6 chyb při čištění zubů

I když si čistíte zuby pravidelně a investujete do kvalitních přípravků, může být vaše zubní hygiena špatná, což je spojeno s řadou onemocnění a potíží. Chcete-li mít nejen svůj chrup v dokonalé kondici, vyvarujte se chyb při jejich čištění.

Nečistíte si zuby ve správný čas

Podle zubních profesionálů by měl být zubní kartáček tím posledním, čeho se vaše zuby dotknou před spaním. Pokud si zuby vyčistíte, ale pak si dáte ještě malou svačinku a půjdete rovnou do postele, zaděláváte si na problémy. Jídlo uvízlé mezi zuby výrazně zvyšuje riziko zánětu dutin. Stejně tak je důležité ranní čištění zubů, jelikož během noci je zpomalená tvorba slin a bakterie se množí rychlejším tempem. Čistěte si zuby dvakrát denně po dobu minimálně 2 minut, každému kvadrantu věnujte cca 30 vteřin (vpravo nahoře, dole apod.).

Používáte špatný kartáček

zoom Zvětšit

Odstraňuje zubní plak, osvěžuje dech

Na čištění zubů je ideální měkký kartáček, který snadno proklouzne pod dásně a uvolní bakteriální plak, který zvyšuje riziko vzniku onemocnění dásní. Jestliže používáte střední až tvrdý kartáček a vyvíjíte na něj příliš velký tlak, může docházet k ustupování dásní a odrývání kořenů. Pozornost věnujte také výběru zubní pasty. K odstranění zubního plaku je vhodná zubní pasta Lavera Basis Sensitiv nebo Lavera Neutral Přírodní BIO, k intenzivnímu čistění a jako ochranu před tvorbou zubního kamene doporučujeme zubní pastu Weleda Sole.

Nevyplachujete si ústa po čištění zubů

Pouhé vyplivnutí či dokonce spolknutí zubní pasty nezaručuje, že se odstraní všechny nečistoty (zbytky jídla, bakterie, drobné částečky). Používejte na závěr ústní vodu bez alkoholu. Jestliže je to pro vás investice navíc, vyplachujte si ústa alespoň čistou vodou.

Máte špatnou techniku čištění zubů

Při správném čištění zubů jsou štětinky v úhlu 30 až 40 stupňů. Samotné čištění by se mělo dělat krouživým pohybem zápěstí, čímž se efektivně odstraní zubní plak. Při čištění je důležité věnovat náležitou péči přední i zadní straně zubů. Zvolte si vlastní systém čištění a buďte důkladní. Vhodné je používat mezizubní kartáčky.

Neměníte včas zubní kartáček

Kvalitní zubní kartáček stačí vyměnit každé 3 až 4 měsíce. Po delší době jsou štětiny opotřebené a nejsou účinné v odstraňování zubního plaku a bakterií. Pokud jste byli nemocní, měli byste vyměnit kartáček okamžitě, jakmile se uzdravíte. Bakterie a viry mohou zůstat na zubním kartáčku a snadno se znovu nakazíte.

Ignorujete zbytek vašich úst

zoom Zvětšit

Výsledkem je krásný zdravý úsměv

Správná zubní hygiena nezahrnuje pouze důkladné čištění zubů, ale například také očistu jazyka, na kterém se drží velké množství bakterií. Plak usazený na nevyčištěném povrchu jazyka se začne odplavovat a usazovat na vyčištěných zubech, kde začne leptat zubní sklovinu. Navíc bakterie usazující se na jazyku jsou hlavní příčinou nepříjemného zápachu z úst.

Něco navíc: K bělejším zubům vám pomůže beconfiDent Úvodní sada na bělení zubů. Oslnivého lesku dosáhnete s leskem na zuby beconfiDent s příchutí máty. Skvrn způsobených například barevnými potravinami, nápoji a kouření se zbavíte beconfiDent bělícím perem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!