Zdravé a lesklé vlasy

Toužíte po zdravých vlasech plných lesku? Věnujte jim dostatečnou péči nejen zvenku, ale i zevnitř. Připravili jsme pro vás několik osvědčených tipů.  

img

Chcete mít krásné a zdravé vlasy? Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku a začněte se zdravě stravovat.

Nezapomínejte na kondicionér

Vlasy jsou lesklé díky přírodním olejům, jež produkuje pokožka hlavy. Bohužel častým mytím se tyto oleje ničí, a proto se nedoporučuje mít vlasy každý den a zároveň by se měl vždy použít kvalitní kondicionér (GOLDWELL, Tigi). Kondicionér nechte působit 3 až 5 minut, a pak jej důkladně opláchněte. V konečné fázi mytí je ideální použít spíše vlažnou vodu než teplou.

Jednou za čas si udělejte výživnou vlasovou masku. Můžete si vyrobit vlastní masku z domácích ingrediencí nebo si koupit hotovou masku na vlasy v obchodě. Ovšem vybírejte pečlivě! 

zoom Zvětšit

Tangle Teezer je profesionální kartáč určený k rozčesávání vlasů.

Správná technika česání

Co se týče česání vlasů, záleží na tom, o jaký typ vlasů se jedná. V každém případě časté česání vlasy ničí a vysušuje, čímž dochází i ke ztrátě lesku. Vlasy česejte vždy jen mokré. Toto pravidlo platí dvojnásobně, pokud máte vlnité nebo kudrnaté vlasy. Používejte kvalitní hřebeny (oblíbené jsou například profesionální kartáče Tangle Teezer) a vlasy pročesávejte důkladně od kořínků až ke konečkům, aby se přírodní oleje dostaly opravdu všude.

Nezatěžujte vlasy fénováním

Máte pocit, že bez fénování by to prostě nebylo ono? A věděly jste, že příliš častým fénováním těsně po umytí vlasů, ztrácí vlasy svou přirozenou vlhkost a budou působit mdle? Pokud vlasy musíte fénovat, tak neváhejte investovat do profesionální fénu, používejte difuzér (nezbytný doplněk pro dámy s vlnitými a kudrnatými vlasy) a nastavte fén na chladnější teplotu.

Pokud se čas od času bez fénu obejdete, vysušte vlasy jemnými mačkavými pohyby v ruce nebo pomocí ručníku. Pak je nechejte volně uschnout. Praktikujte co možná nejčastěji.

zoom Zvětšit

Luxusní vyživující péče s arganovým olejem. 

Dodejte vlasům lesk pomocí oleje

Na mysli máme léčebné olejové kůry a spreje s obsahem vitamínů, jež pomáhají vlasy posílit a dodávají jim lesk. Naučte se olej na vlasy používat pravidelně a brzy uvidíte změnu. Vaše vlasy budou zdravější, zářivější a na dotek hebčí.

Oleje a spreje můžete nanášet na mokré, vlhké i suché vlasy kdykoliv během dne. Většina těchto produktů se nanáší pouze do délek vlasů (konečků). Za vyzkoušení stojí například GOLDWELL Elixir Oil Treatment vlasový olej nebo ošetřující olejíčky na vlasy od Alterny.

Kupujte přípravky se správným složením

Přečtěte si složení přípravků, které používáte na vlasy. Většina stylingových přípravků obsahuje alkohol, což vlasům neprospívá. Alkohol vlasy vysušuje a vlasy ztrácejí lesk. Pokud tomu chcete předejít, vybírejte přípravky s co nejmenším obsahem alkoholu. Nechte si poradit u kadeřnice nebo se zeptejte v lékárně.

Pozor si dejte i při používání laků na vlasy. Levné laky obsahují složky, které vlasy extrémně vysušují. Pokuste se lak na vlasy omezit nebo jej nahraďte mnohem šetrnějším prostředkem k vlasům.

Péče o vlasy zevnitř

Můžete investovat do obrovského množství drahých přípravků na vlasy, ale pokud neupravíte také svůj jídelníček, kýženého výsledku nedosáhnete. Zdravá a vyvážená strava podpoří lesk vašich vlasů, a proto jí věnujte náležitou pozornost. Ve vašem jídelníčku by neměly chybět bílkoviny posilující vlasový keratin, jenž je dobrý nejen pro lesk, ale i pro rychlejší růst vlasů.

zoom

Zdravá a vyvážená strava podpoří lesk vašich vlasů.

Zařaďte do vašeho jídelníčku vajíčka, ryby (losos), luštěniny (čočka, fazole) a jezte také hodně ovoce a zeleniny (citrusové plody, jablka, ananas, hroznové víno, avokádo, mrkev, brokolice, fazolové lusky a další). Místo sladkého si dejte hrstku oříšků, lněné semínka, sušené datle nebo švestky (v přiměřeném množství). 

Pijte hodně vody

Pravidelný přísun tekutin je důležitý pro tělo, pleť i vlasy. Připravte si každé ráno teplou vodu s čerstvě vymačkaným citrónem a vypijte ji na lačno. Během dne dodržujte pitný režim a nedovolte, abyste měly pocit žízně. V ten okamžik je již váš organismus dehydratovaný, což má špatný dopad i na zdraví a lesk vašich vlasů. 

Pijte především čistou vodu, vodu s citrónem, mátou nebo na kolečka nakrájenou okurkou. Vyvarujte se pití sladkých nápojů s vysokým obsahem cukru. Pokud se bez sladkého pití neobejdete, oslaďte vodu lžičkou stévie. Pozor si dejte také na rádoby light nápoje a energy drinky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?