MAC Face and Body Foundation recenze a zkušenosti

Tekutý makeup MAC Face and Body Foundation
Tekutý makeup MAC Face and Body Foundation - obrázek 1
Tekutý makeup MAC Face and Body Foundation - obrázek 2
Tekutý makeup MAC Face and Body Foundation - obrázek 3
MAC (46)
4 z 5 5 4 11
Celkem 11 recenzí


5 hvězd
55%
4 hvězdy
18%
3 hvězdy
9%
2 hvězdy
18%
1 hvězda
0%

Koupilo by znovu
46 %

Recenze produktu
MAC Face and Body Foundation

věk
35-44

pleť
smíšená
střední odstín
žlutý podtón

dehydratace
nízká

Další recenze od 28.7.2016 14:01:32

Můj úplně první make up od Macu. Koupila jsem si ho už před lety a pořád se k němu vracím. Skvělý je na léto, nepůsobí jako maska, je krásně lehký, pokud potřebujete víc krytí, lze bez problému vrstvit aniž by dělal masku. V případě potřeby lze požívat i na tělo. Bezva je také to, že vám vizážistky u Mac vyberou odstín přesně pro vás. Make up je celkem velký a stačí ho opravdu málo, takže za tu cenu se vyplatí a určitě vám i při pravidelném používání dlouho vydrží,

  • velikost výrobku
  • nedělá masku
  • nic


věk
15-24

pleť
smíšená
světlý odstín
žlutý podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 5.7.2016 21:43:49

Anoooo dočkala jsem se! A stálo to asi dva roky hledání, utracených peněz. za špatné produkty... Jsem jedna ze šťastných bledulí, a tudíž najít ten správný make-up nebyla vůbec, ale vůbec lehká věc. Ale to pochopí jen holky, co jsou bílé jako stěna :-D :-)Vyzkoušela jsem všechny možné drogérkové makeupy, které jsou všechny tmavé, ačkoliv my ve střední Evropě zrovna tmaví moc nejsme, tudíž moc nechápu, proč pořád není možné sehnat v drogerii levný, kvalitní, svěltý makeup, prostě proč je tam na výběr asi z 5 barev max... No nic, kapitola sama o sobě. Ani po vyzkoušení několika makeupů z high end značek jsem nenašla to pravé ořechové. Mám smíšenou pleť, místy nějaký pupínek, někde mastná místa a někde naopak šupinky. Jsem dost světlá, podtón žlutý. A ano, tento makeup je první, který když použiju, tak nevypadám jak klaun z cirkusu. Je prostě dokonalý! A konec pohádek, jdu přímo k věci. Co někteří sledávají negativem, tedy balení, rozhodně já považuji za orhomné plus. Nechápu, jak to někomu může vadit. Jakmile totiž bude makeupu už na dně, tak jednoduše otočím víčkem dolů a makup steče a opravdu z lahvičky dostanu vše, zato ve skleněných lahvičkách s pumpičkou jakmile je málo makeupu, už to ven nedostanu a to je tam ještě na X použití. Takže balení 10/10. Á samotný makeup. Já nemám nějak ošklivou pleť, tudíž nepotřebuju tolik krytí. Tento makeup má nízkou schopnost krytí, ale to jen při jedné vrstvě, dá se totiž skvěle vrstvit a při druhé vrstvě už má krycí schopnost super. Mně stačí většinou jen jedna. Makeup má žlutý podtón, což oceňuji, lidí s růžovým podtónem je opravdu málo a přesto v drogeriích jsou jen makeupy s růžovým, ale to je i u některých dražích. Konzistence je parádní, ani moc hustý, ani řídký, tak středně. Aplikuji vždy na hřbet ruky určité množství a pak si naťupkuju po celém obličeji a beauty blender original houbičkou zapracuji, výsledek je luxusní. Krásně rozjasní obličej, cítím se pak moc hezká :-D A to stačí vážně velmi málo. Makup nesmrdí, ani nevoní, tak nějak neutrálně. Nedělá vůbec mapy, neroztéká se na obličeji, je velmi přirozený, mně chválí hezkou pleť, nikdo vůbec nepozná, že mám makeup, nejsou vidět absolutně žádné přechody obličej-krk. Takže žádný efekt masky, což je také rarita vcelku. Dalším plusem je, že je i vhodný na tělo, takže třeba krk, dekolt. Já to tak nikdy nepoužila. Jinak na obličeji mi vydrží celý den. Jinak já mám odstín C1. Takže pro mě 100% a rozhodně doporučuji! :-)

