Víte, kdy a jak nosit zásnubní prsten? A co ten snubní?

Dostala jste zásnubní prstýnek a plánujete svatbu? Spolu s ní se vám na ruce objeví další prstýnek, možná přemýšlíte, jak se oba nosí. I nošení zásnubních a snubních prstýnků má svá pravidla, není třeba se ale hrozit. Není na tom nic složitého a s našimi tipy to zvládnete.

Snubní nebo zásnubní prstýnek?

Mnozí z nás v tom mají jasno, jiní možná tápou. Jde o dvě rozdílné věci nebo o jedno a to samé? První odpověď je správná. Zásnubní prstýnek muž ženě dává ve chvíli, kdy ji žádá, aby se stala jeho ženou. Je jen jeden. Snubní prstýnky jsou dva a partneři si je vyměňují při svatebním obřadu.

zoom

Víte, že kruh jako tvar prstýnku má svůj důvod? Nemá konec ani začátek, stejně jako nekonečná láska. Romantické, že?

Zásnubní prstýnek doprovází žádost o ruku

Když žena dostane zásnubní prstýnek, provází ten okamžik ohromná radost. Žádost o ruku od vašeho nastávajícího byla vytouženým okamžikem, na který jste tak netrpělivě čekala. 

Připomínkou této chvíle je zásnubní prstýnek, který vám přistál na prstě hned, jakmile zaznělo ANO na otázku, zda se stanete jeho nevěstou. V tu chvíli vám kromě jiného možná probleskla hlavou otázka, na které ruce se vlastně nosí?

Věřte nebo ne, to samé napadlo jistě i vašeho partnera, a to ještě před tím, než šel prstýnek koupit nebo nechat vyrobit. Právě podle toho totiž pak vybíral velikost prstýnku. A jak to tedy je?

V našich končinách je zvykem, že se zásnubní prstýnek nosí na prsteníčku levé ruky. To ale neznamená, že ho partnerce nemůžete navléknout na jiný prst. Vždyť v jiných zemích se nosí třeba na prsteníčku pravé ruky.

Zásnubní prstýnek a svatební obřad

Během svatebního obřadu navléknete na levý prsteníček další prstýnek, kam s tím zásnubním, aby tam nepřekážel? Buď ho na obřad sundejte, nebo ho alespoň přestěhujte na pravou ruku.

Jak je to s prstýnky po svatbě?

Na vaší ruce bude zářit snubní prsten, který světu říká, že už nejste k mání, máte svého životního partnera. Nosit ale jen snubní prstýnek by byla nuda, schovávat ten zásnubní zase velká škoda. Proč nenosit oba? 

  • Snubní prsten nechte na prsteníčku levé ruky a zásnubní přesuňte na jiný prst levé ruky. Když nebude sedět velikost, jistě vám ji ve zlatnictví upraví.
  • Oba prsteny můžete nosit spolu na prsteníčku levé ruky. Pak ale ten snubní umístěte blíž k srdci.
  • Zásnubní prsten můžete přesunout na prsteníček pravé ruky. Vynikne tak krása obou prstenů, navíc dodržíte tradici, že se zásnubní i snubní prstýnek navlékají na prsteníček.

Víte, že snubní prsten se na prsteníčku levé ruky nosil už mezi starými Egypťany? Ti totiž věřili v "žílu lásky", která vedla do srdce právě od čtvrtého prstu levé ruky.

A jak to s nošením snubního prstenu vlastně mají pánové?

Muži to mají o mnoho snazší, na rukou totiž nenosí tolik krásných šperků jako ženy. Navíc tomu není tak dávno, kdy snubní prstýnek nenosili vůbec. I dneska je mezi námi mnoho mužů, kteří prstýnek nenosí. Důvod je prostý. Prstýnek jim na ruce jednoduše vadí, nebo se o něj bojí. Pro ty, kdo ho nosí, platí že i pánové by ho měli nosit na prsteníčku levé ruky.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.