arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Simona
začínám mít pekelnou chuť na sladký...ale zatím bojuju!!!
držím ti palce Já jsem dnes druhý den bez čekoholi sladkého, ani med nee, a dneska jsem málem hlavou bouchala o zeď, jak mě honila mlsná Vydržela jsem to, takže už mám za sebou druhý den

Marge1980
dneska jsem málem hlavou bouchala o zeď
tak to znám taky, ale většino si to sladký dám , páč to nevydržím.

arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Atanera
já taky, ale tentokrát jsem si řekla, že už fakt nesmím. Docela věřím na vliv jídla na tělo a nechci skončit jako těžkej alergik, kór když už mi tělo dává najevo, že by asi chtělo trochu lepší zacházení Copak čokoláda, ale ten alkohol, nevím, jak třeba přežiju bez kapky firemní večírek...

Marge1980
Já žvejkačky bez cukru klidně žvýkám - nebo je taky dobré do zeleninové šťávy při odšťavování přidat nať petržele, taky to pomáhá na svěží dech, nebo ji přímo žvýkat a vyplivnout.
Jinak ty doprovodné efekty nejsou tak strašné, jde o to přežít první tři dny, kdy máš hlad, bolí tě hlava a jsi slabá jako moucha. Moje rodina se vždycky modlí, aby už to přešlo, protože vrčím jako pes. Ale čtvrtý až sedmý/osmý den je to už OK.
Simona
Já nevím, jak jsi na tom s umělými sladidly, ale když mě honi mlsná ve zvířatech, tak si naleju půl sklenice mlíka (půl proto, aby mi nepřetekla pěna), do toho umělé sladidlo, skořici, zašlehám takovou tou elektrickou metličkou na pěnění kapučína a piju to brčkem. Dvě takové sklenice a je po mlsné.

arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ronnie
díky za super tip, docela teď v tuhle dobu je to aktuální, co? Přítel už je na moje různé stravovací úchylky zvyklý, takže ho půst nezaskočí

ten tip s mlékem je super

Díky za tip-vyzkouším! Umělá sladidla jsem používala až až dříve a pořád jsem se chystala jak s nima skoncuju...Ale od té doby co dělím je používám jen do kafčatakže tak 4 tabletky až 6 denně...

Víte co je divné? Dřív jsem měla potřebu na všechno lít kečup no a teď už na něj taky nemám chutě...

Ták fazolky pro jistoty budu řadit do kytek-alespoň do té doby než zhubnu...pak najedu asi na graf 2..

Holky jak dělíte na dovolené??? A když nedělíte, tak kolik kg přiberete po 14 dnech?...Chystám se až v červnu, ale stejně se ptám, aby řeč nestála...

Jinak já stále 2 týdny žádná sladkost krom medu do jogurtu...ale brzy si dám asi kousek čokoládky...třeba ráno..

arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Simona
jak dělíte na dovolené???
já hrozně Někdy to prostě nejde, jak už se rozjedu, tak si řeknu, že když už hřeším, tak hřeším, tzn. plácám sladkosti, alkohol, smažák s hranolkama a další podobné hrůzy Následky jsou většinou cca 2kg za týden. Na druhou stranu pohoda je, že už na té dovolené se těším, až zase začnu dělit a když se vrátím domů, naprosto plynule začnu zase jíst děleně, jak jsem zvyklá.
Tohle je u mě první dieta, kde mi návrat z hřešení nedělá problémy.

Marge1980
taky věřím na vliv jídla na tělo a věřím i na ostatní věci, jako třeba že jeden den v týdnu by se měl držet půst, ale teď mám nějakou špatnou vůli. Byly doby kdy mi to nedělalo problém. Doma jsem už všechny převychovala. Smažená jídla nedělám, hranolky tak 3x do roka, brambory nemastím, co jde dělám na vodě, jenom salámy, ty jíme a občas brambůrky, to jenom když se slaví. Manžela jsem naučila pít neperlivou neslazenou vodu, mám názor že čím jednodušší jídlo, tím lepší pro tělo. Kečup máme tak 1 na rok. To jsem ale macecha.

arrow
profile_image
SweetHarmony
od 13. 8. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojda, nestíhám číst vše.
Ale k melounu: meloun ovoce je, prostě plod Vlastně i rajče je plod, ale to je fuk... zase tak moc hrotit to nemusíme.

Meloun a dýně vždy platily v jakékoli správně dělené stravě, co jsem četla (pardon, L. Kořínkovou jsem opravdu nečetla, ale vím, že vychází z podobných zdrojů) za samostatnou skupinu, která by se neměla kombinovat s ničím. Zní to zvláštně, ale když se zamyslím, tak u melounu to platí. Když ho jím, tak to spíš vnímám jako pitný sladký režim a nenapadlo by mě to s ničím míchat.

Těším se taky na léto, holky, už kvůli ovoci, mňam. Ne že bych se jím necpala už teď, ale stejně...

