Nejlepší pomocníci proti pocení

Pocení je přirozenou součástí každého z nás, přesto se však chceme vyvarovat společenského faux paus mokrého podpaží, bílých stop na černém či žlutých skvrn na bílém oblečení.

Rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem

Antiperspiranty neobsahují alkohol a jejich hlavní úlohou je omezovat pocení. Pracují na bázi zazátkování vývodů potních kanálků, k čemuž se nejčastěji využívají soli hliníku, případně zirkonu. Po jejich použití je výdej potu omezen a podpaží je tzv. v suchu. Deodoranty obsahují alkohol a jsou určené zejména na vonění, chrání do určité míry proti nepříjemnému pachu, který se z potu může rozvinout. Deodoranty neredukují množství potu.

Z toho vyplývá, že proti pocení je účinnější antiperspirant, který omezuje tvorbu potu a zároveň redukuje výživnou půdu pro mikroorganismy, díky čemuž má i deodorační funkci. Deodorant slouží spíše jako doplněk k denní hygieně, k osvěžení a jemnému zamaskování pachu. Oba druhy přípravků se vyrábí v nejrůznějších formách – spreje, kuličky, tyčinky, krémy. Mimo to jsou na trhu i velmi silné a účinné přípravky proti pocení, které se aplikují v noci. Tyto přípravky dokážou zabránit pocení až na tři dny.

Účinné přípravky proti pocení

  • Perspirex Antiperspirant roll-on Original poskytuje vysokou ochranu proti nadměrnému pocení a zápachu. Aktivní složkou je 10 % chlorid hlinitý a mléčnan vápenatý. Klinicky bylo prokázáno, že jedna aplikace zůstává účinná po více než tři dny. Technologie je patentovaná výrobní společností Riemann. Přípravek nedráždí pokožku, neobsahuje parfemace a nezpůsobuje skvrny.
  • Krémový Fenjal Vitality Deo Roll-on poskytuje 24hodinovou ochranu a jemnou péči s dvojnásobným účinkem. Zabraňuje vzniku nepříjemných pachů. Obsahuje vysoce kvalitní olej z hroznových jader, který udržuje pokožku v podpaží hladkou a jemnou i po holení. Bisabolol a alantoin dokonale zklidňují a vyživují pokožku. Přípravek neobsahuje parabeny, minerální ani silikonové oleje.
zoom Zvětšit

Antiperspirant proti skvrnám na oblečení

  • Rexona Invisible Black + White Diamond patří mezi nejúčinnější produkt této značky, který spolehlivě bojuje proti žlutým skvrnám na bílém a bílým stopám na černém oblečení. Přípravek neobsahuje alkohol, poskytuje 48hodinovou ochranu proti pocení i při namáhavých činnostem (např. při intenzivním cvičení). K dostání je v podobě spreje, tuhého antiperspirantu i v kuličkové variantě. 
  • Lavera jemný roll-on Bio pomeranč-rakytník s obsahem harmonizujících bambusových a bavlníkových vláken a výtažků z bio fenyklu a bio vilínu je výjimečně šetrný i k té nejcitlivější pokožce. Plody rakytníku jsou bohaté na vitamíny, minerály a vápník. Chrání pleťové buňky před vnějšími vlivy a podporují tvorbu nové tkáně. Pomerančový olej stimuluje přirozené ozdravné procesy v buňkách. 
  • Kuličkový deodorant Vichy proti nadměrnému pocení obsahuje aktivní složky, které účinně bojují proti vlhkosti a nepříjemnému zápachu po celých 48 hodin. Aluminiová sůl stahuje potní žlázy, aniž by blokovala přirozený průběh pocení, termální voda z Vichy je bohatá na minerální a stopové prvky, jež zklidňují a chrání před volnými radikály, proline Cutei zjemňuje pokožku a zabraňuje podráždění.
  • Bioderma Sensibio Deo kuličkový deodorant roll-on pro citlivou pokožku omezuje nadměrné pocení a zanechává příjemný pocit po 24 hodin. Bioderma Sensibio Deo neobsahuje alkohol, je vhodný pro citlivou pokožku po depilaci. Jednou ze složek přípravku je extrakt z hnědé mořské řasy ochraňující buňky. Předností deodorantu je také to, že nezanechává bílé stopy na oblečení. 
  • Juvena Daily Performance Creme Deodorant je krémově jemný, velmi příjemný k pleti a rychle zasychá. Má adstringentní (póry stahující) a protizánětlivý účinek a zklidňuje pokožku. Obsahuje výtažek z granátového jablka, který napomáhá zvýšit elasticitu pleti. Nezanechává stopy na oblečení a je možné jej aplikovat i bezprostředně po odstranění chloupků.
  • Bourjois Tease Me! je deodorant ve spreji poskytující až 48hodinovou ochranu oproti pocení a dodávající pocit svěžesti. Má velmi jemnou a příjemnou vůni, jeho složení nezatěžuje pokožku. Přípravek neobsahuje hliník, umělá barviva ani parabeny či umělé konzervanty a alkohol. Spolehlivě a účinně zamezuje vzniku vlhkosti v podpaží a redukuje nepříjemný zápach.


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?