  • balení
  • výběr odstínů
  • opravdu velmi přirozený
  • žlutý podtón
  • neroztéká se
  • vydrží na obličeji celý den
  • vhodný i na tělo
  • netvoří efekt masky
  • konzistence
  • cena ku kvalitě
  • netvoří mapy a fleky
  • neutrální vůně
  • dá se vrstvit
  • rozjasní
  • pro slečny a ženy s dobrou pletí je prostě úžasný


věk
25-34

pleť
smíšená
světlý odstín
žlutý podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 3.1.2014 23:46:04

Tento make-up je velmi povedený. Všeobecně mám mnohem raději make-upy dražších značek než ty drogerkové, tento není výjimkou. Krytí je je slabší, ale to mi nevadí, protože mám až na sem tam nějaký pupínek pleť bezchybnou a přílišné krytí nepotřebuji. Make-up pokožku krásně sjednotí a dodá jí svěží vzhled. Na výběr je ze spousty odstínů, já mám konkrétně odstín N1 a ten mi perfektně sedí, samozřejmě v létě, když se opálím, tak je na mě světlý, ale přes léto stejně make-upy téměř nepoužívám, takže mi to nevadí. Balení je opravdu velké - 120ml. Naštěstí jsem se domluvila s kamarádkou, která má úplně stejný odstín pleti jako já, jestli by si půlku nezvala, takže mám "jen" 60ml a to mi naprosto stačí, stejně nemám šanci ho spotřebovat, protože používám i jiné make-upy. Balení mi moc vyhovuje. Nedělá mi problémy mít make-up bez pumpičky jako některým jiným. Co oceňuji je to, že vůbec nezalézá do pórů a ni nezvýrazňuje žádné vrásky, nebo alespoň mě ne. Mám pleť smíšenou a plně mi vyhovuje. Myslím, že bude vhodný i na pleť normální, jen možná slečny se suchou pokožkou budou mít možná problém, protože není příliš hydratační, ale nevím, možná se mohu mýlit a sedne jim dobře. Je to hodně individuální. Tento make-up bych doporučila pro bezproblémovou pleť bez přílišných nedokonalostí, protože kryje jen trochu, ale mě vyhovuje maximálně. Výdrž na pleti je celodenní, ale samozřejmě je potřeba zapudrovat obličej, protože make-up vytváří dewy efekt. Znovu bych si ho nekoupila a to pouze z toho důvodu, že ten svůj budu mít asi do konce života, protože skoro vůbec neubývá :D

  • perfektně splyne s pletí
  • velký výběr odstínů
  • nezaléza do vrásek ani pórů
  • cena vzhledem k velikosti make-upu
  • výdrž na pleti
  • krytí je slabší


věk
25-34

pleť
normální
světlý odstín
žlutý podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 8.11.2013 11:34:03

Face and body je úžasný lehký a dlouhotrvající make-up. Já jsem mu naprosto podlehla. Získal si mě na plné čáře. Kdo nemá problémy s pletí a nevyhledává vysoké krytí spíš sjednocení si tento make-up zamiluje. Jde perfektně vrstvit, takže jde docílit "vyšší" krycí schopnosti. Kdo si ho pořídí poprvé, bude mít možná malinko problém s jeho roztíráním. Ze začátku to jde jak pomásle, ale z toho se vám štětec jakoby zastaví na obličeji a už to jde hůr. Kdo umí rychle roztírat make-up je to výhoda. Balení je pro mě skvělé. Ještě by mohlo někomu vadit že je dost řídký a hodně teče, ale zvyknete si. Já ho miluju a používím odstín N1

