Holky, jak počítáte kalorie při obědě nebo večeři, kdy si dáte teplé jídlo? Všechno ostatní zhruba spočítám, ale co ty teplý jídla? A co v restauraci?, jak to děláte, když normálně počítáte? A když bych si třeba doma jídlo dělala, všechny suroviny navážila atd., tak nezmění se jejich energetická hodnota tepelnou úpravou? Tohle mi pořád vrtá hlavou, jsem začátečnice
petulkaaa
Určitě změní... Já počítám na Floře. Občas tam ty jídla jsou ale občas ne, tak prostě píšu suroviny ze kterých to je (jako smetanová omáčka se špenátem - smetana + špenát) a pro jistotu toho dám o něco víc než ve skutečnosti abych si případně udělala rezervu. Radši si napíšu míň aby mě to nelákalo dát si ještě něco
Když je třeba maso usmažené tak k němu připočítávám olej a tak. Určitě to nesedí tip ťop, ale lepší takhle než to nenapsat vůbec
Holky, myslíte, že je při hubnutí ok na večeři malý talířek zeleniny (půl salátové okurky, půl papriky, 2-3 cherry rajčátka) + půl hermelínu figura a 2 knusspi?
Holky dneska jsem dělala recept z časopisu Joy - v dietních jídlech to bylo a teda mňami mňami - doporučuji.
Fajitas: na 2 porce - 200 g krůtího masa na nudličky (já měla kuřecí) osmažit na pánvičce - minimum olivovýho oleje nebo radši bez. Smažíš 2 minuty. Přidáš jednu nakrájenou papriku (červenou, zelenou nebo žlutou), jednu cibuli nakrájenou na kolečka a smažíš dál. Osolíš, opepříš, přidáš koření na fajitas a chilli (já neměla, dala jsem grilovací, trošku kari a provensálské bylinky). Vezmeš pšeničnou tortilu, 20 vteřin ohřeješ v mikrovlnce, směs dáš na tortilu, poleješ light zakysanou smetanou (půlka kelímku na jednu) a přeložíš (směs doprostřed, kraje přes sebe). Je to výborný a spočítala jsem to na cca 1.500 Kcal porce (bez oleje, light smetana)
Anitram
Myslíš, že se tolik kalorická hodnota změní při úpravě? Když vaříš ve vodě, je jasný, že třeba těstoviny nabobtnají, ale to v nich je jenom voda. Nebo se vypaří některé vitamíny, ale myslím, že energetická hodnota se moc nezmění. Snad kromě smažení, tam dáváš hodně oleje, ale nevíš, kolik se vsáklo.
A cottage miluju, mohla bych ho pořád 
1500 Kcal je denní příjem průměrné ženy. jinak dneska jsem dělala něco podobného, místo papriky jsem dala fenykl a do smetany (30 ml a ještě jsem přidala trochu vody aby bylo víc sosu) jsem dala kari a papriku, k tomu basmaty. taková malá dietní indická kuchyně
jestli máš tuhle versi URL, tak já nejradši cvičím první work out, ten trvá asi 40 min ale je to celkem makačka. ale je výhoda že když máš málo času, tak tam je work out jenom na 15 min a ten denně na protáhnutí stačí
tak pak napiš, jak se ti to líbí
Dobré ránko. Nějak jsem se dneska probudila dřív, tak už mám po snídani. Grahamek, tvarohová pomazánka, půl papriky, půl rajčete a pórek. Normálně jsem úplně zapoměla na svůj milovaný pórek. Na sváču mám malinkaté jablíčko, na oběd kuřecí prsní s cibulí,česnekem a pórkem a k tomu 2 menší brambory vařené ve slupce, na druhou svačinu activii bílou (co myslíte, dát si odpoledne ovocnou? tu lehkou a fit? nebo raději zůstat u té bílé?) a na večeři asi dojím tu pomazánku se zeleninou a knackebrotem. Jak se vám to líbí? Nebo nelíbí?
No a ještě jedna věc: vstávala jsem s přítelem a jak jsem si tam lítala v tom pyžamu, tak mě chytil za OTP a konečně řekl, že na "pohmat" to jde trošku poznat. Tak mám strašně dobrou náladu.
Nic jdu na kafčo a na jedno cigárko.
Přeju hezký den

Petrusze
co je OTP?
jídelníček máš krásnej!!!
a cigárko závidím, od včerejška přestávám
arvetka
OTP je okrasný tukový prstenec 
A za jídelák děkuji. Zjistila jsem, že jím moc často šunku (i když kuřecí prsní), tak se snažím vymýšlet si nějaké pomazánky hlavně z toho tvarohu. Ale ta s taveným sýrem paprikovým a cibulkou je nej.
jasně, že těstoviny, rýže a takové věci je udaná kalorická hodnota už v uvařeném stavu (s gramáží za syrova), ale právě třeba kuřecí - je rozdíl pokud ho usmažíš nebo uvaříš ve vodě,... Takže si vždycky připočítám podle toho kolik oleje jsem na pánev dala. Nikdy nesmažím v olejové lázni
Ale u pečení si nejsem jistá. Třeba pečené brambory mají víc než vařené ve vodě (tedy myslím),... Ale na floře jsou obě varianty, takže vždycky vyberu tu co chci. Ale prý třeba pečené brambory mají vyšší glykemický index tím pádem máš po nich dřív hlad. Zajímavé, že těstoviny al dente (uvnitř lehce syrové) mají také nižší glyk. index než rozvařené! Po rozvařených máš dřív hlad!
V kcal by to bylo trochu moc
I na fotkách je vidět, že tvůj OTP je menší
A chodíš někam cvičit?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.