Za soužití s počítačem platíme

Soustředíte se v práci celé hodiny na obrazovku počítače anebo pracujete v zakouřeném prostředí? Trápí vás navíc suchý vzduch z klimatizace a tak trochu zrádné radiátory? Už teď máte problém s ostrým slunečním svitem, vaše oči bývají podrážděné, často svědí a pálí, máte pocit „něčeho cizího“ v oku a k večeru hůř vidíte? 

img

Oči jsou smyslovým orgánem, který často přetěžujeme...

Pak se s největší pravděpodobností potýkáte se syndromem suchého oka, v poslední době lékaři označovaným jako Office Eye Syndrom, tedy syndrom kancelářského oka.

Každodenním soustředěným pozorováním obrazovky počítače v práci, a pak i ve volném čase snižujeme nevědomky frekvenci mrkání, a naše oči jsou tak nedostatečně zvlhčované. Suchý klimatizovaný vzduch tomu ještě nahrává. Syndrom kancelářského oka se podle některých statistik v populaci vyskytuje dokonce ve 14 až 33 procentech. V České republice jím tedy mohou alespoň občas trpět až tři miliony lidí! „Pokud není včas rozpoznaný, je podceněný nebo nevhodně léčený, může se stát příčinou velmi vážných problémů,“ varují odborníci. Podle nich může dojít až ke kritickému ohrožení zraku.

Sydrom suchého oka patří k faktorům, kterými se během života zrak ničí nejvíce. „Oči se velmi opotřebovávají právě tímto zvýšeným důrazem na pozornost, kdy méně mrkáme. Hodně rizikové je také UV záření, které může poškodit čočku a sítnici, a také prašné a infekční prostředí, v němž může infekce postihnout rohovku a spojivky,“ vysvětlila MUDr. Pavlína Hrabčíková, lékařka Oční kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Ocutein® Forte lutein 15 mg

zoom

Ocutein® Forte lutein 15 mg

Obranný štít a kvalitní výživu pro vaše namáhané oči najdete v oblíbeném přípravku Ocutein® Forte lutein 15mg, který je k dostání v lékárně. Obsahuje velmi vysoké množství luteinu a další účinné látky s pozitivním vlivem na lidský zrak a jeho ostrost.

Ocutein® Forte lutein 15 mg z prémiové řady Da Vinci Academia pomáhá bojovat s okolními nepříznivými vlivy a se stárnutím oční rohovky. Je ideální pro zlepšení ostrosti vidění, podporuje regeneraci očních buněk a zároveň účinně snižuje únavu očí. Ocutein® Forte obsahuje vysoké množství luteinu a navíc Omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které zabraňují vysychání očí. Bude tím nejlepším ochranným štítem a správnou výživou pro vaše namáhané oči.

Více informací naleznete na www.ocutein.cz.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.