  • balení
  • nížší krytí
  • možnost vrstvení
  • Spousta odstínů na výběr
  • vysoká výdrž
  • obličej se po něm dost leskne a je nutno přepudrovat


věk
25-34

pleť
smíšená
střední odstín
žlutý podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 18.3.2013 23:48:38

Když mě jím nalíčila slečna v MACu, byla jsem nadšená. Poprosila jsem ještě o vzoreček, abych si ho mohla vyzkoušet i doma, a za pár dní jsem letěla pro plné balení. Postupem času ho však hodnotím spíše negativně. Mám smíšenou pleť, pupínky se mi dělají především na bradě a často mi po nich zůstanou tmavé flíčky. S tímhle si makeup poradí překvapivě dobře, dá se tedy vrstvit ke střednímu krytí. Kvůli mastné T zóně nevycházím z domu bez pudru a tento makeup je opravdu nutné přepudrovávat, dewy efekt se se smíšenou pletí příliš nekamarádí. Nicméně potřebu se přepudrovat mám u každého makeupu, takže mi tohle nijak zvlášť nevadí. Kámen úrazu je ale to, že je mi poslední dobou na pleti až nepříjemný, mám pocit ulepenosti a když si sáhnu na obličej, přijde mi téměř rozteklý. Takové pocity mívám v létě, kdy jsou největší vedra, v tomto počasí je to pro mě nepochopitelné a nepřijatelné.

  • při vrstvení se dá dosáhnout středního krytí
  • přirozený efekt
  • široká škála odstínů
  • pleť se příliš leskne
  • pocit ulepenosti


věk
25-34

pleť
normální
střední odstín
růžový podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 5.1.2013 13:53:31

Nechala jsme se zlomit kamarádkou, co s tímhle sjednočovačem pleti byla hodně spokojená a já jsem taky kupodivu nenašla žádné větší výhrady, až tedy na cenu, protože jsem měla 50ml za cca 790,-, což mi přijde docela dost, i když je dobrý. Pleť hezky sjednotí, nedělal mi masku ani žádný nepřirozený odstín, velký výběr odstínů, nevadí mi absence pumpičky, protože ho aplikuji štětcem. Připadá mi hodně lehký, takže doporučuju spíš těm, které mají bezchybnou pleť a nepotřebují krycí efekt, ale pouze sjednocení.

  • dobře sjednocuje
  • nedělá masku
  • velký výběr odstínů
  • cena a dostupnost


věk
25-34

pleť
smíšená
světlý odstín
olivový podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 5.1.2013 13:23:47

Sice vyjde v přepočtu na 250Kč v porovnání s klasickými makeupy 30ml, ale k čemu by mi bylo 100ml makeupu? to je zásoba na deset let a s přihlédnutím k tomu, že barvu mám cca 3x do roka jinou (léto, podzim a jaro a pak bledule v zimě), musela byhc mít nejméně dvě lahve k míchání. Zkusila jsem ho u mé kamarádky, která v MACu pracuje a u zrcadla krása, jen málo kryje, ale pak na normálním světle jsem ho viděla ve všech pórech a prostě nebyl přirozený. Nemám ráda, když je na mě makeup jakkoliv znát a tento opravdu je. Svým určením na tělo i obličej neobsahuje ani extra hydratační nebo pečující složky na obličej. Nikdy bych si ho nekoupila.

