Fitness trendy – Piloxing, Aerial létací jóga, Yogalates, Cy-Yo, Gyrokinesis

Dvě nejpopulárnější protahovací a meditativní cvičení současnosti - jóga a pilates - jsou stále bezednou inspirací pro vznik nových cvičebních metod. Pojďme si představit ty nejnovější.

img

Na základě pilates a jógy vznikají nové cvičební trendy

zoom Zvětšit

Mind and body je velmi populární

V současné době je mezi odborníky na cvičení a fitness trenéry velmi populární mixování klasických cvičebních stylů s nesourodou disciplínou a spojování takzvaných "mind and body" tělesných aktivit s aerobním cvičením. Výborným a ověřeným základem pro vznik nové cvičební metody jsou nejčastěji jóga a pilates.



Piloxing 

zoom

Pilates a box jdou překvapivě dobře dohromady.


Nový cvičební hit nejen hollywoodských celebrit vyvinula švédská tanečnice Viveca Jensen. Tato úspěšná trenérka hvězd propojila zdánlivě neslučitelné: relaxační a protahovací pilates se silovým a hbitým sportem – boxem. Vše je navíc okořeněné sexy tanečními pohyby a provázené rytmickou hudbou. Cvičení nazvané piloxing velmi účinně pomáhá k rychlejšímu spalování tuků a formování postavy. Ke cvičení se používají rukavice se zátěží, které pomáhají rychleji vytvarovat paže a zvyšují účinek na kardiovaskulární systém.



Aerial létací jóga 

zoom

Vyzkoušejte netradiční létací jógu.

Pokud vás obyčejná jóga nudí, a přesto byste rádi získali všechny tělesné i duševní výhody, které tato starobylá technika nabízí, vyzkoušejte létací jógu. Nemáte ponětí, co si pod tím představit? Aerial jóga se cvičí ve speciální houpací síti ukotvené ke stropu a vy tak vlastně cvičíte ve vzduchu. Létací jóga má stejné pozitivní účinky jako klasická jóga, jako jsou zvýšení flexibility, redukce váhy, vyrýsování postavy a uvolnění psychického napětí. Díky cvičení v síti je však aerial jóga na rozdíl od běžné jógy také zábavná, protože se vlastně houpete a létáte. Komu by se to nelíbilo? 


Jogalates 

zoom

Jogalatas v sobě spojuje výhody jógy a pilates.

Jogalates (nebo i yogalates) v sobě, jak už název jasně napovídá, spojuje prvky pilates a jógy. Některé cviky jogalates vycházejí z Pilatesovy sestavy, jiné jsou zase podobné jogínským pózám a rehabilitačním cvikům. Jogalates se cvičí vleže, vsedě i ve stoje. Cviky jsou spíše protahovacího a výdržového rázu a přispívají ke zlepšení celkové kondice, zpevnění postavy a také k psychické relaxaci.





Spinlates a cy-yo 

zoom Zvětšit

Spinning a pilates jdou skvěle dohromady.

I zde název hodně napoví. Spinlates je kruhový trénink, který v sobě spojuje populární a účinné kardio cvičení spinning a pilates. V praxi to vypadá tak, že si dáte svižných 25 minut spinningu na spálení kalorií a poté následuje půlhodinka pilates, při kterém si svaly protáhnete a zároveň posílíte. Prakticky to samé, jen pod jiným názvem, najdete u metody cy-yo (cycle-yoga), která je kombinací jízdy na rotopedu (indoor cycling) a oblíbené jógy. Konkrétně se jedná o 10 minut jógy zaměřené na protažení svalů a 40 minut jízdy na rotopedu, následované opět deseti minutami jógy na zklidnění a koncentraci mysli. Cy-yo vás tedy uspokojí jak po fyzické, tak i duševní stránce a propojení západního fitness s východními praktikami se jeví jako velmi účinné. 


Gyrokinesis

zoom

Gyrokinesis už není jen pro tanečníky.

Původně jóga pro tanečníky vás krásně protáhne a posílí svalstvo celého těla. Cvičí se na velkém gymnastickém míči, stoličkách i na podložce a velmi důležité je pravidelné dýchaní. Gyrokinesis je vlastně jemné procvičování svalů a kloubů skrze rytmická a vlnivá cvičení. Gyrokinesis, které v sobě kombinuje principy jógy, tanec, gymnastiku, ale také tai-chi, není žádnou novinkou. Tato cvičební metoda byla vyvinuta již v 80tých letech dvacátého století, ale teprve v poslední době se dostává do popředí zájmu široké veřejnosti. Cvičení nepřetěžuje klouby, stimuluje vnitřní orgány a nervový systém a pomáhá k vyloučení toxinů z těla. Po cvičení se budete cítit vyrovnaní a plni energie. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?