Fitness 2013 – posilování s vlastní vahou, TRX a Insanity workout

Po úvodním článku o novinkách ve fitness si podrobněji představíme staronový trend posilování s vlastní vahou, závěsný posilovací systém TRX a intenzivní Insanity workout, které slibuje dokonalou postavu za krátkou dobu.

img

Dejte si pořádně do těla a vyzkoušejte něco nového.

Návrat k přirozeném posilování bez činek a zátěží 

zoom Zvětšit

Kliky, výpady, dřepy - posilovat můžete i s vlastní vahou.

Myslíte si, že svaly vypracujete jen pomocí činek a posilovacích strojů? Omyl. Pro dosažení pevné postavy vám bohatě stačí vaše vlastní tělo. V posledním desetiletí se staly velkým hitem dokonalé high-tech stroje na cvičení, které však ve většině případů po nějaké době skončí jako zaprášený věšák na šaty. Přitom vaše tělo je samo o sobě super účinným nástrojem na cvičení, tak proč utrácet za drahé stroje.

Existuje mnoho cviků, které můžete dělat na omezeném prostoru bez jakéhokoli vybavení. Cvičení s vlastní zátěží je zdravější pro klouby a snižuje riziko úrazu, navíc je nenáročné na peníze, čas i místo a mohou se mu věnovat muži i ženy každého věku. Vzpomeňte si na tělocvik na základní škole a nepohrdejte klasickými účinnými cviky, jako jsou sedy-lehy, dřepy, shyby, výpady, kliky a podobně.


TRX závěsný posilovací systém 

zoom

Závěsný systém pomůže procvičit všechny partie těla.

Toto cvičení, které rovněž využívá vaši vlastní tělesnou hmotnost, je účinné a v současné době velmi populární. Oblíbené je mezi sportovci, profesionálními trenéry či lidmi z armády. Tento systém byl původně využíván americkým vojskem a námořnictvem. Zkratka TRX je z anglického názvu Total-Body-Resistance Exercise. TRX je zaměřen na posílení celého těla a zvýšení pružnosti, stability a síly. Závěsný systém se skládá ze dvou pevných popruhů s madly pro ruce nebo nohy.

S pomocí TRX systému můžete posilovat celé tělo, nebo se zaměřit jen na určitou oblast, kterou chcete posílit. Cvičení na TRX také slibuje zlepšení kardiovaskulárního systému a celkové kondice, kompletní posílení těla a rovnoměrný nárůst svalové hmoty. TRX systém je skladný a přenosný (váží asi 1kg), takže je možné používat ho téměř kdekoli. Vyzkoušet si ho můžete ve fitnesscentrech a když vám bude vyhovovat, pořídit si ho můžete i domů, kde ho můžete zavěsit na stěnu nebo dveře. Cena TRX se pohybuje mezi 2000 až 5000 Kč. TRX nabízí prakticky nevyčerpatelné množství cviků a vy si tak můžete vybrat pohyby, které potřebujete a které vás zároveň budou bavit. Při cvičení můžete stát, sedět, klečet i ležet, záleží jen na váš, jaké cviky si vyberete. Na velmi podobném principu jako je TRX funguje i závěsný systém Jungle Sports, který slibuje posílení, rehabilitaci a celkové protažení těla. 


Insanity workout

zoom

Insanity vám dá opravdu zabrat.

Insanity znamená v překladu šílenství a je pravda, že toto cvičení se mnohým může zdát poněkud šílené. Funguje na prakticky stejném principu jako P90X nebo cvičení od Jillian Michaels 30 day shred. Insanity však slibuje účinnější cvičení a maximální výsledky a na rozdíl od P90X, které láká na 90ti denní cvičební program, vám k dosažení dokonalé postavy stačí 60 dní. Ke cvičení nepotřebujete činky ani podložky na jógu, vše co potřebujete, je televize a DVD přehrávač.

Energické a přísné cvičení různých délek od 30 po 86 minut zahrnuje i lehce sadistická kardio cvičení. Cvičební plán Insanity, který se řadí mezi klasický intervalový trénink, vytvořil americký trenér Shaun Thompson. Každé cvičení je vymyšleno tak, abyste si sáhli až na dno svých sil. Pokud se pro Insanity rozhodnete, počítejte se šesti náročnými dny a sedmým odpočinkovým a to po dobu dvou měsíců. Každý den cvičení je jiný, ale vždy začíná zahřátím a protažením. Výhodou Insanity je, že cvičíte v pohodlí domova, bez společnosti dalších zpocených těl nebo slídivých očí.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.