Jak si doma vytvořit hydratační krém

Máte ráda přírodní kosmetiku bez konzervantů a dalších chemických látek? Pak vás určitě bude zajímat, jak si můžete sama doma vyrobit pleťový krém.

Je třeba podotknout, že podomácku umíchaný krém s největší pravděpodobností nikdy nebude mít tu delikátní jemnou konzistenci běžných krémů z drogerie, které jsou obohacené mnoha přídavnými a konzervačními látkami. Hlavním lákadlem, proč si doma vyrobit krém, je skutečnost, že budete přesně vědět, co váš kosmetický přípravek na pleť obsahuje.

Základní hydratační krém 

Ingredience:

1/2 šálku kokosového oleje

1 lžička vitamínu E (olej)

5 - 7 kapek levandulového oleje

Kokosový olej nechte rozpustit a poté všechny přísady rozmixujte v mixéru. Díky vitamínu E kokosový olej zhoustne do krémové nadýchané konzistence. Krém poté přemístěte do sterilované sklenice s víčkem. Levanduli můžete nahradit jiným esenciálním olejem, který je vhodný pro váš typ pleti. Pokud zvolíte velmi silný esenciální olej, jako je například mátový, přidejte jej méně než 5 kapek.

Luxusní hydratační krém 

Ingredience:

1/2 šálku mandlového nebo olivového oleje

1/4 šálku kokosového oleje

1/4 šálku včelího vosku

1 lžička vitamínu E (olej)

2 lžíce bambuckého nebo kakaového másla

pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje

Všechny složky krému vložte do sklenice s víčkem, které však nedovírejte úplně. Do menšího hrnce nalijte vodu tak, aby hladina nesahala výš, než 5 centimetrů ode dna, a pomalu přiveďte k varu. Do lehce pobublávající vody vložte sklenici s ingrediencemi a počkejte, až se všechny přísady rozpustí. Poté obsah přelijte do menších sterilovaných sklenic s víčkem. Smícháním včelího vosku s výživnými oleji vznikne bohatý vyživující a hydratační krém, který můžete používat v menším množství než běžné krémy z drogerie. Krém by vám měl vydržet v lednici až šest měsíců.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!