Cituji Mooney: - tuky začneš přeměňovat na energii hned
- přebytek z bílkovin vyloučíš
- sacharidy si tvé tělo ukládá do rezerv

Sacharidy jdou do krve jako první, nikoliv tuky. Ale někde jsem zaslechla i teorii že muži využívají pro energii tuky a ženy cukry

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na classy and chic: To asi jo,jinak nechápu, proč my bychom pořád přibíraly a oni mohli jíst cokoliv a vypadali pořád stejně!

Jinak dneska jsem objevila suprovou věc. Svou ranní ovesnou kaší jsem si dosladila 2 lžičkami zkaramelizovaného salka. Výborné!

arrow
profile_image
Mooney
od 31. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na classy and chic:
Tuky právě do krve nejdou, sacharidy ano a proto zvedají hladinu cukru v krvi a spouští činnost inzulinu... veškeré ty procesy jsou komplikovanější (Good calories bad calories - tam to někde je podrobně rozepsané a já už si to přesně nepamatuji).

Cituji Lacminka: To asi jo,jinak nechápu, proč my bychom pořád přibíraly a oni mohli jíst cokoliv a vypadali pořád stejně!

50ti letí tatínci s pivní cejchou ti nic neříkají? Nemáš žádné mužské kamarády, kteří mají větší prsa jak ty? Jak jsem psal, mladé tělo funguje úplně jinak... a když má člověk špatné stravovací návyky, tak se to časem začne projevovat a je naprosto jedno jak dlouho a intenzivně bude cvičit (a to ještě neberu v potaz HA, po které narostou prsa, vyčistí se pleť a po vysazení hotová spoušť (u někoho)).

To co je nehorázně dobré/slibuje rychlé účinky je málokdy zdravé...

arrow
profile_image
darig
od 1. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Mooney: - tuky začneš přeměňovat na energii hned
- přebytek z bílkovin vyloučíš
- sacharidy si tvé tělo ukládá do rezerv

Hele Mooney, nic ve zlém, ale doporučila bych nějakou odbornou literaturu na toto téma. A tím nemyslím nic fitness, ale třeba biochemii pro mediky. Jednu zrovna doma mam a je to takto.
Sacharidy (dejme tomu, že budu uvažovat glukózu) jsou do krve jako první. Využívá je hlavně mozek, červené krvinky a když je jí dostatek, tak i kosterní svalstvo. Nadbytek se vychytá v játrech a vytvoří se z něj tuky, které jsou dopraveny do tkání. Z toho vyplývá, že se hodí jíst jídla s nižším GI - glukóza se nevyplavuje tak rychle, tělo ji stíhá spotřebovávat postupně a méně se ukládá do tukových zásob.
Pokračujeme. Tuky. Tuky se ze střeva vychytávají transportními bílkovinami a dopravují do jater, kde se rozkládají na mastné kyseliny a glycerol. Dále se transportují do tukových zásob do tkání. Tukové zásoby se začínají přeměňovat na glukózu během hladovění. Pokud tedy strava nemá dostatek glukózy, může se tuk touto cestou začít využívat hned. Vznikají při tom ketolátky (ketóza).
Bílkoviny. Nadbytek aminokyselin je po jídle přeměněn na zásobní látky - jaterní glykogen (aktivuje se při nedostatku volné glukózy v krvi) a tuky. Část se využije pro budování svalů, pokud cvičíte, ale taky neradno přehánět.
Volně přepsáno z Biochemie v souvislostech od Dušky a Trnky.

arrow
profile_image
Mooney
od 31. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
Díky za doplnění informací, ale přesto stále souhlasím se základními principy, které jsem zde vypsal. Jelikož moje příspěvky na chemicko/biologické úrovni nikdy přesné nebudou (a ani to nebylo mým cílem), tak vždy odkazuji na jiné materiály... nejlepší je když se každý stane svým vlastním odborníkem.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lacminka: Podle mě je toho opravdu hodně. Já nehubnu, pokud nejsem stabilně na 5500 kJ (173 cm, 62 kg, snažím se snižovat) nebo méně. Ty ukázkový jídelníčky jsou fakt strašidelný. Kde Ti to prosim Tě doporučili?

Reaguji na Mooney:

Z vlastní zkušenosti pokládám tvou formu diety pro ženy jako nevhodnou. Pro muže je však ideální

Reaguji na Lacminka:

Znáč Cuky Luky? "Hele a poznáš stéviu?" Miluji je, já už dlouhodobě používám cukr pouze třtinový a to pouze na uvaření epilační cukrové pasty.Stevia 4 ever (má oblíčbená hláška na základce, za dva dny mám narozeniny tak poslouchám staré dongy atp )

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na classy and chic: Slyšela jsem, ale bojím se, že s ní nebudu umět zacházet a že jí tam budu dávat moc a tak Ale prodáváme ji v obchodě (pracuji v MyFoodu), takže ji určitě brzo zkusím.

