Úklidem do plavek

Je tu léto, tak jsme se na něj těšili. Konečně můžeme po tom letošním jaře vyrazit do přírody, na koupaliště a užít si sluníčko a vodu. Ale řekněme si to narovinu, karanténa se na mnohých z nás trochu podepsala, a tak možná také patříte k těm, kteří mají nějaké to kilo navíc. Vždyť kdo má ideální postavu do plavek? Pustíte se do diet nebo budete víc sportovat? Víte, že lze zhubnout i úklidem?

V období karantény jsme uklízeli častěji než kdy jindy, ale také jsme více seděli, byli doma a méně se hýbali. I když jsme své byty a domy uklidili pořádně, je úklid, který děláme opakovaně a průběžně, někdo každý den, někdo jednou týdně. Pojďme zabít dvě mouchy jednou ranou a hubnout uklízením. Víte, že některé typy úklidu lze srovnat se sportovními výkony? 

Spotřeba kalorií/hodina/průměrná žena 

  • Zalévání květin hadicí / pozvolná chůze - 120–160 kcal 
  • Žehlení / lehký strečink – 140–180 kcal 
  • Vaření / pomalejší chůze po rovině – 150–200 kcal 
  • Utírání prachu / lehká jízda na rotopedu – 160–210 kcal 
  • Vysávání / aerobik – 250–270 kcal 
  • Drhnutí podlahy / plavání, basket – 320–430 kcal 
  • Mytí oken / pin pong – 230–300kcal 

 Pozn. Hodnoty převzaté z kalorických tabulek 

Také vás některé hodnoty překvapily? Asi byste neřekli, že hodinkou utírání prachu a leštění nábytku spotřebujete tolik kilokalorií jako hodinkou lehké jízdy na rotopedu. Díky žehlení spálí vaše tělo tolik energie, jako když byste si dali lehký strečing.

Ještě o úroveň výš je vysávání. I když se může na první pohled zdát, že je to fyzicky nenáročná práce, zejména s šikovným pomocníkem, jakým je například teleskopický bateriový vysavač Kärcher VC 5 Cordless, přesto spálíte okolo 250–270 kcal, což představuje hodinku aerobiku. S vysavačem Kärcher VC 5 Cordless si ale můžete při úklidu užívat hned několika výhod. Uklízením s ním spalujete kalorie, ale nebolí vás záda. Díky teleskopické tyči nastavíte optimální délku. Když jej potřebujete uložit, pouhým stisknutím jediného tlačítka přístroj zmenšíte na velikost odpovídající rozměrům ručního vysavače, takže se vejde dokonce i do šuplíku. Nepřekonatelný je i flexibilní kloub pro snadný úklid pod nábytkem.

Rekordmanem ve spotřebě energie je drhnutí podlahy nebo koupelny. Pořádným čištěním koupelny spálíte za hodinu až 330 kcal, což se rovná hodince plavání či basketu. S průběžným úklidem v koupelně vám pomůže parní čistič Kärcher SC 2 DELUXE EasyFix který je vhodný pro snadné a rychlé čištění bez chemie. Spolehlivě zajistí dokonalou čistotu dlaždic, varné desky, digestoře i nejmenších spár a rohů. 

Mytí oken je také jednou z fyzicky náročnějších činností. Možná právě proto nemyjeme okna tak často, jak by si zasloužila. Mytím oken spálíte dokonce až 290 kcal, což se dá přirovnat k takovému menšímu zápasu v ping pongu. Navíc pomocí aku stěrky Kärcher WV 6 vám mytí oken půjde lépe od ruky. Je vybavena inovativní sací stěrkou z tekutého silikonu, díky jejíž přizpůsobivosti se snadno dostanete až do spodní části oken. Při čištění sprchového koutu, zrcadla či jiných hladkých povrchů se s Kärcher WV 6 Plus rychle zbavíte různých map. Na jedno nabití může být v provozu až 100 minut a díky digitálnímu displeji okamžitě zjistíte, kolik času vám ještě zbývá.

Léto je tady, pojďte uklízet a hubnout. Může to být i zábava. 

www.karcher.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.