Džíny pro váš typ postavy

Perfektně padnoucí džíny jsou evergreenem, který zcela jistě patří do šatníku každé ženy. Objevit však v nepřeberném množství džínových kalhot ten pravý model pro vás může být docela tvrdý oříšek. To co sluší vaší kamarádce, nemusí tak skvěle sedět i vám. Poradíme vám, jaký střih a typ džínsů se nejlépe hodí pro váš typ postavy.

img

To co sluší vaší kamarádce, nemusí tak skvěle sedět i vám.

Větší zadeček

zoom

Větší zadeček - zpěvačka Jennifer Lopez

Kypřejším zadečkem, který patří k hlavním znakům ženskosti, se vyznačuje především hruškovitý typ postavy, kdy se tuk usazuje hlavně v dolní polovině těla - na bocích a stehnech. Pokud se nechcete po vzoru Jennifer Lopez pyšnit svým pozadím, vyhýbejte se příliš upnutým nohavicím.

Nejvhodnější pro vás bude rovný střih kalhot se středně vysokým pasem, bokové džíny totiž váš zadeček ještě více rozšíří a totéž platí o kalhotách vysoko do pasu. Rozšířená dolní část nohavic dokáže opticky zúžit partii boků a vyrovnat disproporce postavy.

Nevhodné jsou také příliš široké nohavice, kterými jen upozorníte na objemnější dolní část těla. Tmavší denim s přídavkem streče bez různého prošívání a šisování je to pravé pro vás. Zadeček opticky zmenší i kapsy posazené blízko u sebe.

Kulaté bříško

zoom

Kulaté bříško - herečka America Ferrera

Opakem hruškovitého typu postavy je jablková figura, kdy ženy přibírají hlavně na bříšku, kolem pasu, na pažích a prsou. Horní část těla je tak zřetelně objemnější než dolní. Zadeček je většinou malý a plochý a proto je zapotřebí dodat mu vhodně na objemu a ženskosti.

Vyzkoušejte především rovně střižené kalhoty nebo rozšířené nohavice se středně vysokým pasem. Nevhodné jsou příliš úzké nohavice, které jen prohloubí nepoměr mezi horní a dolní částí těla, a bokové kalhoty, přes které bříško přetéká.

Zaměřte se spíše na světlejší džínovinu s různými detaily, prošíváním a šisováním, nebo zkuste moderní plísňáky - zkrátka kalhoty, které upoutají pozornost.








Nevýrazné křivky

zoom

Nevýrazné křivky - topmodelka Kate Moss

Postavě tohoto typu chybějí typicky ženské křivky - vyznačuje se plochým pozadím, nevýrazným pasem a malými prsy. Podobně jako u jablkového typu je zapotřebí přidat na "kyprosti", a proto se pro tento chlapecký typ postavy hodí širší rovné nohavice nebo mírně zvonové kalhoty.

Skvělou volbou jsou bokovky, které zvětší boky a zvýrazní pas, dovolit si můžete i skinny džíny. Zakulacenější a přitažlivější pozadí vykouzlí zajímavé kapsy (třeba s detaily knoflíků). Slušet vám samozřejmě budou i džíny pánského střihu, nejlépe v kombinaci s ryze ženskými lodičkami, nezapomínejte ani na výrazné pásky.





Malá „petite“ postava

zoom

Malá „petite“ postava - herečka Ashley Olsen

Malá drobná figura většinou postrádá ženské tvary a může působit trošku dětským dojmem. Móda těsných přiléhavých skinny kalhot je jako stvořená pro váš, zaměřte se však na ty s trochu vyvýšeným pasem – tento střih má zaručeně prodlužovaní efekt.

Pozor si dejte naopak na bokové kalhoty, které nohy nehezky zkracují. Pokud neholdujete módě upnutých a elastických džínsů, určitě vám budou slušet i kalhoty cigaretového nebo rovného střihu, jen dbejte na to, aby byly pořádně dlouhé. V širokých nohavicích a kalhotách do zvonu se vaše petite postava bude ztrácet.



Vysoká postava

zoom

Vysoká postava - herečka Julia Roberts

Vysoké a štíhlé ženy jsou obvykle považovány za ideál krásy, ale zdaleka ne každá je se svou nadměrnou výškou spokojena a touží na ni upozorňovat.

Pokud mezi ně patříte i vy, vyzkoušejte pánské střihy kalhot, kalhoty s nohavicemi rozšiřujícími se už od oblasti boků nebo zvonové nohavice a vybírejte si bokovky a džíny se sníženým pasem.

Vysoko posazený pas totiž opravdu nohy prodlužuje a to asi už nemáte zapotřebí.

Stejně nechtěný prodlužující efekt mají i přiléhavé skinny a slim džíny nebo cigaretové nohavice.   



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.