Nový nos mi doslova změnil život

„Vždy jsem se ráda dívala na svůj obličej, jen ten nos mi vždycky zkřivil úsměv. Teď se konečně můžu usmívat a nemusím se vyhýbat fotkám z profilu.“

img

Slečna Lucie, 29 – administrativní pracovnice, Plastická operace nosu (rhinoplastika)

Už jako malá měla Lucie většinu kamarádů mezi klukama a nadšeně se účastnila všech chlapeckých aktivit. Když si s bratrancem hráli na boxery, Lucie dostala velkou ránu do nosu. Po úraze se jí na nose vytvořil hrbol, nos se následně prodloužil a celkově rozšířil. Stal se pro Lucii velkým mindrákem. Nakonec ji přestalo bavit vyhýbat se fotkám z profilu a rozhodla se přihlásit do soutěže o plastickou operaci, ve které vyhrála. Absolvovala osobní konzultaci s lékařem a následně podstoupila vysněnou operaci.

„Slečna Lucka měla větší a delší nos s hrbolem a hypertrofií chrupavek v oblasti špičky nosu. Přála si lepší profil, menší a užší nos, více přiměřený k obličeji,“ uvádí MUDr. Peter Ondrejka, plastický chirurg kliniky MEDICOM VIP.

Nos je dominantní částí obličeje a hraje důležitou roli v celkovém vzhledu i v našem životě. „Plastická operace nosu je delikátní operace, protože nos je dominantní částí obličeje. Operační výkon trvá zhruba jednu hodinu a provádí se v celkové anestezii,“ vysvětluje MUDr. Peter Ondrejka. „Operace proběhla bez komplikací, pacientka nosila 8 dní po zákroku dlahu,“ dodává.

„Vůbec to nebolelo!“

zoom Zvětšit

A takto to dopadlo, když si vzal do parády slečnu Lucii profesionální fotograf... Autor fotografie: Anna Kovačič

A co na celý průběh zákroku a jeho výsledek říká Lucka? "Myslela jsem si, že to bude bolet víc, ale překvapilo mě, že to vůbec to nebolelo. Vypadalo to hůř, než to bylo cítit. Z počátku mě omezovala pouze dlaha, kterou jsem musela nosit jeden týden. Poté jsem se zapojila do běžného života a šla mezi lidi. Není se čeho bát a stojí to za to! Zákrok vřele doporučuji!"



Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.