arrow
profile_image
džína
od 28. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Niky 2:
Nevyžádaná rada . Dle různých alternativních směrů jsou doporučení na obsah bílkovin přemrštěná. Což zkusit třeba částečné doplnění bílkovin konopným proteinem? Konopné semínko neobsahuje THC nebo ho obsahuje jen v tak malém množství, že nemůže ovlivnit vnímání ani při konzumaci většího objemu. A obsahuje hodně tělu prospěšných látek. Dnes jsou semínka z technického konopí běžně k dostání v prodejnách s biopotravinami.

arrow
profile_image
Niky 2
od 26. 6. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nechci žádné proteiňáky, ať už konopné nebo normální. Stáčí mi BCCA a Karnitin

arrow
profile_image
džína
od 28. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Niky 2:
To by nebyl proteiňák, ale semínka . Když jsi psala, jakou Ti dalo práci nahnat bílkoviny. Ale nevnucuju .

arrow
profile_image
sarlotka1
od 31. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Narazila jsem na celkem zajímavý rozhovor s psycholožkou o hubnutí. - o tom, že všechno je v hlavě.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na sarlotka1: Ten článek je super, určitě doporučuju všem přečíst. Nejvíce souhlasím s tím, že změny ve stravování musí být příjemné, člověk si nemůže upírat to co miluje, to je z dlouhodobého hlediska opravdu neudržitelné. I při hubnutí bychom se měly cítit skvěle a nepřemýšlet nad tím, kdy už bude konec a my si dáme všechno to jídlo co jsme do té doby měly "zakázané".

Můj včerejší jídelníček:
SN: bílý jogurt, opět spousta ovoce, ořechy a chia semínka
OB: pórková polévka s mrkví (zahuštěná vejcem), kuřecí kousky a čerstvá zelenina
VE: měla jsem narozeniny, takže mě přítel pozval na naprosto úúúúžasnou večeři!
předkrm: gazpacho s rajčaty, cuketou a olivami
hl. chod: steak z tuňáka s ratattouile (steak z tuňáka jsem měla poprvé v životě, byl naprosto luxusní)
dezert: půlka pečeného banánu s karamelem a vanilkovou zmrzlinou a půlka čokoládové pěny s mascarpone (jo,to byla dobrá prasárna )
Po večeři šampaňské s jahodami ))

...ještě nedávno jsem mívala celkem výčitky když jsem si dala nějaký ten dezert po večeři nebo jsem prostě někde ujela, ale už jsem naučila sama sebe, že je lepší si jednou za čas dát to, na co mám chuť, než se nechat tou chutí pořád užírat.

arrow
profile_image
janca_ko
od 14. 6. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nevím. Lacminko, i kdybys té polívky snědla litr, má minimální kalorickou hodnotu (zelenina). Bílého jogrtu bylo tipuji nejvýš 200 g... 8 hodin pauza mezi jídly je fakt síla, zvlášť, když je v takovém složení a množství. No a samozřejmě že pak máš chutě na sladkosti, to se odolává o to hůř. Zkus si spočítat svoji minimální kalorickou potřebu, jinak si zaděláváš na problém a následně rychlé přibírání i při minimálním příjmu.

Jinak sacharidy udržují rychlost metabolismu. Poměrně výstižný článek najdeš třeba zde: http://www.fitvit.cz/clanek/jak-zrychlit-metabolis mus

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na janca_ko: Podívej Jani, já nemívám žádné strašné chutě. Je to o tom, že mám moc ráda čokoládu a dezerty obecně a mám z nich velký požitek, proto si je jednou za čas dám. Zakládám si na tom, že jídlo, které jím, je z kvalitních surovin a proto se nebojím si ho dopřát, necpu se žádnými sladkostmi s padesáti éčkama, ani ostatními "šmakuládami" ze supermarketů. Tu polévku k obědu jsem neměla samotnou, hlavním chodem byly kuřecí kousky. Bílého jogurtu bylo 200g, ano, a kolik si ho dáváš proboha ty? 200g je normální béžná porce a mně stačí. Nevím, proč se do mého stravování pořád navážíš, každému přece vyhovuje něco jiného, chci tu prostě ukázat, že se dá stravovat i jinak než podle toho, co "všichni" považují za "správné". Článek jsem četla, jsou v něm obsaženy běžné názory "zaběhnutého" systému zdravé výživy, který je veřejností akceptován. Já jsem se začala výživou zabývat do hloubky a objevuju, co všechno naše tělo umí. Umí fungovat i na tuky a proto nepotřebuju přes 100g sacharidů k zrychlení metabolismu ani k ničemu jinému. Poměrně výstižný článek pro tebe je zde: http://www.annajermarova.cz/tag/paleoprimal/

