Zvětšení prsů – augmentace

Mnoho žen v současné době podstupuje operaci, při které si nechávají zvětšit prsy. Motivací bývá touha po větších, lépe tvarovaných prsech, nebo úprava objemu prsů po porodu a kojení. Na otázky odpovídá přední specialista v oboru, MUDr. Josef Hrbatý z kliniky LAUREA v Brně.

img

Představa mužů o dokonalém tvaru a velikosti ženského prsu bývá nezřídka v rozporu s představou žen samotných.

Pane doktore, víme, že se operacím prsů věnujete dlouhou řadu let a jako jeden z prvních jste začal pracovat i s tzv. anatomickými prsními implantáty. Zajímá nás, jak vypadá první kontakt klientky s operatérem.


zoom Zvětšit

MUDr. Josef Hrbatý, plastický chirurg, operatér kliniky LAUREA

Chirurg nejprve pacientku vyšetří a změří rozměry hrudníku a prsů tak, aby měl dostatek údajů pro výběr implantátu. Posoudí velikost a tvar prsů, jejich asymetrii, asymetrii hrudníku. Dále posoudí postavu pacientky, množství podkožního tuku, velikost žlázy, případnou asymetrii tvaru a velikosti prsů, asymetrii hrudníku.

Následně dotazy zjistí další skutečnosti, které mu pomohou si vyjasnit, který typ implantátů, respektive tvar a velikost prsů pacientka preferuje a zda ji lze vyhovět s ohledem na objektivní skutečnosti (viz výše).

Vaše klinika nabízí výběr ze široké škály implantátů. Můžete nám toto téma alespoň z části osvětlit?


U kulatých implantátů platí, že čím větší profil, tím větší „risk“, že prsy budou vypadat jako 2 polokoule. Některým klientkám se tento tvar líbí a preferují jej. Kulatý implantát je uložen pod svalem, může být vložen z podpaží, kolem dvorce nebo z podprsní rýhy.

zoom

Miss Seven Continents 2009 Sabina Ováriová (19) další exklusivní klientka kliniky LAUREA po augmentaci prsů

Většina klientek operovaných na naší klinice si přeje tvar anatomický. Tento typ implantátu lze implantovat jen přístupem kolem dvorce nebo z podprsní rýhy. Anatomickým implantátem lze prsy značně zvětšit i u štíhlejších klientek a ještě stále vypadají prsy přirozeně tvarem, mohou však již vypadat nepřirozeně velikostí. Nejčastější požadavek na velikost prsů po operaci jsou větší 2 až větší 3.

Po zhodnocení všech skutečností je proveden výběr vhodného typu implantátů, jejich velikostního rozpětí. Poté je pacientka seznámena s operačním postupem, s pooperační péčí a s možnými komplikacemi a jejich řešením. V pooperační péči je velmi důležité dodržovat doporučení lékaře. Jen tak lze dosáhnout optimálního výsledku.

Jak je to se zárukou poskytovanou na poškození implantátů ?


Na klinice LAUREA nabízíme klientkám prsní implantáty s doživotní zárukou od výrobce – firmy NAGOR a McGHAN, splňující přísné evropské normy.

Více informací: www.laurea.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!