Módní trendy pro jaro a léto 2015

Jste zvědavé, co se bude letos nosit? Ze stovek nových módních trendů jsme pro vás vybrali ty nejžhavější. A věřte, že se máte na co těšit.

Rozverné kostkování neboli Gingham 

img

Podivné slovíčko „gingham“ vyvolá v hlavách módních nadšenců obrázek veselé retro éry hravých let šedesátých v čele s francouzskou sexbombou té doby Brigitte Bardot, která tento populární vzor oblékla i ve svůj svatební den. Kostkovaný vzor gingham byl tehdy prostě módním megahitem, přičemž nejpopulárnější byla kombinace modrobílá nebo růžovobílá. Letos se gingham vrací se vší parádou a naleznete ho nejen na sukních, halenkách a šatech, ale také na obuvi, kabelkách a dalších módních doplňcích.

Diane von Furstenberg, Altuzarra, Oscar de la Renta

Džínovina ve všech podobách 

img

Nejslavnější “americkou” látku denim neboli džínovinu si letos užijete nejen na tradičních džínách. Špičkoví módní návrháři tento pevný materiál použili k výrobě šatů, kabátů, košil, topů nebo overalů. Na módních přehlídkách bylo doslova předžínováno a obdivovat jsme tak mohly denim ve všech jeho podobách od klasické tmavé džínoviny přes vyšisovaný či zdobený denim až po denimový patchwork. Pokud byste si letos měly kromě džínových kalhot pořídit jen jeden další džínový kousek, rozhodně investuje do tradiční „džísky“.

Alberta Ferreti, Burberry Prorsum, Gucci, Tommy Hilfiger

Návrat květinových dětí 

img

Hippie styl 70. let se ani letos nehodlá své vedoucí pozice na vrcholu módních trendů vzdát. Trend květinových dětí, to jsou především přírodní barvy od všech odstínů hnědé a béžové přes sytě oranžovou až po zelenou. Vliv 70. let se také projevil na střihu kalhot a sukní, které se nosí vysoko do pasu, áčkové sukně v délce pod kolena a kalhoty mírně do zvonu. Bohémský styl se dále vyznačuje rozevlátými halenami se zvonovými rukávy, vestičkami, folklorními motivy, semišem a třásněmi.

Alberta Ferreti, Emilio Pucci, Gucci, Valentino, Chloé

Horečka sobotní noci

img

Konec sedmdesátých let se nesl na vlně glamour diskoték a tehdejší mládež trsala v rytmu disco přioděná ve vyzývavých modelech z vysoce lesklých metalických materiálů, jako jsou zlatavé flitry, lurex a další zářivé látky. A přesně takové kousky budou velkým hitem letošní jarně-letní sezóny, ovšem s tím rozdílem, že blyštivé oblečení můžete klidně nosit nejen na večerní párty, ale i přes den. Pokud na výrazně třpytivé oblečení nemáte odvahu, můžete si pořídit ve stylu disco alespoň doplňky.

Saint Laurent, Tom Ford, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton,Paco Rabanne, Christian Dior

Krajková romantika 

img

Kdo si příliš nelibuje v hippie barvách či blýskavých disco oblečcích ve stylu 70. let, určitě uvítá čistý a nevinný krajkový trend. Letos se nosí především snová čistě bílá nebo romantická tělová krajka, ze které se dá ušít prakticky cokoli od topů a halenek přes šaty až po sukně, kraťasy či kalhoty. Pro inspiraci si můžete prohlédnout něžnou - téměř elfskou - kolekci Alberta Ferreti, která zahrnuje i romantické krajkové kalhoty, jako dělané na žhavé letní dny. Valentino, Dries Van Noten, Vera Wang, Alberta Ferreti

zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?