Jak jsem si dneska baštila:
SN: smoothie z avokáda, banánu a domácího kokos. mléka
IN-LINY 1 hodina, Strength workout Abs and Arms Fitnessblender 30 minut
SV: 2 vejce natvrdo, čerstvá zelenina, kousek 81% čokolády
OB: kuřecí prsa s lilkem, patizonem a slaninou
VE: zbyteček kuřecích jater na slanině (víc na mě nezbylo ), čerstvá zelenina, kešu ořechy

Holky našla jsem si novou práci a mám z toho hroznou radost! Konečně nebudu trpět na dvanácti a třinácti hodinových směnách, a budu mít i čas na sport a na experimentování v kuchyni možná už se konečně pustím do toho blogu, který už si strašně dlouho zvažuju založit. Co je u váš nového?

arrow
profile_image
Niky 2
od 26. 6. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reakce na janca-ko
Hele, mně třeba taky stačí 200g jogurtu ke snídani jako, protože by mi to pak nevycházelo hodnot bílkovin a sacharidů

arrow
profile_image
Dzeinie
od 17. 5. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahoj holky, já se k vám přidám, potřebuji zhubnout cca 7 kilo. Dnešní jídelníček bude takový

S - ovesné vločky, mlíko, hruška, skořice, chia a lněná semínka
SV - zelozrnný žitný chleba, šunka, sýr, rukola
O - červená rýže, kuřecí prso dušené, žampiony, trocha sýru
SV okurka, rajče, rukola, salát hl., chia semínka vše zalité kefírem
VE tuňák, křehké plátky, zelenina s oliv. olejem

sport asi žádný, jsem do večera v práci.

arrow
profile_image
sandie
od 2. 9. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky, jsem tu nová, snad se k vám můžu taky přidat
Rozhodla jsem se, že se sebou konečně něco už udělám, rozhoduju se takhle už přes 7 let a skutek utek Během těch posledních 6 nebo 7 let jsem ze 67 kg (na 173 cm, nejlépe jsem se cítila na 63 - 65 kg, pociťově) přibrala na aktuálních 81 kg A to jenom tím, že jsem z nějakého důvodu prostě přestala jíst. Né že bych se nějak trápila, ale prostě si během dne na jídlo vůbec nevzpomenu, pokud si třeba nenastavím na mobilu upozornění, jsem schopná skončit na 1 nebo dvou jídlech za den, prostě nemám ani chuť.
Jak teď byla ta vedra, tak jsem zhubla z 84 kg na 81, za poslední měsíc, takže jsem si řekla, že bych rovnou s hubnutím mohla pokračovat. Kromě kil mám ještě další motivaci, a to staré oblečení, které mi leží ve skříni (a spousta krásných šatů, které jsem už min. 4 roky neoblékla). Jaké cvičení byste mi k úpravě jídelníčku doporučily, pro úplného začátečníka? Chci dolů hlavně ty cm

arrow
profile_image
darig
od 1. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na sandie: A co sport?

Já začínala podobně, s nechutí jíst a zhubnutím pár kil. Ale to není řešení. Pokud máš problém pozřít větší množství jídla, začala bych přidávat na potravinách, které jsou menší a vydatnější. Třeba avokádo, oříšky, banán, maso, tvaroh, rýže, pohanka.. Je toho dost. Prostě zajistit, abys jedla třeba 4x za den, ale každé jídlo mělo vše potřebné - od bílkovin, přes sacharidy, až po kvalitní tuky.

Tím, že přidáš sport, rozjedeš metabolismus a bude se ti líp hubnout, zvlášť, pokud jsi přibrala tím stylem života, který popisuješ. Myslím, že ve tvém případě by to mělo jít rychle, pokud je vše tak, jak popisuješ.

arrow
profile_image
sandie
od 2. 9. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig: Já nemám problém pozřít větší množství jídla, můj problém je, že pokud si nenastavím nějaké upozornění, tak si na jídlo během dne vůbec nevzpomenu Není to vyloženě nechuť jako taková, to ne
Ono to bylo asi i tím, že jsem rok a půl pracovala dvanáctky v obchodě, než jsem s tím skončila, takže tímhle to asi nějak začalo, no.
Sportem samozřejmě začnu, už jsem si včera dala vydatnější procházku a střídala jsem rychlou a pomalou chůzi, abych si navykla. Spíš mě napadlo ještě nějaké hodně dobré (účinné) domácí cvičení...?

arrow
profile_image
darig
od 1. 12. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Aha, tak to chce vůli k pravidelnosti, kvalitní stravu, začít s pohybem pomalu a přidávat (třeba tu rychlejší chůzi) a klidně i to domácí cvičení, pokud je chuť cvičit Krásně se tím tvaruje. Já osobně mám ráda cvičení s vlastní vahou, inspiruju se u Zuzany Light, ale jsou i jiná posilovací videa. Takových 25 minut po procházce 4x do týdne je minimum, ale výsledky obrovské. Spíš bych doporučovala 5x do týdne 45 minut, plus ty procházky a třeba brusle. Ale začít pomalu

Strava je základ. Na internetu je toho psáno spousta, ale vyplatí se řídit selským rozumem - jednoduché potraviny, žádné prefabrikáty, vyřadit klasické bílé pečivo (zase se dá nějaký hutnější žitný chléb, třeba 1x za den), přidat na zdravých tucích a libové maso. Nezanedbávat přílohy (to je ten motor, co nám dává energii na aktivní způsob života) - upřednostnit suroviny (rýže, brambor, pohanka..) před výrobky (těstoviny). Omezit jednoduché cukry, dávat si i ovoce. Držím palce

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na sandie: Na domácí cvičení doporučuju fitnessblender.com, mají spoustu videí, v nich mají jak lehčí, tak i náročnější varianty (na jejich stránkách je dobré se pak dívat na číslo difficulty-čím menší číslo, tím lehčí cvičení). Podle fitnessblenderu cvičím já (jsem sice pokročilá, ale jak říkám, mají spoustu videí i pro začátečníky). Dál ti můžu doporučit pro začátek například kanál Yogawithadriane (cvičí jógu, má videa i pro začátečníky a pomůže ti protáhnout svaly a zlepšit ohebnost) a taky Blogilates (krátká, účinná videa s domácím posilováním a pilates). Dle mého názoru je však dobré i občas (hlavně zezačátku) zajít i na hodiny např. jógy, pilates nebo kruhového tréninku. Instruktor ti totiž může rovnou říct, co děláš za chyby, co je třeba zlepšit a navíc tě to přinutí víc cvičit, když jsou okolo tebe další cvičící a hlavně trenér.

Procházky jsou rozhodně super a bruslení taky. Pokud ráda jezdíš na kole, můžeš zařadit i vyjížďky na kole. Já mám většinou domácí (HIIT) cvičení 3-4x týdně a procházky nepočítám, protože chodím pěšky furt, denně většinou nachodím tak 8-10 km, chodím hodně i v práci, nejezdím výtahem a využívám hodně přirozeného pohybu. Ale nijak to nehroť, jeď tempem, které ti bude příjemné, aby sis žádnou aktivitu nezprotivila, to je hodně důležitý

arrow
profile_image
sandie
od 2. 9. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Díky moc za rady, určitě si z toho něco vyberu

Takové to nejezení po 6. hodině je mýtus, nebo ne? Chodím spát kolem jedenáctý večer, kdy bych měla naposledy něco sníst?

A ještě otázka - co protein? Kamarádka mi ho pořád nabízí, že mi prý úžasně pomůže. Myslím že ho bere místo svačiny, jinak jí normálně. Je pravda, že dost zhubla, ale nevím, jestli je to tím...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené