Jak používat paletky očních stínů

Vybírejte si oční stíny podle toho, co umí a vašich časových možností. Pokud si s líčením ráda vyhrajete a věnujete mu hodně času, můžete sáhnout po kvatro paletce očních stínů. Jestliže ráno obvykle nestíháte, dejte přednost mono variantě.

Mono paletka očních stínů

Předností jedné barvy je, že umí dokonale „zaplavit celé oko“. Jednobarevné stíny se nanášejí měkkým štětečkem na celé víčko i lehce nad něj, poté se barva roztírá do ztracena. Špičatým pěnovým aplikátorem nebo zkoseným štětečkem je dobré stíny dokreslit i blízko řas a koutků. Přechody vždy jednoduše rozetřete, aby nebyly vidět.

Výběr barvy: Při výběru barvy mono očních stínů se řiďte barvou svých očí. Modrooké krásky si mohou vybírat ze zlatavých a šedých odstínů, pokud máte hnědé oči, můžete zvolit zelenkavé stíny. K zeleným očím se hodí odstíny ve švestkové nebo fialové barvě.

zoom

Duo paletka očních stínů

Pomocí duo paletky očních stínů můžete tvořit zajímavé efekty a protiklady. Při používání duo paletky nanášejte tmavší odstín na pohyblivé víčko, vnitřní koutek a první čtvrtinu víčka u kořene nosu vynechte. Ke koutku naneste světlejší odstín, který nezapomeňte rozetřít do ztracena přes zbylou část víčka, až se obě barvy prolnou.

Super tip: Pro běžné denní nošení můžete oba odstíny z paletky smíchat dohromady. Jednolitou směs pak naneste na celé víčko.

Trio paletka očních stínů

Trio paletka je skvělým pomocníkem při tvoření očních kontur. Za vyzkoušení stojí zemité barvy, které podtrhnou vaši přirozenou krásu. Nejsvětlejší odstín z paletky použijte na celé horní víčko až k obočí. Další odstín aplikujte do záhybů nad víčkem a nejtmavším odstínem z paletky vykreslete linky podél horních i dolních řas.

Super tip: Jestliže aplikujete nejsvětlejší odstín z trio paletky pod obočí, opticky tím zvětšíte oko. Pokud chcete na víčko nanášet tmavé odstíny, aplikujte nejdříve na celé víčko nejsvětlejší odstín z paletky, vytvoříte tím skvělý podklad (hladký matný) pro aplikaci tmavých  očních stínů.

Kvatro paletka očních stínů

Kvatro paletky očních stínů ocení ty z vás, které si s líčením rády pohrajete. Čtyřmi odstíny vytvoříte nádherné kouřové líčení. Začněte druhým nejsvětlejším odstínem,, který rozetřete na celé víčko. Poté naneste tmavší odstín do vnějšího koutku oka a podél horní i dolní linie řas – rozetřete do ztracena. Do záhybů oka aplikujte středně tmavý odstín a přechody rozetřete do ztracena. Finišujte nanesením nejsvětlejšího odstínu těsně pod obočí a do vnitřního koutku oka.

Výběr barvy: Pro kouřové líčení je důležitý správný výběr barvy. Vybírejte si kvalitní líčidla a nebojte se sáhnout po výraznějších odstínech, jako jsou modré, fialové nebo zelené.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.