Pravidelnou péčí ke krásné a zdravé pleti

Rozhovor s Ladou Carthy, manažerkou kosmetického odd., Asklepion – Klinika a institut estetické medicíny, Praha. Seznámí nás se svými praktickými zkušenostmi. Ošetřování pleti se stalo součástí každodenní péče moderní ženy o zevnějšek.

img

Žena by si určitě měla každý den ráno a večer udělat čas na čištění pleti s následnou hydratací a výživou.

Které faktory ovlivňují náš vzhled a negativně působí na stav kůže?

Mezi hlavní faktory ovlivňující náš vzhled a působící na stav pleti patří genetické stárnutí a vlivy vnějšího prostředí. Genetické stárnutí můžeme ovlivnit jen velmi málo, hraje zde velkou roli dědičnost. Ale pokud má alespoň jeden z našich rodičů hezkou pleť, je velká pravděpodobnost, že u nás tomu bude také tak.Výhodu mají i tmavší typy pleti; stárnou pomaleji.

V případě vlivů vnějšího prostředí a s tím spojené naší životosprávy je tomu jinak - zde určitě můžeme přírodě pomoci. To, jak se stravujeme, náš pitný režim, fyzická aktivita, UV záření a stres má velký vliv na to, jak naše pleť vypadá. Projeví se to samozřejmě i na našich vlasech nehtech a i na vnitřních orgánech. Pokud se vystavujeme UV záření bez ochrany a nadměrně, dochází v pleti k rozkladu kyseliny hyaluronové, kolagenu a jeho stavebních jednotek histiocytů. K úbytku těchto složek v pleti dochází tak jako tak v důsledku stárnutí pleti, vlivem UV záření tento proces navíc urychlujeme.

Pijeme-li málo nebo jsme dokonce dehydratovaní, projeví se to nejdříve na naší pleti. Malé vrásky tak budou vypadat hlubší a tam, co vrásky nebyly vůbec, vzniknou jemné vrásky. Strava příliš bohatá na cukry zcela jistě urychluje stárnutí pleti, protože dochází k častým výkyvům hladiny insulinu. Stejně tak při častém přibírání a úbytku na váze je kompromitována elasticita pleti, která i tak časem vlivem gravitace vadne. Strava s velkým zastoupením ryb, ořechů a semínek, bio ovoce a zeleniny pleti jednoznačně prospívá. To, kde bydlíme, hraje do určité míry též roli. Pokud jsme denně vystaveni znečištěnému ovzduší, vytváří se v našem těle volné radikály, které musí odbourávat. Jestliže není pleť dostatečně okysličená, nebo je vysušená klimatizací, bude také vypadat unaveně.

Ošetřování pleti se stalo součástí každodenní péče moderní ženy o zevnějšek. Jak by mělo probíhat?

Žena by si určitě měla každý den ráno a večer udělat čas na čištění pleti s následnou hydratací a výživou. Podle osobních potřeb se pak mohou do denního režimu péče o plet přidat séra, která jsou schopna proniknout hlouběji než krémy. Klientky by měly pravidelně používat buď ovocné či enzymatické peelingy a následně masku. Zda by používané produkty měly být hydratační, výživné nebo spíš čistící, by měla poradit kosmetička. Určitě bychom neměli zapomínat na UV ochranu a to denně, v zimě s ochranným faktorem 30, v létě SPF 50.

Které typy kůže rozeznáváme? A jak se liší přístup k jednotlivým typům?

Rozlišujeme pleť suchou, citlivou, normální a mastnou. Samozřejmě ale existuje spousta podskupin, kdy se na obličeji jednoho klienta kombinuje například pleť normální a mastná kombinuje. Dále pak člověk s mastnou pletí může mít pleť přechodně citlivou z důvodu používání nevhodných produktů atd. Přístup k jednotlivým typům pleti by se měl lišit v používaných produktech, jejich výběr bych pak nechala na kosmetičce nebo dermatologovi.

Jak se projevuje stárnutí kůže?

Stárnutí pleti a kůže se projevuje zhoršeným napětím. Začnou se objevovat jemné vrásky, později i hlubší, dále mimické vrásky. Póry se prohlubují a pleť začne jakoby ,,padat směrem k jihu,,. Celkově je pleť tenčí než bývala.

Jaké látky doporučujete k „omlazení“ pleti?

zoom Zvětšit

Biocell maska s kyselinou hyaluronovou

Velmi často vysvětluji klientům že důvodem, proč jejich pleť vypadá starší, je snížený obsah kyseliny hyaluronové v pleti. Jak již jsem zmínila, té nám v těle ubývá jak vlivem genetického - přirozeného stárnutí, tak vlivem vnějšího prostředí. Proto doporučuji klientům (nejen ženám, ale i mužům) mj. užívání Biocellu tobolek s kyselinou hyaluronovou. Pokud klienti berou péči o svoji pleť vážně, mohou současně používat Biocell masku s kyselinou hyaluronovou. Další nezbytné látky udržující pleť mladou jsou vitamíny - např. C, E, A, B5, nenasycené mastné kyseliny (omega 3), zinek, dále pak látky jako kyselina glykolová, enzymy aj.

Kterým klientkám zmíněný doplněk stravy doporučujete?

Seznamte nás, prosím, s Vašimi praktickými zkušenostmi. Biocell doporučuji po konzultaci všem klientkám od 25 let a výše, které se snaží předcházet prvním známkám stárnutí pleti. Máme pozitivní zkušenosti i s klientkami středního věku, které se rozhodnou pro intenzivní kúru a užívají Biocell tobolky po doporučované 3 měsíce. V některých případech se výsledek dá porovnat s neinvazivní mezoterapií. Samozřejmě není to výsledek jen používání tobolek a masky, ale komplexní estetické péče ušité na míru každému klientovi. 


Produkty s kyselinou hyaluronovou Biocell zakoupíte v lékárnách, více informací také na www.biocell.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.