Jsou neviditelná rovnátka bezpečná?

O neviditelných rovnátkách se v poslední době mluví jako o zázraku moderní ortodoncie. O perfektních výsledcích, kterých se s nimi dosahuje, není pochyb. Nás ale zajímalo, jestli jsou neviditelná rovnátka také bezpečná.

img

Než zahájíte léčbu pomocí neviditelných rovnátek, je potřeba si ověřit, jestli je pro vás léčba vhodná. I přes to, že neviditelná rovnátka Invisalign ve své full verzi dokáží úspěšně rovnat široké spektrum vad, existují i případy, kdy je vhodnější využít jinou techniku. Takových případů je však minimum.

Vzhledem k tomu, že se jedná o produkt, který si vkládáte do úst a používáte ho dlouhodobě, je potřeba, aby byl vyroben z nezávadných materiálů. Samotné fólie jsou vyrobeny z materiálu SmartTrack i další pomůcky jsou vyrobeny z bezpečných a laboratorně testovaných materiálů.

Neviditelná rovnátka Invisalign tedy neobsahují žádné zdraví nebezpečné látky, mohou je tedy pohodlně používat i těhotné ženy a děti.

Rizika tradičních rovnátek

Jedním z důvodů, proč stále více lidí používá neviditelná rovnátka, je to, že se při jejich výrobě nepoužívá kov. Běžná kovová rovnátka totiž mohou uvolňovat ionty železa, chrómu a niklu, což může vést k alergickým reakcím. Také se zvyšuje riziko úrazů rtů, dásní a jazyka v důsledku nehod. Bolestivé kousnutí tváře, ret rozseknutý od zámečků, rozedřený jazyk, to rozhodně není nic příjemného. Poranit se můžete i v případě, že se rovnátka z nějakého důvodu poškodí při sportu nebo jídle.

S klasickými fixními rovnátky se také špatně čistí zuby, a v důsledku toho se může stát, že se vám v ústech objeví zubní kazy. Nemluvě o tom, že sejmutí zámečků zůstávají na zubech barevné rozdíly, které je potřeba odstranit.

Neviditelná rovnátka vám umožní dokonalou zubní hygienu, na kterou jste zvyklí. Vzhledem k tomu, že si zuby čistíte po každém jídle a máte k nim bezproblémový přístup, nemusíte se bát zubních kazů a barevných skvrn na zubech.

Rizika neviditelných rovnátek

Rizika nošení neviditelných rovnátek Invisalign jsou téměř nulová. Oproti tomu s neviditelnými rovnátky je mnohem méně pravděpodobné, že si způsobíte zranění nebo způsobíte alergickou reakci. Nejčastější komplikací je prodloužení léčby z důvodu nedůsledného nošení rovnátek nebo ztráty dlah.

Během léčby můžete pociťovat mírný tlak na zuby, především po výměně za novou sadu. Tento tlak však během pár hodin odezní, nečekají vás tedy nepříjemné bolesti, které jsou spojovány s běžnými rovnátky.

Díky dokonalému plánu, který je vypracovaný pomocí speciálního 3D softwaru, kde se naplánují předem veškeré pohyby vašich zubů, si můžete jednotlivé dlahy měnit sami doma. Vzhledem k tomu, že jsou rovnátka Invisalign sundavací, vyžaduje jejich používání disciplínu. Aby byly na konci léčby zuby skutečně rovné, je potřeba, abyste je nosili minimálně 22 hodin denně. Prostor na vyjmutí tedy máte opravdu jen na jídlo. Jednotlivé fólie na zubech velmi dobře drží, nemusíte se tedy bát, že by vám v noci vypadly z úst. Jen musíte dát pozor nato, abyste je při nasazování správně zacvakli.

Po ukončení léčby ještě budete muset nějakou dobu nosit tzv. retainery, které zuby zafixují v požadované poloze. Ty už se však nosí jen na noc a nijak vás neomezují.

V podstatě se dá říci, že neviditelná rovnátka nabízí oproti běžným fixním rovnátkům pohodlný, bezpečný a především bezbolestný a rychlý způsob, jak si pořídit vysněný úsměv.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?