Jak vybrat barvu na vlasy

Experimentujete s barvami na vlasy, ale stále nemůžete přijít na to, co vám bude zaručeně slušet? Připravili jsme pro vás jednoduchou typologii, která vám usnadní nejen výběr vhodné barvy na vlasy.

Jarní typ

zoom Zvětšit

Mila Kunis

Přirozená barva vlasů jarního typu je středně hnědá, medově hnědá až světle čokoládově hnědá, plavá blond, zlatá blond a měděná rezavá. Ženy tohoto typu mají obvykle modré, světle zelené nebo světle hnědé oči a mají porcelánovou, broskvovou nebo slonovinovou barvu pleti. Jarnímu typu sluší nejvíce něžné teplé barvy, narcisově žlutá, oranžová, červená a pastelové teplé barvy. Nevhodné jsou přímé zářivé barvy, chladné pastelové barvy (varianty modré a fialové). Budete-li si vybírat barvu na vlasy, držte se přirozené barvy svých vlasů nebo teplých zlatých podtónů. Kontrastní barvy vám s největší pravděpodobností nesednou. Typickou představitelkou jarního typu je herečka Mila Kunis.

Letní typ

zoom Zvětšit

Jennifer Aniston

Přirozená barva vlasů letního typu je popelavá blond a tmavě hnědá. Barva očí bývá modrá, šedá a zelená. Charakteristická barva pleti letního typu je šedobéžová nebo chladná béžová. Letní typ vypadá nejlépe v měkkých barvách, růžové, mentolové, levandulové, šedé a pudrových tónech. Naopak nevhodné jsou tmavé syté barvy, podzimní paleta barev, cihlová, oranžová, tmavě zelená a sytě žlutá. Pro dokonalý look je ideální tónovaný melír, který doporučujeme svěřit do rukou profesionálů. Domácí barvení by nemuselo dopadnout podle vašich představ a navíc byste si mohla vlasy nenávratně poškodit. Typickou představitelkou letního typu je herečka Jennifer Aniston.

Podzimní typ

zoom Zvětšit

Marcia Cross

Přirozená barva vlasů podzimního typu je zlatá blond, středně medová blond a teplé odstíny hnědé. Oči jsou hnědé, modré nebo olivově zelené a barva pleti bývá béžová, zlatavě béžová či slonovinová. Podzimnímu typu nejvíce sluší teplé, ale zároveň výraznější pastelové barvy, lososová, tyrkysová, mahagonová a piniová zelená. Nevhodné jsou odstíny šedé a chladné pastelové odstíny fuchsiové. Podzimní typ si může dovolit experimentovat se sytějšími barvami na vlasy. Nebojte se svou přirozenou barvu vlasů zvýraznit sytějším odstínem. Budete vypadat šik! Typickou představitelkou podzimního typu je herečka Marcia Cross ze seriálu Zoufalé manželky.

Zimní typ

zoom Zvětšit

Megan Fox

Přirozená barva vlasů zimního typu je studená hnědá, hnědočerná nebo ocelově šedá. Barva očí je obvykle hnědá až hnědočerná, smaragdově zelená nebo světle modrá. Zimní typ má světle béžovou až béžovou barvu pleti. Tomuto typu sluší všechny přímé zářivé barvy, neonové barvy, fuchsiová, fialová. Vynechat byste měla béžové a zemité tóny, khaki, cappuccino. Při výběru barvy na vlasy můžete sáhnout po výrazných barvách s chladnými podtóny, zvolit černou, ocelovou nebo barvu hořké čokolády.  Typickou představitelkou zimního typu je herečka Megan Fox.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.