Ad půsty: to si každý musí vyřešit sám. Pokud se jimi řeší váha, musím se bohužel smát (vlastní víceletá zkušenost, jinak bych to nepsala). Ale na detox jsou dobré, pokud se dodrží opravdu vše, což nedodrží 90% lidí (ne-li víc). Ale je to velmi silná a mocná metoda, bez pochyb. Taky je možné, že, jak píše Atanera, na ně najednou už není vůle: Jo, a nebo se jim už tělo brání. Jsou různé typy lidí, a různé postupy vhodné pro toho, nevhodné pro onoho (něco je i v ajurvédě, že každý typ člověka potřebuje jiné časové rozmezí mezi jídly, někdo pravidelnost, někdo potřebuje občas pěkně vytrávit).
Ale proti odlehčenému týdnu (bez masa atd) nebo i déle se nedá nic namítat.

tak pěkné jaro, kočky.

arrow
profile_image
SweetHarmony
od 13. 8. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Atanera: taky tleskám manželovi

arrow
profile_image
lejlik
od 22. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V e-kalkulačce je meloun vedený pod ovocem.

arrow
profile_image
lily30
od 31. 12. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já jsem meloun jedla jako zeleninu, nevím proč ale někde jsem to vyčetla.

Ale poradím vám v létě si zkuste dát 2-3 celý dny jen vychlazený meloun , budete sice běhat na záchod každou chvilku ,ale zaručuji ploché bříško ,já mám vždy břicho jak obrácený lavor. já melouny miluju ,je po tom i hezčí pleť

No já dřív byla veganka stala jsem se jí ze dne na den ,byla jsem jak kostra samá ruka samá noha ,ale prostě tělo si řeklo samo ,že jinou stravu nechce . To jsem byla sca rok a něco , pak jsem přidala pár mléčných výrobků ,ale maso jsem pozřít nedokázala, natož párky ,salámy atd. Dnes o několik let později sice nadále maso nemusím jím ho minimálně ,ale chutě se změnily i to vejce už jednou za čas pozřu , jeden čas jsem zas měla pořád chuť na sladký a pudinky a teď miluju klobásky všeho druhu (dřív bych to nepozřela). A na čem ujíždím nejvíc jsou plody moře, miluju škeble , langusty krevety chobotničky akorát taková strava leze dost do peněz.

Takže je to fakt tělo si řekne co potřebuje .

arrow
profile_image
lily30
od 31. 12. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vařené těstoviny s fazolovou omáčkou
1 balíček bezvaječných těstovin, 250 g suchých fazolí, bobkový list, 1 cibule, rostlinný olej, rajčatový protlak, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lžička vegety), 1 lžíce hladké mouky, sůl, umělé sladidlo, nadrobno nasekaná celerová nať nebo kopr Příprava: Bezvaječné těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. Přebrané a den předem namočené fazole uvaříme zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rostlinném oleji. Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar, v němž jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, sůl a umělé sladidlo podle vlastní chuti a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme uvařené scezené fazole a nadrobno nasekanou čerstvou celerovou nať nebo kopr. Podáváme s uvařenými bezvaječnými těstovinami. Vhodnou přílohou jsou různé zeleninové saláty, přičemž musíme dbát na vhodnost kombinace s hlavní rostlinnou skupinou.

Špenátové taštičky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 10 cm velké čtverečky. Připravíme špenát – ochutíme česnekem, solí , sojovou omáčkou, nakrájenou cibulí. Špenátovou směs lžičkou dáváme na čtverečky, přeložíme na polovinu a zmáčkneme okraje. Taštičky položíme na plech pokrytý alobalem, mašlovačkou potřeme vodou a posypeme sladkou paprikou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 – 30 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, vařenými bramborami nebo jen tak samotné. Můžou se také plnit směsí z hub.

Veganský bramborák
Suroviny:
5 velkých brambor
5 stroužků česneku
5 rovných čajových lžiček sójového mléka ZAJÍC (nejlépe plus s vitamíny)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
kmín, majoránka, sůl, voda.

Příprava:
Brambory jemně nastrouháme spolu s česnekem, vmícháme do nich všechny ostatní sypké přísady a připravíme řídké těsto přidáním několika lžic vody. Asi pět minut smažíme na rozpáleném tuku. Toto množství postačí na přípravu 4-5 bramboráků. Veganský bramborák podáváme se salátem z kysaného zelí. Příprava salátu z kysaného zelí: Do mísy dáme kysané zelí a přidáme kousek jemně postrouhané mrkve, nadrobno pokrájený pórek nebo cibuli, zelenou petrželku, trochu drceného kmínu a lžíci olivového oleje. Vše dobře promícháme

lily30
děkuji za recepty které sem dáváš, všechny si opisuji do mého receptáře

arrow
profile_image
Marge1980
od 16. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

SweetHarmony
půst na hubnutí fakt už ne, tím jsem si už prošla - z blbosti - tak před 10 lety

lily30
díky za recepty Taky přihodím jeden:

TOFU PO ČÍNSKU
- tofu nakrájet na 0,5cm plátky a osmahnout na teflonové pánvi, dokud nejsou obě strany plátku zlaté (používám uzené tofu).
Poté tofu vyndat děrovanou vařečkou a dát na talířek. Na pánvi osmahnout zeleninu (co je, je možná mrkev, cuketa je super, cokoli, co máte doma), dokud lehce nezkřupne, přidat česnek a trochu soli. Přidat tofu a ještě chviličku restovat. V hrníčku smíchat lžičku škrobu, půl lžičky třtinového cukru, lžíce sojové omáčky, trochu soli, zázvor, pepř a trochu kari a touto směsí zalít směs na pánvi. Minutku ještě míchat, aby se směsí obalilo tofu a zelenina. Podávat s rýží.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené