Příběhy kosmetických značek – 3. díl: CHI a Biosilk

Zamilovala jste se do značky CHI nebo Biosilk? Není divu. Vlasová kosmetika těchto značek je v mnoha ohledech výjimečná. K tomu všemu ji vyrábí jeden z nejlepších výrobců na světě – společnost Farouk Systems sídlící v americkém Houstonu.

zoom Zvětšit

Farouk Shami v obklopení krásných žen

Pod společnost Farouk Systems, Inc., spadá nejen značka CHI, ale také oblíbená vlasová značka Biosilk. V obou případech se jedná o vysoce kvalitní produkty určené k profesionální péči o vlasy. Společnost Farouk Systems založil v roce 1986 Farouk Shami, který přišel do Houstonu až z Jeruzaléma, a jehož posláním bylo vnést do kosmetického průmyslu vysokou míru profesionality. Farouk  si vždy zakládal na vzdělání, životním prostředí a etice. Jeho snem bylo zajistit kadeřníkům bezpečnější prostředí – prostředí bez zbytečných chemikálií. Jeho životní přístupy se osvědčily, jelikož dnes má Farouk Systems více než 2 000 zaměstnanců a distribuuje své produkty do více než 100 zemí po celém světě.

Kadeřnictví Le Salon v Houstonu

Ještě před založením Farouk Systems, Inc., si Farouk v roce 1980 otevřel své první kadeřnictví Le Salon v Houstonu v Texasu. Během té doby také zjistil, že má alergii na některé přípravky obsahující chemikálie a čpavek, proto začal studovat přírodní suroviny. Za nějaký čas přišel s řešením, začal využívat alternativní přírodní látky, využil americké technologie a založil Farouk Systems, Inc. Ve svém oboru je Farouk právem považován za umělce, mistra kadeřnictví a jednoho z nejlepších koloristů na světě. Do jeho kadeřnických salonu chodí významné osobnosti, herci i politici.

Vlasové přípravky bez čpavku

zoom Zvětšit

Výjimečná vlasová kosmetika CHI

Léta se Farouk věnoval výzkumu a rozšiřoval své zkušenosti, až na trh uvedl vlasový rozjasňující přípravek bez obsahu čpavku SunGlitz. Postupně přicházel také s dalšími inovativními produkty jako například Biosilk Perms, BioGlitz 2100 Creme Color, Color Vision Hair Lightening Systems, Chromatic Color, Biosilk Curl Eliminator, Deep Brilliance Relaxers, Deep Brilliance Color a v poslední řadě CHI Transformations System.

Tato nabídka spojená s ostatními přípravky jako jsou Biosilk Color Therapy Shampoo, Biosilk Color Therapy Intensive Masque, Biosilk Hydrating Therapy Shampoo, CHI Silk Infusion, CHI Infra Treatment, CHI Curl Preserve Shampoo a další, přináší společnosti Farouk Systems neuvěřitelně vysoké zisky, což ovšem Farouk využívá pro řadu svých dobročinných aktivit.

Dobročinné aktivity

Farouk financoval dívčí školu s názvem Sheik Mohammed Shami Girls School v Deitu nedaleko Ramallahu, kde se vzdělávají děti z více než 30 okolních vesnic Je zakladatelem firmy Farouk, Friedman and McCall Olive Oil Company vyrábějící olivový olej, kterou řídí muslimové, židé a křesťané. Celkový příjem z prodeje olivového oleje je věnován na charitativní účely pro děti. Mimo to podporuje Farouk organizace jako jsou JDRF, City of Hope, FRO, Charlotte Maxwell FoundationRoom to Grow a další. Farouk Shami má rovněž zásluhu na šíření míru na Blízkém východě díky svým schopnostem jednat s vládami.

Přípravky s přírodním hedvábím

zoom Zvětšit

Salma miluje přípravky Farouk Systems

Farouk je oblíbený mezi obyčejnými lidmi, mezi svými zaměstnanci, obchodními partnery i celebritami. Je otevřený novým nápadům, své zaměstnance nechává, aby bez obav vyjádřili své názory, což vede k neustálému zlepšování kvality a uvádění nových technologií. Za zmínku rozhodně stojí to, že jedním z nejdůležitějších látek v přípravcích CHI a Biosilk je hedvábí, které dokáže účinně proniknout strukturou vlasů a zacelit ji. Proteiny hedvábí jsou jednou z nejúčinnějších ingrediencí při péči o vlasy, udržují vlasy ve výborné kondici a přispívají k oslnivě lesklému vzhledu bez zatížení.

Co se týká známých osobností, tak s Farouk Systems, Inc., spolupracují hvězdy jako Renée Zellweger, Uma Thurman, Madonna, Gloria Estefan, Salma Hayek, Britney Spears, Gwyneth Paltrow, Courtney Cox, Demi Moore a mnoho dalších. Řada přípravků CHI a BioSilk byla použita během natáčení celosvětově úspěšných filmů a seriálů jako Sex and the City, American Dreams, Austin Powers, Spy Kids 2. Tradičně se přípravky Farouk Systems objevují v soutěžích Miss USA, Miss World, Miss Universe a dalších.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!