Jak se zbavit flíčků z vášnivého líbání

Máte za sebou žhavý večer a váš krk zdobí suvenýr v podobě cucfleku? Poradíme vám, jak se ho co nejrychleji zbavit.

Banánová slupka 

Možná to zní zvláštně, ale vnitřek banánové slupky vám může pomoci zmenšit nehezký flíček po líbání. Vnitřní slupka banánu má totiž chladivý účinek. Stačí přiložit kousek banánové slupky vnitřní stranou na skrvnku a ponechat ji tam 10–30 minut. Opakujte dvakrát až třikrát denně a můžete se s nevzhledným cucflekem rozloučit.

Studená lžička

Vložte do mrazáku asi na 10 minut kávovou lžičku a poté jí lehce přejíždějte po flíčku. Tato technika je nejúčinnější, pokud skvrnku objevíte brzy po jejím vzniku. Chlad totiž pomůže zminimalizovat prosakování krve z cév do pokožky. Aplikujte mrazivou lžičku několikrát denně a flíček vymizí rychleji.

Potraviny bohaté na vitamín K 

Vhodná strava může urychlit hojení kůže a vy se tak zbavíte fleku rychleji. Potraviny bohaté na vitamín K, jako jsou brokolice, kapusta, špenát a hnědá rýže, pomáhají tělu vstřebat krevní sraženiny včetně těch, které způsobily vaši skrvnku. Zkuste si z těchto potravin připravit třeba chutný salát nebo zeleninové rizoto.

Teplý obklad

Pokud se stále potýkáte s viditelným flekem od líbání i po třech dnech od jeho vzniku, zkuste teplý obklad pro lepší prokrvení pokožky. Teplo přivede do postižené oblasti novou krev a toto prokrvení pomůže zničit starou sraženinu, kvůli které je váš flíček stále viditelný. Jednoduše položte na skvrnu žínku nebo ručník navhlčený teplou vodu a nechte působit alespoň 5 minut.

Kartáček na zuby

Štětiny kartáčku na zuby vám pomohou důkladně promasírovat oblast flíčku a podpoří tak prokrvení. Zásadně však použijte kartáček s měkkými štětinami, abyste si pokožku ještě více nepodráždili a nepoškrábali. Jemně masírujte skvrnku kartáčkem různými směry nejméně 10 minut. Výsledek závisí na tom, jak tmavý váš cucflek je.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?