové)
  • Astor Perfect Stay Gel Shine, odstín 302 Cheeky chic
  • Bourjois 1 Seconde Nail Enamel, odstín 12 Rouge


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.