Trendy v manikúře

Nakoukli jsme do českých i zahraničních nehtových salonů a zjistili, jaké jsou nejnovější trendy v manikúře. Zákaznice si oblíbily gel laky, nosí se tělové i zářivé barvy laků a frčí vtipné tetování.  Mimo to jsme se podívali na zoubek umělým nehtům.

Umělé versus přirozené nehty

Umělé gelové nehty jsou mezi zákaznicemi stále oblíbené, protože jsou velmi praktické. Žena se o ně nemusí prakticky starat, vydrží umývání nádobí i řadu dalších činností. Důležitý je ovšem správný výběr salonu. Špatná manikérka před nanesením umělých nehtů přírodní nehty doslova oškrábe a tím je zbaví jakéhokoliv lesku. Obvykle je to oddůvodněno tak, že pouze tímto způsobem vám může zaručit pevnost a dlouhou výdrž. Pokud absolvujete takovouto „úpravu“ nehtů několikrát za sebou, můžete se rozloučit s vlastními zdravými nehty.

Navíc některé salony (zejména ty podezřele levné) používají gelové nehty z látky zvané Methylmethacrylate (MMA), což je substitut akrylu. Akrylát je zdraví škodlivý a karcinogenní. Většinou pochází z Číny a pozná se podle toho, že velmi silně zapáchá. Nehty jsou po něm obzvlášť tvrdé, takže jdou těžko odpilovat. Některé zákaznice se mylně domnívají, že takto tvrdé nehty jsou kvalitní. Při použití MMA jsou sice nehty obzvlášť odolné a dlouho vydrží, ale také jim to velice škodí a nebezpečná látka se vstřebává do těla.

V profi salonu vám nehty nezničí

V profesionálních nehtových salonech se “oškrábání” vlastních nehtů nemusíte bát a ani po několikanásobné aplikaci o své nehty nepřijdete. Zkušená manikérka odstraní pouze 5 % povrchu nehtu tzv. bufferem, což je velmi jemný spíše ohlazující pilník. Pokud jsou gelové nehty udělané správně, nic se neoškrabává, protože gelové nehty na měkkém a oslabeném povrchu špatně drží.

zoom

Umělé nebo přirozené nehty?

Co z toho vyplývá? Jestli si nechcete zadělat na zdravotní potíže a přijít o své přírodní nehty, vybírejte si pouze ověřené nehtové salony a nepodstupujte aplikaci umělých nehtů příliš často. I když máte své přírodní nehty krátké, pokud jim poskytnete výživu a budete se o ně pravidelně starat, dokážete z nich vypěstovat upravené a hezky vypadající nehtíky. Zapomeňte na dvoumetrové hranaté drápy s malůvkami, které nejsou trendy a pro muže jsou často spíše odpuzující.

Gel lak jako alternativní řešení

Byla jste zvyklá na umělé nehty a se svými vlastními se nedokáže zžít? Vyzkoušejte techniku, u které jde o něco mezi lakováním a umělými nehty. Nehet se pokryje speciální bází a lakem s texturou gelu, který se nechá zatvrdit. Gel lak vydrží lesklý a bez poškození až jeden měsíc, poté ho manikérka „sloupne“ pomocí alobalu a odstraňovače. 

zoom Zvětšit

Gelový lak od značky Sally Hansen


Výhodou této metody je to, že se přírodní nehet nijak neobrušuje a vypadá dobře i po sundání gelu. V profi nehtovém salonu používají k zatvrzení UV lampu, před nánosem gelu nehet komplexně ošetří (odstranění přebytečné kůžičky, nanesení ošetřujícího primeru s vitamíny apod.) a v závěru se dělá masáž rukou. Celá procedura obvykle trvá 30 minut. Nicméně není pravda, že gelové laky přírodní nehty vůbec nepoškozují. K odstranění gelového laku se používá aceton, který nehty hodně vysušuje.

Tetování na nehty

Kýčovité malůvky na nehtech nevypadají hezky, ale pokud zvolíte alternativu, jakou je tetování na nehty, neuděláte chybu. Tetování na nehty (nehtové tetovací obtisky) nabízí například značka Bourjois. Živá, organická kolekce 180 tetování evokuje přírodu a svět rostlin. V kolekci jsou celkem tři velikosti tetování na nehty (malá, střední a velká) a použití každého z nich je velice snadné. Tetování na nehty (samolepky) nabízí také značka Essence, kterou najdete v drogerích DM. Tato originální manikúra vám dodá eleganci a šarm až ke konečkům nehtů.

Náš tip: Samolepky nejlépe vyniknout na tmavých a pestrobarevných lacích. Laky na nehty  v mnoha barevných odstínech koupíte výhodně v e-shopu Omlazení.

Největší hity laků na nehty

zoom Zvětšit

Can't Find My Czechbook od značky OPI



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?