Zlaté nitě - novinka v omlazování pleti

O liftingu zlatými nitěmi mnoho z nás už slyšelo, málokdo si ale přesně dokázal představit, co se pod tímto pojmem skrývá. Dlouhou dobu byly zlaté nitě jako pomoc při stárnutí pleti spíše luxusním a exotickým mýtem, který k nám šířily zahraniční časopisy a weby. To už ovšem dnes neplatí, protože se tato unikátní procedura konečně dostává i do České republiky. Přináší ji klinika estetické medicíny Mediestetik a v portfoliu jejích služeb ji najdete pod názvem Gold Lift.

Jen co překleneme pětadvacítku, naše pleť začíná chabnout, objevují se první vrásky a kontury obličeje pozvolna klesají. Nejdřív je jejich pohyb plíživý a málo patrný, po třicítce a po čtyřicítce už si ale těžko nelze nevšimnout. Mohou za to kolagenová vlákna v pokožce, která v průběhu let ochabují a povolují se. Viditelné je to zejména v oblastech, jako je obličejový ovál, oblast pod očima, krk, dekolt, spodní strany paží, břicho apod.

Při korekci tohoto přirozeného leč nechtěného procesu je největší pozornost v moderní době věnována neinvazivním rejuvenačním technikám, a to protože přináší zcela minimalizované riziko a nevyžadují žádnou rekonvalescenci – díky těmto vlastnostem se začala těšit velké oblibě zejména technologie niťového liftingu, při níž se do pokožky za různými účely aplikují biokompatibilní nitě různých délek, tloušťek a složení. Všelijakými typy nití a technikami jejich aplikace moderní estetická medicína doslova přetéká a jejich množství mate už nejen pacienta, ale často i samotného lékaře.

zoom Zvětšit

MUDr. Helena Reisingerová

„Pro mnoho pacientů jsou nitě jako nitě, ačkoliv mezi nimi existují velmi důležité rozdíly,“ vysvětluje korektivní dermatoložka kliniky Mediestetik MUDr. Helena Reisingerová. „Mezi ty nejvyspělejší technologie patří mezonitě a zejména pak Art Filting. Při obou procedurách se do pokožky aplikují biokompatibilní nitě a v obou případech se tyto nitě začas přirozeně rozpustí. Postup, jakým se zavádějí, a zejména jejich funkce v pleti je ovšem zcela odlišná. Zatímco mezonitě slouží spíše ke zpevnění pokožky a jako prevence jejího chřadnutí, Art Filting je mírnější alternativou chirurgického faceliftu. Nyní také na trh uvádíme techniku Gold Lift, při které se používají nitě obohacené o zlatá vlákna. Ta přinášejí zcela novou možnost dlouhodobého omlazování pleti.“

Zlatem za krásou

Omlazení zlatými nitěmi je technikou používanou napříč Evropou i Asií už po více než desetiletí. Doposud ovšem šlo o ryze chirurgickou proceduru, byla při ní tedy potřeba narkóza a zhruba dva týdny rekonvalescence. Tento postup se ovšem v posledních letech výrazně modernizoval a stala se z něj nenáročná mini-invazivní procedura, která netrvá déle než hodinu a vyžaduje pouze lokální anestezii.

Základem této metody jsou tenounké zlaté nitě o průměru menším než 0,1 mm, které se do pokožky aplikují do tvaru sítě, jež není běžným okem viditelná, a to pomocí speciálních netraumatických kanyl. V pokožce pak plní dvě funkce – celkově ji zpevňují a také ji omlazují.

Ze všech dostupných estetických procedur, které stimulují produkci kolagenu v pleti za účelem jejího zpevnění, a které redukují vrásky, má omlazení zlatými nitěmi nejdéle trvající efekt, a to až deset let. Alkalické ionty, které zlato v kůži vylučuje, totiž zrychlují metabolismus a čistí kapiláry, čímž celkově zlepšují kvalitu pleti jak v obličeji, na krku či v oblasti dekoltu, tak třeba i na spodní straně paží, vnitřní straně stehen či v oblasti břicha. Kromě toho zlato také zesiluje přítok krve k pojivovým tkáním a tím jim dodávají kyslík a výživné látky. Pokožka tak nejen vypadá krásně, ale je také zdravější a pomaleji stárne.

Nebojte se kombinací!

Trápí-li vás nejen zešedlá a povadající pokožka, ale také třeba tzv. „syslíky“, viditelnější podbradek nebo pytle pod očima, můžete zvolit kombinaci nití Gold Lift a už výše zmíněného Art Filtingu. Tato kombinace dosahuje nejefektivnějších komplexních výsledků – zatímco totiž zlaté nitě zpevňují a ozdravují pokožku, Art Filting zvládne pozvednout i skutečně výrazné kožní převisy, které se tvoří nejčastěji právě v dolní třetině obličeje a na krku.

Efekt Art Filtingu je okamžitě viditelný – to je největší výhodou procedury – a ačkoliv je skutečně výrazný, zůstává velmi přirozeným. V průběhu následujících týdnů pak kůže k nitím ještě zcela přilne, a proto je maximální možný výsledek viditelný až po třech měsících. Vydrží ovšem až čtyři roky. V kombinaci s příznivým vlivem zlatých nití na strukturu pokožky jde o jednu z nejkomplexnějších omlazovacích kúr dostupných na českém trhu.


Fotogalerie

 

Komentáře

Tereza
S článkem muzu jen souhlasit. Nevím, jestli je nejaký rozdil v tech nitích, ale co jsem byla já, jde videt velká zmena a omlazeni. Co se týká zákroku, ten byl taky v pohode, a to jsem ten pripad-bolistka
Magda
Reaguji na Tereza: Šlo to cítit nebo tak? A jak to probíhalo, bylo to nějak umrtvene? Vypadá to docela děsivě, ikdyz souhlasím, že výsledek je fajn.
Tereza
Bolest necitís, cítíš jen tlak, jak vsouvaji nite. Mrkni se na youtube na video, kde je primo zakrok. Já se az díky otmu rozhodla
Magda
A muzu se zepta, jaké video? nevím, jestli ti to smazali nebo tak, ale není to tu
Tereza
Normálne jdi na youtubko a dej si do vyhledavace nitovy lifting od perfect clinic, jiná videa jsem nevidela.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.