Příběhy kosmetických značek – 2. díl: Dermacol

Kosmetika Dermacol mající svůj prvopočátek ve Filmstudiu Barrandov v Praze má nejen působivou historii. Již od svého vzniku na počátku 60. let spolupracuje s předními odborníky z různých oborů a postupně se české značce Dermacol podařilo pokořit svět.

zoom Zvětšit

Olga Knoblochová alias Lady Dermacol

Vše začalo v roce 1966, kdy do Ústavu kosmetiky přišla lékařka s malou dcerou, která měla na obličeji a v dekoltu velké mateřské znaménko. V té době se odstraňování znamének neprovádělo, pouze se provádělo jejich zalíčení barevným krémem (make-upem). Vynikající laboratoř pro filmová líčidla byla ve filmovém studiu Barrandov, kam tehdy Ústav kosmetiky vyslal svou nejzkušenější kosmetičku Olgu Knoblochovou, později také spoluzakladatelku a dlouholetou prezidentku Unie kosmetiček. Ve spolupráci s vedoucím filmového studia – inženýrem Boublíkem – vznikl krycí make-up v deseti barevných odstínech na světě a zároveň vznikl název Dermacol (Derma – kůže, color – barvit).

Značka uspěla i v Hollywoodu

Jelikož se Dermacol ujal, Olga začala s filmovým studiem Barrandov aktivně spolupracovat. Mimo jiné od začátku přednášela pro dermatologické kliniky u nás i v zahraničí, protože o výrobek byl obrovský zájem. Dermacol se začal vyvážet do všech evropských zemí a v roce 1969 byla prodána licence do Hollywoodu. Postupně se značka Dermacol rozšiřovala o další dekorativní kosmetiku, o přípravky pěstící kosmetiky, odličovací prostředky, péči o pleť a dále o přípravky pro péči o tělo a přípravky pro všechny typy pletí. Výroba se rozrostla na velký export a značka Dermacol mohla začít finančně podporovat vznik nových filmů ve studiu Barrandov. V současné době je značka Dermacol dostupná nejen v evropských státech, ale také v USA, Kanadě, Austrálii a mnoha zemích Středního i Blízkého Východu.

Tváře značky Dermacol

zoom Zvětšit

Iva Kubelková je tváří značky Dermacol

Za dokonalým make-upem mnohých filmových hvězd se skrývá značka Dermacol! Tvářemi Dermacolu u nás a na Slovensku jsou například herečka Zdeňka Žádníková Volencová, modelka a Miss World 2006 Taťana Kuchařová, modelka Markéta Honová, herečka a moderátorka Mahulena Bočanová, modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková, zpěvačka Monika Bagarová, zpěvačka a modelka Iva Frühlingová, herečka Zuzana Kanócz, modelka a Vicemiss ČR 2008 Hana Svobodová, modelka a Miss Slovensko 2000 Andrea Verešová, prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Svobodová, herečka Simona Postlerová, herečka Jana Paulová či modelka a druhá Vicemiss Slovensko 2000 Michaela Strahlová.

Něco navíc: Aktuálně probíhá kampaň s Ivou Kubelkovou na hyaluronovou řadu 3D Hyaluron Therapy. Pokud sháníte účinnou kosmetiku proti vráskám, doporučujeme řadu Botocell, Saphir Elixir nebo Pearl Elixir. 

zoom Zvětšit

Voděodolný extrémně krycí make-up

Dermacol jako synonymum krásy

Značka Dermacol nabízí dokonalou péči pro všechny typy pletí a její problémy. Nezáleží na tom, jestli máte pleť mladou či zralou, normální, suchou, mastnou nebo problematickou. Nabídka produktů Dermacol je tak pestrá, že uspokojí požadavky jakékoliv ženy.

Mezi stěžejní produkty patří make-upy Dermacol, z nichž si zaslouží zvláštní pozornost hydratační make-up Imperial nebo legendární make-up Cover, který vznikl jako jeden z prvních krycích make-upů v Evropě i ve světě. Jeho receptura byla vyvinuta ve Filmstudiu Barrandov v Praze pro potřeby profesionálních vizážistů a poté prodána do Hollywoodu. Široká je rovněž nabídka pudrů Dermacol. Rozjasňující paletka Illuminating Palette okamžitě rozzáří pleť, dodá jí svěžest a podtrhne mladistvý vzhled tváře.

Black Sensation

V kosmetické řadě Black Sensation najdete vše pro dokonalý make-up na večírek – černý dlouhotrvající fix na oči, gelovou oční linku, prodlužující řasenku, pudrovou oční linku, mikrotužku na oči, metalické černé stíny a další. Pokud byste chtěla zkombinovat černé a barevné líčení, můžete zvolit oční stíny Quattro. V paletce najdete čtyři rafinovaně sladěné barvy, které můžete nanášet na víčko samostatně nebo v kombinacích, lehce se stínují. 

zoom Zvětšit

Krémová rtěnka s dlouhotrvajícím efektem


K zakrytí drobných nedostatků poslouží korektory Dermacol. Zvolit můžete 4-barevnou paletu korektorů Corrector Palette nebo krycí a zmatňující korektor Matt Control Corrector. Přirozené zabarvení a zdravý nádech tvářím dodá tvářenka Duo Blusher, jenž má matující efekt a zároveň neucpává póry.

3D struktura rtů

Ženy toužící po plných rtech nedají dopustit na transparentní tužku na rty s kyselinou hyaluronovou. Hyaluronic Lip Contour snadno a přesně vykreslí linii rtů, zabraňuje rozpíjení a rozmazávání rtěnky. Zároveň obnovuje 3D strukturu rtů a zvětšuje jejich objem, jelikož kyselina hyaluronová a peptidy stimulují tvorbu kolagenu, vyplňují vrásky a vyhlazují rty.

Z rtěnek stojí za zmínku například krémová rtěnka Longlasting Lipstick s dlouhotrvajícím efektem až po dobu 6 hodin. Rtěnka obsahuje přírodní vosky a zvláčňující oleje udržující rty hydratované a zabraňující jejich vysoušení. Na výběr jsou různé barevné odstíny.

Top řasenky Dermacol

Mezi řasenkami kraluje řasenka Imperial Mascara pro oslnivý objem a maximální prodloužení. Řasenka obsahuje výtažky z bambusu, vitamin E a D-panthenol. Předností této řasenky je mimo jiné její vysoká odolnost proti rozmazání a barevná intenzita. Oblíbená je řasenka Volume Mania Mascara, která je k dispozici také ve voděodolné variantě. Voděodolná řasenka Volume Mania Mascara dodá řasám velkolepý objem, má dlouhotrvající texturu, nevytváří žmolky a je vysoce odolná proti vodě, vlhkosti vzduchu a slzám. 

zoom Zvětšit

Krásné opálení do 6 hodin po aplikaci

Krémy Dermacol

Nejen během chladných měsíců doporučujeme vyzkoušet krémy na ruce Dermacol. V nabídce jsou výživné krémy, zvláčňující krémy, omlazující krémy i exkluzivní krémy na ruce a nehty. Jestliže chcete být i během zimy pěkně opálená, vyzkoušejte samoopalovací tělové mléko Self Tan Lotion provoněné vůní čokolády s pomerančem, které  dodá pokožce jemné opálení, hydratuje a zanechává pokožku jemnou a vláčnou. V nabídce značky Dermacol si rozhodně vyberete!



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.