Dokonalé rty

Toužíte po dokonalých rtech jako od vizážisty? Vyberte si správný odstín a texturu rtěnky, zkuste triky profesionálů a máte zaručen úspěch. Připravili jsme jednoduchý manuál, podle kterého zvládne nalíčení rtů každá z vás.

Barva rtěnky podle podtónu pleti

Při hledání správné barvy rtěnky se řiďte podle toho, jestli máte studený nebo teplý podtón pleti. Studený podtón pleti máte, když jsou žilky na vašem zápěstí spíše modré než zelené, používáte make-upy do růžova (žlutavé odstíny vám nesedí), sluší vám zářivá bílá barva. Teplý podtón pleti máte, když jsou žilky na vašem zápěstí spíše zelené, sluší vám zlaté šperky a krémové (slonovinové) odstíny oblečení.

Studený podtón pleti

Dáváte-li přednost výrazným odstínům, volte rtěnky s lehkým nádechem modré. Skvěle vypadají rtěnky v odstínu fuchsiové, višňové nebo malinové. Jestliže máte opálenou pleť, klidně zvolte i sytější odstín. Pokud chcete zachovat přirozený look a máte velmi světlou pleť, dejte přednost rtěnce do růžova. Ženy s tmavší pletí mohou zvolit tmavě béžový odstín rtěnky. Vyvarujte se odstínům do žluta. 

zoom Zvětšit

Hydratační rtěnka Dermacol

Teplý podtón pleti

Ke zvýraznění rtů použijte tomatově červený nebo tmavě cihlový odstín rtěnky. Slušet vám budou i korálové odstíny. Přirozeného looku u světlé pleti dosáhnete používáním rtěnky s broskvovým odstínem, na tmavší pleť se dokonale hodí tmavší zlatavé a kakaové tóny rtěnky. Vizážisté varují před studenými, světlými odstíny růžové, které pleti teplého podtónu nesluší.

Výběr správné textury rtěnky

Jakmile najdete slušivou barvu rtěnky, můžete začít experimentovat s texturou. Aplikace matné, krémové a lesklé rtěnky se liší, stejně jako se liší její údržba.

Matná textura

Rtěnky s matnou texturou jsou syté, zcela skryjí přirozenou barvu rtů, jsou hebké a sametové. Jejich značnou výhodou je snadná aplikace a takřka žádná údržba. Matná rtěnka se nanáší přímo na rty bez jakýchkoliv pomůcek. Kvalitní rtěnka s matnou texturou vydrží i několik hodin neporušená.

zoom Zvětšit

Dlouhotrvající krémová rtěnka Dermacol

Krémová textura

Krémové rtěnky obsahují spoustu výživných látek a hydratačních přísad, díky čemuž budete mít pocit, jako byste použila svůj oblíbený balzám na rty. Některé odstíny mohou být mastné, většina krémových rtěnek je však spíše decentně lesklá. Vizážisté doporučují aplikovat krémovou rtěnku pomocí štětečku. Štětečkem rty dokonale vybarvíte a jednoduše obkreslíte jejich linie. Údržba je středně náročná, přibližně co hodinu je třeba barvu opravit.

Lesklá textura

Lesklé rtěnky jsou lehké a odrážejí hodně světla, zvláště obsahují-li přísady jako drcené perly apod. Jestliže chcete, aby rtěnka s lesklou texturou vynikla, přetřete své rty korektorem a teprve poté naneste lesklou rtěnku. Údržba je podobná jako u krémové rtěnky. Čas od času stačí rtěnku znovu nanést a rty budou opět oslnivě lesklé.

zoom Zvětšit

Fixatér rtěnky Artdeco

Super triky vizážistů

Trápí vás suché a rozpraskané rty? Předtím než na ně aplikujete rtěnku, vezměte měkký zubní kartáček s trochou vazelíny a krouživým pohybem rty vyhlaďte. Poté naneste vrstvu balzámu, nechte 5 minut působit a nakonec odsajte ubrouskem. Po této proceduře budou vaše rty hladké, měkké a budou vypadat plněji.

Mezi osvědčené triky vizážistů patří používání podkladové báze, díky které rtěnka déle vydrží a dokonce získá i výraznější barvu. Delší trvanlivosti rtěnky na rtech docílíte také fixatérem rtěnky, jenž zafixuje každou rtěnku a uzavře barvu na rtu. Fixatér rtěnky zamezuje rozmazávání barvy, učiní rtěnku neslíbatelnou a voděodolnou.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.