5 tipů, jak se zkrášlit i bez líčidel

Žádný make-up po ruce? Zkrášlit se můžete i bez své kosmetické taštičky. Nevěříte? Pak vyzkoušejte následující triky.

Na mastnou pleť zaútočte ubrouskem

Lesknoucí se tvář nebo zpocený obličej si obvykle žádá okamžitý zásah štětce s nánosem pudru nebo matující papírky. Nemusíte však panikařit, pokud se ani jedna z těchto věcí nenachází ve vašem dosahu. Bohatě vám postačí obyčejné ubrousky, papírové kapesníky nebo i toaletní papír. Stačí jen ubrousek přiložit na mastnější oblast pleti, lehce přimáčknout a přebytečný maz či pot se krásně vsákne.

Bledé líčko rozjasněte štípancem

Spoléháte na to, že vám ruměnec na tvářích vykouzlí oblíbená tvářenka? A co když jste ji zrovna zapomněla ráno v koupelně? Prekérní situaci může někdy vyřešit vaše rtěnka. Jestliže ani ta není po ruce, vyzkoušejte osvědčený trik vizážistů. Prostě se lehce štípněte do tváří, až vám mírně zčervenají. Jen buďte opatrné, určitě nechce svou pleť poškodit. K vytvoření svěžích líček postačí lehounké štípnutí.

Zbarvěte své rty lehkým kousáním

Podobně jako předchozí tip bude fungovat i ten následující, který poslouží v případě ztracené rtěnky. Zkuste si vaše rty jemně okusovat po dobu asi dvaceti vteřin. Rozhodně se nekousejte příliš drsně, určitě nechcete, aby vaše rty zdobil otisk zubů. Jemné okusování bude mít na rty stejný účinek jako líbání. Vaše ústa budou plnější, jemná a hezky přirozeně narůžovělá. Není to sice zdaleka tak zábavné jako líbání, ale výsledky jsou stejné.

Na vysušené rty vyzkoušejte rostlinný olej

Máte rozpraskané rty nebo jen cítíte, jak jsou nepříjemně vysušené a zrovna se vám někam zakutálel váš balzám na rty nebo hydratační rtěnka? Nezoufejte, určitě se ve vaší blízkosti nachází něco mastného jako je rostlinný olej, nebo jakýkoliv krém určený třeba na ruce nebo na tělo. Snadno se tak zbavíte suchých rtů a navíc jim dodáte trochu lesku. Kapku stejného oleje můžete  použít i na rozjasnění líček. Rozhodně to však nepřehánějte, nechcete vypadat jako lívanec.

Nepodceňujte vazelínu

Vazelínu má doma skoro každý a vám může v případě nouze a zapomenutí kosmetické taštičky posloužit hned několika způsoby. Můžete ji použít namísto balzámu a lesku na rty, budete překvapena, jak hezky rozjasní vaše ústa. Vazelína také skvěle zastoupí gel na obočí a nahradit  dokáže i rozjasňovač. Pokud potřebujete trochu barvy, můžete ji smíchat s kakaem a nanést na obočí nebo dodat lehký dotek barvy vašim rtům či tvářím.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!