Vlasové trendy jaro-léto 2013

Nová sezóna láká spolu s obměnou šatníku i k vyzkoušení nových vlasových trendů. A kupodivu většinu jich zvládnete i bez pomoci kadeřníka, hitem jsou totiž hlavně účesy snadno upravitelné, nositelné a přirozené.

img

Vyzkoušejte si účes podle trendů z módních přehlídek

Přirozené vlny á la grunge 

zoom Zvětšit

Trendy je přirozený vzhled.

Absolutním hitem, který byl k vidění na většině přehlídek, je přirozený vzhled vlasů ve stylu učesaná-neučesaná. Vlasoví mágové se inspirovali především grunge obdobím 90tých let a vlasy modelek tak působily nedočesaným dojmem. Pokud chcete docílit podobného looku, zapomeňte na žehličku a používejte hlavně prsty a trochu stylingového tužidla nebo jemného gelu na vlasy. Inspirovat se můžete fotkami z přehlídek Burberry Prorsum, Derek Lam nebo Lanvin. 




Vlasové doplňky

zoom Zvětšit

Bez vlasových doplňků se v létě neobejdete.

Současná móda nám velí pořídit si na léto zásobu čelenek, šátků do vlasů, turbanů a dalších vlasových ozdob. Šátky a turbany jsou na léto velice praktické a s jejich pomocí vykouzlíte neotřelý účes velmi snadno. Jelikož jsou momentálně v kurzu retro 60tá léta, poohlédněte se po potištěných hedvábných šátcích ve stylu Dolce & Gabbana a Marc by Marc Jacobs. Hitem jsou rovněž výrazné čelenky (Louis Vuitton, Fendi) a in zůstávají i umělé květiny. 




Drdoly a culíky ve všech podobách

zoom Zvětšit

Drdoly jsou stále in.

Jedním z nejpraktičtějších a zároveň nejelegantnějších účesů jsou drdoly - a tak není divu, že si své místo mezi předními vlasovými trendy udržují prakticky nepřetržitě. Letos se nosí jak jednoduché, uvolněné, poněkud nedbalého vzhledu (Bottega Veneta, Donna Karan, Marni), tak i šik drdoly precizně vypracované, jejichž tvorba zabere poměrně dost času (Gucci, Chanel, Ralph Lauren).





zoom Zvětšit

Jednoduchým culíkem nic nezkazíte.

Hitem zůstávají i culíky, ať už dokonale hladké nebo naoko neupravené. 








Uhlazený mokrý vzhled 

zoom Zvětšit

Mokrý vzhled nesluší každé každé ženě.

Možná si pamatujete tento trend z minulého roku. Ani letos nemusíte svou zásobu gelů na vlasy zahazovat do koše. Lehce androgynní vzhled účesu s vlasy ulíznutými a sčesanými pomocí gelu a jiných stylingových prostředků na uhlazení vlasů nesluší každé ženě, ale své příznivkyně si jistě najde. Vlasoví stylisté si s mokrým vzhledem pohráli na přehlídkách Fendi, Missoni, Narciso Rodriguez a Rag & Bone 




Minitrendy


Nová ofina 

Stará dobrá ofina nikdy nevychází z módy. Možná byste si ji letos také chtěly vyzkoušet. Nemusíte však hned sahat po radikálním řešení pomocí nůžek, zkuste vyzkoušet odvážnou a netradiční alternativu ofiny z dlouhých vlasů sčesaných dopředu, kterou předvedly modelky na přehlídce Prada. 

zoom Zvětšit

Falešná ofina a barevné vlasy patří mezi minitrendy.

Barevné vlasy

Pokud už máte dost bláznivě odbarvených pramenů, asi vás nepotěšíme. Růžové, modré, zelené a další neobvyklé odstíny barev na vlasy jsou stále in, jak jsme se mohly přesvědčit na přehlídkách Anna Sui a Jean Paul Gaultier. Namísto neonových barev však dejte přednost jemnějším pudrovým tónům.





zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!