  • cena
  • nehydratuje a objevují se šupinky
  • dělá masku a je vidět
  • moc velké balení - leda pro vizážisty
  • balení bez pumpičky


věk
35-44

pleť
suchá
světlý odstín
žlutý podtón

dehydratace
střední

Další recenze od 29.5.2012 16:46:56

Tento make-up mě neurazil, ani nenadchnul. Stejnou a ještě lepší službu mi udělá make-up od Lorealu. Přišel mi minimálně krycí, ale o to mi ani tak nejde, ale objevily se šupinky. Ale líbí se mi jeho konzistence, skvěle se nanáší. Mojí sestře s mastnou pletí ale naprosto vyhovuje.

  • Po přepočtu cena
  • Velké balení


věk
35-44

pleť
suchá
světlý odstín
růžový podtón

dehydratace
vysoká

Další recenze od 24.4.2012 17:00:08

Nejlepší make-up na světě. Myslela jsem, že jej nikdy nenajdu! Poměr cena kvalita - nesrovnatelné! 30ml vyjde na 250Kč. Což je neuvěřitelné. Plusy - odstín se přesně přizpůsobí barvě pleti - mám jeden odstín - používám jak v zimě tak v létě a nemusím měnit. To se mi ještě u žádného make-upu nestalo. Lehce se roztírá, krásně se s ním pracuje. Dá se vrstvit, takže na červenější místa nanesu třeba třikrát a nemusím používat korektor. Nezalézá do porů, nezvýrazňuje je. Na obličeji je lehký, nevytváří pocit masky. Při pravidelném požívání se mi zlepšila pleť - je jakoby jemnější. Drží po celý den, nemusím upravovat, jde krásně odlíčit. Při aplikaci na mastnější krém dělá dewy efekt, při aplikaci bez krému dokonce zmatňuje.

  • Lehký
  • Krycí
  • dobře se nanáší
  • zjemňuje pleť
  • nemá


věk
25-34

pleť
suchá
střední odstín
olivový podtón

dehydratace
vysoká

Další recenze od 28.3.2012 11:53:46

Face & body od MAC je určitě velmi dobrý make-up s lehkým krytím, vhodný tedy především pro bezproblémovou pleť. Jeden čas mi celkem dost vyhovoval, líbilo se mi na něm, že člověk nevypadá jako by nějaký make-up na sobě vůbec měl. Velká výhoda je také určitě to, že balení má 120ml, takže vydrží dlouho a tím pádem nevychází vůbec draze. Jediný problém jsem našla v tom, že výsledný efekt na pleti je pro mne až příliš "dewy", což někomu může vyhovovat, ale u mě to bez pudru nešlo a to mám suchou pleť. Potom, co jsem vyzkoušela Face & body od MUFE, bych se k němu už nevrátila.

  • poměr množství/cena
  • přirozený efekt
  • výběr odstínů
  • pleť se příliš leskne



věk
25-34

pleť
smíšená
střední odstín
olivový podtón

dehydratace
nízká

Další recenze od 27.3.2012 14:51:58

Tenhle make-up jsem si zamilovala od doby, kdy mě s ním nalíčila jedna vižážistka. Kryje sice jen jemně, ale i tak perfektně sjednotí a rozzáří pleť. Skvěle se roztírá a díky své konzistenci splyne s pletí, tže nevytvoří efekt masky a působí tak přirozeně. Je k dostání ve velké škále odstínů - s výběrem vám určitě poradí v každé prodejně Mac, já osobně doporučuji prodejnu na Václavském náměstí :). Pokud hledáte make-up, který není silně krycí, ale dlouho na pleti vydrží, je tento skvělou volbou. Ještě poznámka: podle mě se hodí jak na suchou, tak mastnější pleť - já osobně mám pleť smíšenou .)

  • Snadno se aplikuje a dlouho na pleti vydrží
  • Perfektně splyne s pletí a nevytváří tak efekt masky
  • Skvělý poměr cena-kvalita-objem lahvičky
  • Balení není příliš vhodné do kabelky .)


PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Lépe hodnocené

Podobně hodnocené

Revlon PhotoReady make-up

4.1 77% 16 recenzí

Hůře hodnocené