Sedm činností, kterými si ničíte své vlasy

Vlasy jsou chloubou většiny žen, a tak si jistě zaslouží důkladnou péči. Co když jim ale nevědomky ubližujete? Poradíme vám, čeho se v péči o vlasy vyvarovat.

Časté mytí vlasů

Dokonce i velmi jemný šampon může pokožku hlavy a vlasy zbavit přirozených olejů, pokud ho používáte každý den. Jestliže si z nějakého důvodu musíte mýt hlavu denně, naučte se používat jen minimum šamponu. Stačí jen asi čtvrtinu obvyklého množství rozředit v nádobce s vodou. Na nemastné vlasy to bohatě postačí.

Drsné zacházení s mokrými vlasy 

Mokré vlasy jsou extra citlivé na jakékoli úpravy, zvláště česání. Pokud už si je musíte rozčesat v mokrém stavu, používejte jen hřeben se širokými zuby a vlasy předtím ošetřete nesmývatelným kondicionérem. Ručníkový turban může vlasy také poškozovat, proto raději mokré vlasy jen lehce promněte v ručníku a nechte proschnout na vzduchu. 

Používání špinavých vlasových pomůcek

Vaše vlasové pomůcky se mohou rychle přeměnit na živnou půdu pro bakterie, které mohou posléze napadnout vlasovou pokožku a ohrozit zdraví a vzhled vašich vlasů. Vlasy z hřebenů a kartáčů proto odstraňte ihned po česání a dopřejte svým hřebenům důkladnou očistu každý měsíc. Rozpusťte trochu jedlé sody ve vodě a namočte na pár minut své hřebeny a kartáče do sodného roztoku, poté opláchněte a otřete do sucha.

Časté používání chemických přípravků 

Zesvětlování, trvalá a barvení vlasů v krátkých intervalech mohou úplně zničit vaše vlasy. Po každém chemickém zásahu vlasy důkladně ošetřete vhodnými prostředky na vlasy a snažte se chemikálie na vlasy nepoužívat příliš často. Před návštěvou kosmetického salonu vlasům rovněž dopřejte důkladnou péči v podobě kvalitní vlasové masky.

Upínání vlasů do stažených účesů

Upnuté drdoly, culíky a copy jsou sice trendy, ale pokud jsou vaše vlasy nuceny do stylu, který je udržuje v neustálém napnutí, výrazně zvyšujete riziko jejich poškození. Vlasům také škodí gumové gumičky a kovové sponky. Snažte se upnuté účesy střídat s volně rozpuštěnými vlasy.

Vystavení vlasů nadměrným teplotám 

Jednou z nejčastějších chyb, které ničí vlasy, je jejich úprava za vysokých teplot pomocí žehliček na vlasy, kulem a fénů. Vždy se snažte udržovat teplotu na minimu a používat vlasové produkty určené na ochranu vlasů před teplem.

Špatné česání vlasů

Důkladné rozčesání vlasů rozhodně neznamená násilně česat zacuchané vlasy od shora dolů. Jediným správným způsobem, jak vlasy česat, je začít u konečků a pomalu se propracovávat nahoru ke kořínkům.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?