Kabelky jaro-léto 2012

Kabelek a bot není nikdy dost. Nová sezóna je tou nejvhodnější dobou, kdy obohatit svůj šatník o nový trendy kousek. Kabelky už přitom dávno nejsou jen módním doplňkem, mohou dokonce tvořit základ celkového looku. Pojďme si představit nejnovější trendy v oblasti kabelek.

img

Květovaná, bílá, zářivě metalická - kterou si letos vyberete vy?

Zvířecí vzory a „tribal“ styl 

zoom Zvětšit

Objevte v sobě divošku.

Kmeny z exotických krajin a divocí domorodci byli při vytváření modelů letošních kabelek múzami mnoha světovým návrhářům. Zajímavé vzory a syté barvy v tribal stylu nechyběly na kabelkách vytvořených u takových návrhářských es, jako jsou Christian Dior, Missoni či Bottega Veneta. Netradiční dřevěné kabelky předvedla Donna Karan. Ruku v ruce s tribal lookem jdou také kabelky se zvířecími vzory v přírodních i nezvykle pestrých barvách (Lanvin, Givenchy, Emilio Pucci). 




Sladké pastelové odstíny

zoom Zvětšit

S pastelovými kabelkami budete za princeznu.

Přeslazené cukrové barvy se objevují v nabídce značkových i konfekčních obchodů každou jarně-letní sezónu. Letos však bylo na přehlídkách obzvláště přepastelováno nejen u oblečení a obuvi, ale také u kabelek. Hitem jsou především kabelky v pudrově růžové (Dolce & Gabbana, Valentino) a citronově žluté (Victoria Beckham, Marc Jacobs), pozadu však nezůstávají ani odstíny„baby blue“ (Longchamp, Diane von Furstenberg) nebo svěží lila.



Elegantní lady 

zoom Zvětšit

Klasické lady kabelky nikdy nevyjdou z módy.

Klasické „lady“ kabelky jsou stálicemi na poli nejprodávanějších módních kabelek a ani tuto sezóny nemohly chybět ve výčtu top kabelek. Jednoduchý pevný tvar, hladká kůže s minimem zdobení a krátké ucho – to jsou poznávací znamení tohoto typu kabelky, která sluší každé ženě ve věkové kategorii pětadvacet let a výše. Lady kabelku si můžete pořídit v klasických barvách, jako je černá či hnědá (Dolce & Gabbana, Emporio Armani), nemusíte se však bát ani výraznějších odstínů, jako je sytě červená, vínová či citronově žlutá. 


Metalická záře 

zoom Zvětšit

Nebojte se zazářit.

Přetrumfněte letos sílu prvních jarních paprsků vlastním svitem a pořiďte si módní hit – metalickou kabelku. Ať už se rozhodnete pro stříbrnou, zlatou nebo měděnou variantu, nemůžete udělat chybu. Třpytivá kabelka zaručeně přitáhne pohledy kolemjdoucích, hodí se proto spíše pro odvážnější ženy. Inspirovat se můžete u návrhářů Bvlgari nebo Givenchy. Pokud nechcete poutat tolik pozornosti, pořiďte si metalickou kabelku v menší velikosti, ať už jako psaníčko nebo minikabelku po vzoru Stella McCartney, Balmain, nebo Alexander McQueen. 


Posedlost květinami 

zoom Zvětšit

Romantické květinové potisky letí.

Rozkvetlé louky a voňavé květy jsou synonymem jara a jako takové se hodí i na jarní kabelky. Tímto krédem se řídili i mnozí romanticky zaměření návrháři a své jarní vize přenesli kromě oblečení i na kabelky. Květinové kabelky ve svých kolekcích nabízejí mimo jiné Roberto Cavalli, Dries Van Noten či Dolce & Gabbana. Pokud se rozhodnete pro kabelku s květinovým vzorem, mějte na paměti, že outfit k takové kabelce by měl být střízlivý, jen s minimem dalších potisků. 


Modrá a bílá 

zoom Zvětšit

Hitem jsou modré a bílé kabelky.

Ano, hitem na poli trendy kabelek jsou především pastelové barvy a květinové potisky, ale na přehlídkách pro jaro-léto 2012 nešlo přehlédnout ani záplavu bílých a modrých kabelek. Elegantní, leč poněkud nepraktické bílé kabelky do jarní módy jistě patří a obdivovat a sbírat inspiraci jsme mohly u Versace, Louis Vuitton či Emporio Armani. Různé odstíny modré od navy přes electric blue až po nebesky modrou představili ve svých kolekcích Roberto Cavalli, Jimmy Choo nebo Phillip Lim.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!