Jinak dnes fakt hrůza jídelníček
Snídaně: Bílý jogurt,dobrá vláknina, 2 kiwi
Svačina ani oběd nebyly, zavolali mě nečekaně do práce a ani jsem neměla pauzu. Potom jsem musela rychle něco vyřídit ve škole...no prostě jsem si až v pět dala jen jablko, protože jsem ani u sebe neměla peněženku,jen jablko v tašce
Večeře: až v sedm, hovězí steak s dušeným pórkem na víně a brambory pečené v troubě

No opravdu se nemám čím chlubit.

Reaguji na Lacminka:

Já dávkování častokrát neodhadnu a to jí už používám snad dva roky Nikdy jsem neodhadla ani cukr

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Mooney: Mě nikdy neoslovilo počítání kalorií, kj a podobných vychytávek, protože každý druh potraviny dělá něco jiného

Přesně tak, je důležité, z čeho konkrétně se která živina získává.

Cituji classy and chic: muži využívají pro energii tuky a ženy cukry

Podle mě bl.ost. Anebo jsem chlap a ne žena, jak jsem si doteď myslela

Cituji Mooney: když má člověk špatné stravovací návyky, tak se to časem začne projevovat a je naprosto jedno jak dlouho a intenzivně bude cvičit

¨

Reaguji na darig:
Nechci být hnusná, ale jak ti medici vypadají dejme tomu v 50-60 letech? Já mám kolem sebe taky spoustu lidí vystudovaných v podobném oboru, ale nějak jim to nepomáhá

Cituji Mooney: nejlepší je když se každý stane svým vlastním odborníkem.

Skvělá věta. Opravdu oceňuju

Cituji mau-mau: Podle mě bl.ost. Anebo jsem chlap a ne žena, jak jsem si doteď myslela

Jak říkám, zaslechla jsem to tak. Zda-li je to pravda nevím. Ale za ty roky evoluce se dost změnilo, taky naše prostředí a potřeby se mění. A tak bych to uzavřela že není žádné univerzální stravování. Jednomu sedí to a druhému tamto. Já se ráda najím, jakože fakt do syta a tak abych ukojila i své chutě. Takže cukry pojďte do mně

arrow
profile_image
darig
od 1. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na mau-mau: Co s tím mají medici společného? Je to úplně ot, ale znám spoustu mediků - některým se dá jejich forma závidět, jiní nejsou nic moc. Asi jako v běžné populaci. Stále ale nechápu, co to má co do činění s metabolickými pochody v těle.

Čauky, tady je nějaký mrtvo

v lidlu nám začíná asijský týden, chystáte se na něco? Já si tam zajedu asi pro skleněný a soba nudle..ještě mě láká nějaké to jejich koření a co říkáte na ty jejich omáčky? Přemýšlím, že bych něco zkusila třeba mango omáčka - to musí chutnat skvěle! Vím že to nebude nic extra po kalorický stránce, ale když se toho dá troška

Dnešní jídelníček(ať jenom nekecám)
Sn: Ovesná s banánem, ara máslem a chia semínky
Ob: 2 plátky sójového masa, těštoviny
Sv: 3 knackebroty s cottagem
Ve: 2 knackebroty se šunkou, sýrem a zeleninou

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na sariinkaaa: Já mám "čínu" moc ráda, ale nechodím na ní už pěkně dlouho, protože je to strašně kalorický (tak 4000 kJ za Kung Pao třeba). Takže mi přijde fajn nakoupit si tyhle omáčky a doma si udělat zeleninu s kuřetem hezky na špalíčky, s oříškama nebo mandlema a chuť dodat zakápnutím touhle omáčkou. Mně se totiž nikdy nepodaří docílit té chuti jako v "číně" a tyhle omáčky dost pomůžou

arrow
profile_image
darig
od 1. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dnešní jídelníček:

8,00 jahelník (cca 50g jagel vařených ve vodě s trochou mlíka, pak 2/3 vajíčka na porci, oříšky, mražené švestky, kousek nastrouhaného jablka a trocha hnědého cukru, skořice)
10,00 hodina a čtvrt trénink v posilovně (bodyweight, činky, stroje)
11,45 menší banán
12,45 vařené hovězí (170g) s brambory vařené ve slupce (180g) a domácí tatarkou z jogurtu, trocha polévky z vývaru s vajíčkem, těstovinou a fazolkama
16,30 menší kus jahelníku, tak polovina snídaně s velkou lžící bílého jogurtu
19,30 tofu se špenátem a fazolkovými lusky, nějaké knackebroty

No a dál se uvidí

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené