aspon myslim, že by tohle měl být ten správný druh chleba, nebo už nevim

chleba.jpg

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji gumidek: Kristova noho, tak to nejdu ani zkoušet. Myslela jsem, že náhražka masa chutná a voní jako maso Jakože zdravá strava je očividně řehole

zdravá strava a kvalitní maso se ale vůbec nevylučuje. Myslím, že jídelníček by měl být především pestrý. My zařazujeme i takové věci jako bulgur, pohanku, cizrnu - prostě všechno. Občas si dáme čistě makrobiotické jídlo

Reaguji na Lucrezia: co je třeba čistě makrobiotické jídlo? já si třeba minule koupila špaldoto z DM a uvařila jsem a páchlo to a vypadalo úděsně, nakonec jsem to ani neochutnala což si docela vyčítam

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Gogejla: co je třeba čistě makrobiotické jídlo?

píšu první co mě napadne a so bych si teď dala:
dušená dýně na cibulce, jáhly, nějaká luštěnina, zeleninový salát

arrow
profile_image
nicocoletka
od 2. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji gumidek: to je co?

http://www.bioapetit.cz/potraviny/dobacky-150g-kal ma
sojové maso, nejčastěji teď baštim s kuskusem - přilepším sojovkou, nebo ráda dělám i na "žlutý způsob" kari s minilžičkou hořčice, k tomu na másle restovaná zelenina a když se to zasype trochou sýra, můžu se zbláznit a přítel (nikdy by do pusy nestrčil kuskus a sojové maso) taky
Ten šmakoun fakt ne, ani uzený jak psala Laky, je to čistý bílek. Raději kvalitní maso.

Cituji Flora: To platí pro cokoliv...nejen na jídlo, ale i na cvičení nebo jakoukoliv změnu - trva to 3 týdny než se to stane automatickým návykem.

pomocí manuálu "jak přestat kouřit za 21 dní" jsem přestala po osmi letech, takže souhlas...tělo má asi nastavené nějaké třítýdenní zkužebky

Cituji Ivónie: Přítel má už dlouho ekzém

To je super, tak je vidět, že se čistí ekzémy mívají vazbu na střeva..

Cituji Gogejla: myslím takový ten jak jsou to tenoučké plátečky složené vyloženě z těch zrníček

No tak zrovna tenhle chleba má neskutečně dlouhou trvanlivost a mastný je tak,že z něho ten olej div neodkapává..........to nevím jestli zrovna je zdravý chleba.

Reaguji na Laky: a kterej teda je ten dobrej?

Cituji Gogejla: kterej teda je ten dobrej?

Jo děvče,to s určitostí těžko říct který chleba je ten správný,když nevidíme z čeho ho pekárny upečou.
Ale snad takové ty celozrnné bulky,rohlíky,pletánky co pečou například v Kauflandu v pekárně by mohly být OK,peče se tam i dýňový chleba,vločkový chleba.......takové to čerstvé pečivo.Nebo fakt pokud chceš vyloženě zdravé pečivo,tak upéct doma.....což bych raděj nejedla než se patlat s rohlíkama.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Gogejla: výborný je žitný kváskový chleba, dá se koupit ve zdravých výživách

Reaguji na panda08: jé tak to se mi ulevilo, já ho jít totiž pořád

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji panda08: naopak..tenhle chleba je jeden z nejlepších..se mrkni do složení...

ono ale hodně záleží na značce, chce to číst složení - hodně těchto chlebů v sobě má řadu konzervantů. Já teď narazila v Bille na podobný, ale bez konzervantů a ten už měl trvanlivost poměrně kratší, ale taky byl tedy dražší

Cituji panda08: je z tolika semínek-ty se prostě jen tak nezkazí-to samé o mastnotě-ořechy obsahují dost tuku, ale není nezdravý

Něco,co má v igelitu trvanlivost i dva měsíce a normálně v teple regálu nežlukne..........k tomu bych moc důvěry neměla,ale nepřu se

Cituji panda08: navíc jsou v nich látky na prodloužení trvanlivosti

No druhý den se to už jíst nedá,tak jaká trvanlivost?

arrow
profile_image
camaya
od 17. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Myslím si, že tvým problémem není úplně ,,nedobré zdravé jídlo",ale spíš to, že si ho nedokážeš pořádně ochutit a nebo že ho až moc ozdravuješ. Například mně taky nechutná sypané müsli. Řeším to tak, že sypané müsli promíchám se zapékaným a nebo prostě použiju jen zapekané ale budu si trvat na bílém jogurtu. (Místo toho abych použila nějakej sladkej jogurtovej hnus).

Knekebroty nesnášim. Raději si kupuji rýžové celozrnné chlebíčky a nebo si dám k svačině čerstvé ovoce.

Co se týče mléčných výrobků - zaměř se na takový jogurty které mají okolo 3% tuku (klidně i ochucené) a nebo si bílý jogurt ochuť podle sebe. Jde o to, že výrobci je prostě přeslazují a cpou do nich různé sajrajty. Také si dopřávej tvarohy...zakysané výrobky....

Tofu mi chutná zauzené. Přírodní tofu je dobré třeba v rajčetové omáčce s těstovinami - řádně ochucené čerstvým kořením...

Jez zdravé věci tak, aby ti chutnaly. Co ti vůbec nechutná prostě vyřaď nebo uprav podle sebe.Snad ti moje rady pomůžou...

arrow
profile_image
Elli
od 18. 1. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak si to tady se zájmem pročítám, protože bych taky ráda začala jíst zdravěji. A zajímal by mě váš názor na to, jestli je třeba i úplně se vyhnout alkoholu? Teď nemyslím pití velkého množství, ale ráda si dám večer dvojku bílého.

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji gumidek: Nemyslím si, že je to dieta, je to plán na zdravější stravování, doporučila mi to kámoška.

Myslím, že mám doma stejný plán od Havlíčka (podle těch 5 knackebrotů ) a podle mě je to opravdu redukční jídelníček. Je tam třeba maso připravené bez tuku... proč by někdo, kdo nechce hubnout, měl připravovat maso bez tuku? A přesně navážené potraviny...opět není třeba tak striktně dodržovat váhu, když člověk nechce hubnout. Je to stejný typ jídelníčku, který jsem držela, když jsem redukovala váhu. Funguje. Ale nemyslím si, že ty by ses musela cpát šmakounem, knackebroty a masem udělaným na sucho. Zdravě se dá jíst i neredukčně.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené