Pigmentové skvrny

Pigmentové flíčky jsou pro některé ženy mnohem větší vadou na kráse než vrásky. Není divu. Podle vědců dokážou tmavé skvrny opticky přidat až dvanáct let navíc.

Ženy touží po bezchybné pleti, která je dle všeho spojována se zdravím, mládím a atraktivitou. Z toho důvodu jsou pigmentové skvrny postrachem všech žen. Na druhou stranu jsou zlatým dolem pro kosmetický průmysl. Na trhu se objevuje stále více kosmetických značek specializujících se na pigmentové skvrny.

Boj s pigmentovými flíčky

Dříve než se dáte do boje s pigmentovými skvrnami, je potřeba uvědomit si jednu zásadní věc. Pigmentových skvrn se nezbavíte ze dne na den. Musíte být trpělivá, a pokud na vás nezapůsobí přípravek, který pomohl vaší kamarádce, nesmíte hned věšet hlavu. Hledání vhodného a účinného přípravku pro vaší pleť může trvat relativně dlouho. Připravte se na to, že budete muset podstoupit mnoho kosmetických experimentů, než najdete přesně to pravé pro vaši pleť.

img

Trápí vás pigmentové skvrny? Zbavte se jich nebo je chytře zamaskujte

Během svého boje s pigmentovými skvrnami se musíte naučit pravidelnosti. Každý den bude nutné použít vybranou depigmentační kosmetiku. Ideálně hned ráno byste měla vyčistit svou pokožku jemným pěnovým přípravkem (Réponse, Matis Paris) nebo micelární vodou (White Objective, Bioderma) se složkami, které brání množení melaninu. Během dne používejte na pleť s pigmentovými skvrnami hydratační krémy s antioxidanty a s vysokým UV filtrem.

Jak pigmentové skvrny zamaskovat

Na velmi tmavá místa lze použít speciální vybělovací péro. V případě, že máte celkově snědší pleť, není vhodné maskovat přímo pigmentovou skvrnu, ale pouze její okolí. Jak na to? Naneste na pigmentové skvrny a okolí  či pouze okolí bronzující pudr, samoopalovací krém nebo bronzový tónovací krém. Poklepejte prsty do ztracena. Tímto způsobem svou pleť krásně sjednotíte.

Na trhu je k dispozici i celá řada speciálních make-upů určených k zamaskování pigmentových skvrn. Účinné přípravky nabízí společnost Clinique. Doporučujeme řadu Even Better, ve které najdete make-up, jenž vypadá na pleti dokonale přirozeně a zároveň tmavé fleky maskuje. Za zmínku stojí také speciální krycí korektory. Kvalitní produkty nabízí značka Sisley.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.