Zacvičte si v kanceláři

Tipy, jak cvičit i v pracovní době, aniž by si toho někdo všiml.

img

Udržovat se v kondici můžete i během pracovní doby.

Nemusíte si doprostřed kanceláře natáhnout podložku na jógu, ani u svého pracovního stolu dřepovat. Udržovat se v kondici a mírně posilovat se dá i nenápadně.

Posilujte s overballem 

zoom

Malý overball využijete i v kanceláři.

Neděste se, nemusíte do práce tahat velký gymnastický míč, bohatě vám stačí ten nejmenší, který si vsedě vložíte za záda těsně nad zadek. Pak už stačí jen při práci do něj lehce tlačit a zase uvolňovat, tím posílíte a zároveň namasírujete svalstvo zad.

Pata, špička

Na prokrvení nohou při celodenním sezení existuje jednoduchý a účinný cvik. V sedě na židli položte chodidla na podlahu s kotníky u sebe. Střídavě zvedejte na pár vteřin špičky a pak zase paty. Opakujte pokud možno každou hodinu, posílíte si i lýtkové svaly.

Nohy nahoru

zoom

Posilovat nohy můžete i pod stolem,

Tím samozřejmě není myšleno, ať si dáte nohy na stůl, i když to by vašim nohám také ulevilo. Nohy však můžete zvedat i méně nápadně pod stolem. Nohy natáhněte a pokuste se je zvednou do výšky kolen, chvíli vydržte a zase pomalu spouštějte. Posílíte tak nejen stehenní, ale i břišní svalstvo.

Stáhněte půlky

Pokud máte možnost v pracovní době chvíli stát, využijte toho na posilnění hýžďových svalů. Jednoduše stáhněte “půlky” k sobě, vydržte pět až deset sekund a povolte. Opakujte, kdykoli je to možné, a výsledky v podobě zpevněného pozadí na sebe nenechají dlouho čekat.

Posilte stehna

Overball, který máte za zády, lze použít i na posílení vnitřní strany stehen. Vsedě na židli vložte měkký balón mezi stehna a snažte se je tlačit k sobě. V krajní pozici vydržte několik vteřin, povolte a opakujte.

Pro pevná prsa

zoom

Pro zpevnění poprsí poslouží i pracovní stůl.

I prsní svaly se dají v práci celkem nenápadně posilovat. Položte lokty na stůl, spojte dlaně a tlačte je proti sobě. Vydržte deset vteřin a povolte. Při pravidelném cvičení vám budou odměnou pevnější prsa.

Silné ruce

Pro posílení svalů na rukou se posaďte rovně na židli, dlaně položte na hrany židle, zapřete se a snažte se zvednout zadek lehce nad židli. Pokud přitom dokážete i zvednout chodidla ze země, posílíte zároveň břišní svalstvo.

Znáte ještě nějaké tajné kancelářské cviky?



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.