Francouzky ujíždí na dietě Le Forking

Ženy jsou schopné udělat pro svou štíhlou postavu ledacos. Své by o tom mohly vyprávět Pařížanky, které jsou posedlé novou dietou zvanou Le Forking. Pokud si i vy čas od času nějakou tu dietu naordinujete, čtěte směle dál. A nezapomeňte se vybavit vidličkou!

img


Zajímá vás, na co se máte připravit, rozhodnete-li se vyzkoušet francouzskou dietu Le Forking? Vlastně na nic zvláštního. Le Forking neboli vidličková dieta spočívá v tom, že jíte jen to, co lze nabrat vidličkou. Zábavné nebo závadné? 

zoom

Vidličková dieta funguje.

Vynalézavý Albin Michel

Nápad, jíst pouze jídlo, které jde nabrat vidličkou, vznikl ve Francii. O tomto způsobu konzumace jídla se zmínil Albin Michel ve své knize s názvem Dine Avec Une Fourchette a rázem to byla senzace. Proč? Protože Francouzky si dopřávají čokoládu, máslo i pečivo a stále vypadají tak skvěle. Dieta z Francie zkrátka musí fungovat.

Je libo mírnější či drsnější verze diety?

Vidličková dieta nabízí celkem dvě verze – mírnější a drsnější. Mírnější a dle všeho tak trochu slabošská verze diety Le Forking spočívá v tom, že můžete vzít do ruky nůž a jídlo si předpřipravit. Bez sebemenších problémů si tak můžete pochutnat na kuřeti, krůtě i omeletě.

V drsné verzi Le Forking nůž ani jiné pomůcky neexistují. Co to pro vás znamená? Znamená to, že můžete zapomenout na jídlo, které se jí rukou (pečivo, sýry, většina ovoce), nabírá lžící nebo lžičkou (polévka, jogurty, cereální lupínky), co se roztírá (různé druhy omáček, kečup, hořčice, měkké sýry) a v neposlední řadě na vše, co se musí krájet (takřka všechny druhy masa). Pozor: Rozhodně si nedáte ani banán, avokádo nebo meloun.

Vidličková dieta funguje, ale...

Na rovinu – pokud vidličkovou dietu nevyzkoušíte na vlastní kůži, jen sotva si dokážete představit, co vlastně obnáší. Rozhodnete-li se striktně dodržovat pravidla diety Le Forking, zjistíte, že nemáte příliš na výběr. Navíc vám bude v hlavě stále hlodat otázka, jestli se počítá, když vám jídlo nakrájel někdo jiný. Řekněme, že si v restauraci objednáte salát s kousky kuřete. Není to tak trochu podvod, na kterém se (ne)vědomky podílíte?

zoom Zvětšit

Vidličková dieta? Zapomeňte na nůž či lžičku.

Nicméně dodržování vidličkové diety tak či tak funguje, přičemž důvod fungování je prostý. Stejně jako všechny diety vás donutí přemýšlet nad tím, co jíte. A v tomto případě platí navíc pravidlo, že pokud nemůžete daný pokrm nabrat vidličkou, tak si ho prostě nedáte. Na druhou stranu je třeba být skeptický. Dieta Le Forking je nesmírně omezující a velice rychle vás může začít nudit. Otázkou tak je, co se stane, až zase vezmeme do ruky nůž?




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?