Hýčkejte svoji pleť. V zimě především

Každé roční období má svá specifika a tomu je vhodné přizpůsobit také péči o pleť. Používáním vhodné pečující kosmetiky dopřejete pleti ochranu před negativními vlivy chladného období.

V zimě naši pleť nejvíce zatěžuje mráz a studený vítr, které pleť vysušují

zoom

Nízké teploty vedou ke sníženému prokrvení a prudké přechody z mrazu do vyhřátých místností zase naopak zvýšené prokrvení pleti. To vše narušuje strukturu pokožky a snižuje její přirozenou obranyschopnost. Pobytem v místnostech s ústředním topením navíc dochází k dehydrataci pleti, čímž kůže ztrácí elasticitu, nedostatek mazu zeslabuje ochranný film a proto je pleť křehčí, drsnější a dochází k jejímu rychlejšímu stárnutí. Následkem častého střídání teplotních extrémů může dojít k popraskání drobných žilek. Z důvodu výše zmíněné dehydratace pleti je nutné denní používání hydratačního krému. V žádném případě není pravda, že v zimě nemáme používat hydratační krémy. Nemusíte se bát, rozhodně nezpůsobují zamrznutí vody v pokožce a její následné popraskaní, jak se traduje. Nenechte se rovněž mýlit tím, že váš typ pleti hydrataci nepotřebuje. Dehydrovaná pleť nemusí být jen pleť suchá či smíšená, ale také pleť mastná může trpět nedostatkem hydratace. U suché pleti je však potřeba, aby hydratační krém obsahoval i lipidy a esenciální mastné kyseliny, které ji regenerují.

Skvělou hydrataci a výživu pleti poskytuje Crème Gourmande Précieuse n.5 italské přírodní kosmetiky Green Energy Organics. Bohatá infúze 4 druhů kmenových buněk z rakytníku, angreštu, zeleného čaje a oregána, výtažků z rostlin jako je sléz, proskurník, měsíček a oryzanol v synergické souhře antioxidačních kakaových polyfenolů a fytonutrientů stimulují obnovu buněk a mikrocirkulaci, bojují se ztrátou objemu, pevnosti a pružnosti pleti, účinně redukují jemné linky a vrásky. Super hydratační a výživný krém zjemňuje a vyhlazuje pleť, pomáhá zvýšit produkci kolagenu a zlepšit tón pleti a její texturu. Navíc se krém snadno vstřebává a nezanechává mastný film.

Pokožka kolem očí potřebuje zvláštní péči celoročně

V zimě však více než kdy jindy platí důslednost, tedy aplikovat oční krém denně, ráno i večer. Měl by být opravdu vyživující, s převahou hydratace a antioxidantů, které pomáhají pleti bojovat s negativními vlivy životního prostředí. Zvýšenou pozornost a péči je nutné věnovat také rtům, protože jejich jemná pokožka neobsahuje žádné tukové žlázy a snadněji se tak vysuší a popraská. Při opakovaném vysychání a praskání rtů může docházek ke vzniku jemných vrásek v konturách rtů a bohužel pak ani při intenzivní péči nemusí dojít k úplné regeneraci a obnově původního stavu.

Luxusní složení ultrahydratačního a výživného séra na kontury očí a rtů Infusion Yeux n.5 sytí pleť vlhkostí a vyhlazuje vrásky, zanechává pevnou, hebkou a zářící pleť. Kakaové a hroznové extrakty pomáhají stimulovat obnovu buněk a aktivují omlazení pleti. Malthodextrin, oligosacharid z rýže, otruby bohaté na vitamín E, skvalen, polyfenoly, fytosteroly a olejové, linolové a linolenové mastné kyseliny synergicky pomáhají obnovit pružnost pleti a její pevnost. Drahocenné relaxační kakao, přirozeně bohaté na čisté vitamíny, minerální a stopové prvky, mandlové proteiny a měsíček pomáhají zjemnit a hydratovat pleť. Toto úžasné sérum můžete používat také k péči o pleť obličeje a dekoltu. Poskytuje skvělou ochranu jemné pleti očího okolí a rtům v zimním období, kdy ho můžete nosit s sebou v kabelce a používat také jako balzám na rty.

V zimě máme tendenci pokožku těla zanedbávat

...ale pečovat bychom o ni měly naopak velmi intenzivně, protože bývá vlivem suchého vzduchu rovněž přesušená, citlivá a častěji se objevuje nepříjemné svědění pokožky. Pokožkou pronikná do organismu nezanedbatelné množství látek z přípravků, které na ni aplikujeme, uvádí se až 60%. Tělová mléka, pleťové krémy či deodoranty zůstávají dlouhodobě na pokožce a právě tato kosmetika se nejvíce podílí na koktejlu nebezpečných látek pronikajících do těla, proto je vhodné volit kvalitní přírodní produkty, které neobsahují potencionálně nebezpečné složky.

Multifunkční tělové mléko Le Rituel Extra Doux stvořené z čistého bambuckého a kakaového másla, mandlového, hroznového a rýžového oleje, výtažků z proskurníku, měsíčku a slézu. Kombinace klíčových složek pracuje v souhře k profesionálně ošetřené, sametově hebké a dobře vyživované pleti, jako nic jiného, co jste doposud zažili. Dopřejte si s tímto lahodně delikátním ošetřením perfektní hydrataci a hýčkejte vaši pokožku. Koktejl rostlinných organických olejů a výtažků zklidňuje pleť, hydratuje a revitalizuje. Zanechává pokožku měkkou, poddajnou a vláčnou pokožku. Zahalte svou pleť do jemného, lákavého aroma, kterému je nemožné odolat!

A na závěr: nikdy nezapomínejte pleť důkladně vyčistit

Nejdůležitější je večerní čištění, které by mělo vždycky začínat čistícím přípravkem bez ohledu na to, zda používáte make-up. Čištění vždy zakončete tonikem, které pleť dočistí, osvěží a uzavře póry. Pro ranní čištění použijte pouze tonikum k osvěžení pleti. Pleťovým mlékem či jiným odličovacím přípravkem byste zbytečně porušila kožní film, který se v noci na pleti vytvořil.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.