Chamarika

Deníčky

  • Život ve 2 zemích

    Život ve 2 zemích

    Dotaz: Můžu žít ve 2 zemích, nejdříve nějakou dobu pracovat v jedné a pak v druhé a tak několikrát dokola? Jak vyřídit daně, příspěvky atd? Máte někdo podobnou zkušenost nebo myšlenku?

  • Návrat z mého 2. domova

    Návrat z mého 2. domova

    Po návratu... S přítelem jsme prožili 2 a půl měsíce krásných chvil. Taky jsem si uvědomila, jaké má chyby. A přesto jsem si nic z toho, o čem jsem snila, nerozmyslela.

  • První sex

    První sex

  • Opět "doma"

    Opět "doma"

    Jsem zpátky po měsíci stráveném na břehu Indického oceánu. Znáte ten pocit šoku, když se vrátíte z krajiny, která není vaší rodnou zemí a přesto vnímáte jako by byla vaší součástí?

  • Váš (zdravý) životní styl

    Váš (zdravý) životní styl

    Dostaly jsme se k tématu vegetariánství, (veganství) a omezení přehnané konzumace masa. Zákaz velkochovů s nedostatečným prostorem pro zvířata. Nebo rychlo-chovy, při kterých jsou zvířata nacpána hormony a různými chemickými léky.

  • Dítě nebo kariéra?

    Dítě nebo kariéra?

    Znáte film Dítě nebo kariéra? Je to úžasný. Moje sestřenice si mě kvůli tomu zablokovala. Jenom proto, že jsem jí ho poslala. A jak já vím, dává přednost kariéře.

  • Láska

    Láska

    Jaký vnímáte rozdíl mezi láskou, milováním a přátelstvím. Co pro vás znamenají tyto pojmy? Mít někoho rád, spát s ním, respektovat ho - je to láska? A co zamilování, berete to jen jako chemickou reakci? Nebo je to pro vás něco víc?

  • Otázky a odpovědi

    Otázky a odpovědi

    Pokud na mě máte nějaké speciální otázky, ptejte se. Myslím, že moje příspěvky nesplnily účel, který jsem chtěla. Ráda bych vám zodpověděla vaše dotazy co se týká mého života a mých znalostí o některých zemích, filozofiích či dalších zajímavých věcech.

  • Staročeská svatba

    Staročeská svatba

    Ok... Téma svatba se mi zalíbila. Asi před 2 roky jsem viděla vystoupení Horaček s názvem Staročeská svatba. Zaujalo mě to a dlouho jsem přemýšlela, že bych to také udělal jako divadelní představení. Měla jsem připravené kostýmy...

  • Indický - Hare Krišna - festival Ratha Yatra

    Indický - Hare Krišna - festival Ratha Yatra

    Lidé odjakživa tančili a zpívali - a slavili. Kdysi lidé tančili, aby se prostě radovali, nebo k uctění bohů, vlastně to bylo poděkování za dary shůry, nebo to byla prosba o tyto dary. Nebo to byla součást náboženského procesu, jak si zajistit posmrtný život v nebi, v ráji, věčné požitky - tam někde nahoře...

  • Žárlivost

    Žárlivost

    Vy a žárlivost? Jak se chováte, když svého partnera nemáte úplně pod kontrolou, nevídáte ho často... žárlivost je špatná, ale někdy se stane, že vyvádíme kvůli úplné maličkosti a hlouposti. Stává se vám to také?

  • Vztah na dálku?

    Vztah na dálku?

    Máte někdo vztah na dálku nebo jste ho zažily? Jaký na to máte názor? Myslíte, že to vetšinou vyjde nebo ne? Dokážete si představit, že byste byly měsíc, půl roku nebo rok v kontaktu se svým přítelem jen přes telefon nebo internet? Jste důvěřivé? Dokážete věřit a nepodezřívat?

  • Sex až po svatbě?

    Sex až po svatbě?

    Co si myslíte o tom, že někteří lidé se rozhodnou pro sex až po svatbě. Většinou je to z náboženských, ale i dalších důvodů. Moje krátká úvaha z knihy: