Kam se vypravit na lyžování, adventní trhy nebo eurovíkend? Jeďte do Rakouska

Rakousko představuje ideální destinaci pro zimní dovolenou, kdy turisty lákají vánoční trhy, perfektně vybavená lyžařská střediska. O víkendu se můžete vypravit na procházku po Vídni, jelikož právě dva dny volna jsou ideální dobou na poznávání nových destinací. Na víkendovou dovolenou, tzv. eurovíkend, vyrazte i jiných evropských měst.

Co je eurovíkend?

zoom

Díky pracovní vytíženosti turistů se tento typ třídenních zájezdů, kdy se zpravidla odlétá v pátek a navrací v neděli, stal velice populárním. Mezi oblíbené turistické destinace se řadí Paříž, Řím, Benátky, Londýn, Istanbul, Moskva, Vídeň či Dublin. Nezapomenutelným zážitkem je návštěva Stockholmu, Kodaně, Helsinek, Varšavy, Budapešti či Neapole.

Nemáte-li čas na zařizování letenky, ubytování a transferu z letiště, využijte služeb cestovního portálu, který nabízí turistům již připravené balíčky obsahující letenku a ubytování. Fakultativně dokoupíte transfer z letiště a na letiště v cílové destinaci, pojištění a často vstupenky na žádané atrakce. Vše získáte během několika klinutí. Výhodnou bezesporu je, že nebudete ztrácet čas dlouhým hledáním a dovolenou můžete vybrat během pěti minut. Díky last minute zájezdům nakoupíte za výhodnou cenu a letět můžete hned druhý den. Zájezdem může být také wellness víkend.

Co stihnete za tři dny?

  • Vídeň

Do hlavního města Rakouska se dostanete z Brna za dvě hodiny jízdy autem či autobusem. Vyjma návštěvy kaváren a restaurací, pojídání vynikajícího Sacherova dortu a vídeňského řízku, nesmíte opomenout krásu tamních památek. V centru města navštivte Chrám sv. Štěpána, Hofburg, dále Schönbrunn, Kunsthalle Wien, Vídeňskou státní operu, Sisi muzeum a Dunajskou věž. Město vybízí ke krásným a dlouhým procházkám v historickém centru nebo podél břehu Dunaje. Při takových vycházkách zamiřte do Prátru nebo k domu od fenomenálního architekta Hundertwassera.

  • Paříž

Volte ubytování v centru města, abyste se přiblížili těm největším památkám a nestrávili velkou část své dovolené přejížděním po městě (například v 6. obvodu). Nesmíte vynechat Notre Dame, Louvre, Vítězný Oblouk, Sacré Couer, Invalidovnu a Eiffelovu věž. Projděte latinskou čtvrť. Mrakodrapová čtvrť La Defense leží mimo centrum Paříže. Počítejte, že návštěva zámku Versailles vám zabere více času kvůli přejíždění. Rozhodně ale stojí za to.

  • Londýn

I zde platí priorita místa, tedy ubytování volte poblíž památek. Londýn je obrovské město, a i když v něm velice dobře funguje doprava, při pobytu na okraji města byste strávili velkou část dne cestováním. Když jsme u té dopravy, Londýn nenabízí (na rozdíl od jiných velkých měst) dopravu 24/7. Z památek nevynechte Picadilly Circus, Trafalgar Square, Westminsterské opatství, katedrálu sv. Pavla, Houses of Parliament, Tower Bridge, Buckinghamský palác, Big Ben a Tower of London.

Luxusní lyžování v Rakousku a bez front

Pokud vás neláká eurovíkend a máte raději aktivní dovolenou, rozhodně volte lyžování v Rakousku. Lyžařská centra jsou komfortně vybavena a země nabízí pro vášnivé lyžaře neuvěřitelně dlouhé sjezdové trasy. Lyžařské zájezdy do Rakouska začínají na příznivé ceně 2790 Kč na osobu. Lyžování v Rakousku nabízí neomezené možnosti pro freeridy, snowboardisty a milovníky jarního či podzimního lyžování. Lyžovat můžete i v létě na ledovcích Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubaital a Hintertux.

Cena skipasu není nízká, ale rozhodně se vyplatí si do Rakouska zajet. Pro dospělého se ceny v lyžařských střediscích na šest dní pohybují mezi 180 až 190 EUR. Díky „Arlberskému superskipasu“ jsou propojena střediska Warth Schröcken , Lech a Sv. Anton. Celkem má lyžař k využití 340 kilometrů tratí. Lanovka mezi středisky Auenfeldjet má kapacitu 1500 lyžařů za hodinu. Další sdružený areál Ski Amadé má 25 středisek, 5 regionů, 760 km sjezdovek a je určen pro vášnivé lyžaře. Se „Salzburg Super Ski Card“ je možné si zalyžovat ve 22 lyžařských regionech a využít až na 2500 km sjezdovek. Na 10 dní cena skipasu vychází na 357 EUR. Rakousko disponuje neuvěřitelným počtem 410 lyžařských reálů, ve kterých funguje 3500 vleků a lanovek.

Kouzelný advent ve Vídni

Nazdobené obchodní domy, trhy ve městě a krásná vánoční výzdoba přitahuje zejména děti, ale i dospělí si předvánoční dobu skutečně užívají. Nezapomenutelný adventní čas ve Vídni na vánočních trzích nabízí adventní zájezdy do Vídně.

img

Mezi největší a tradiční patří trh Christkindlmarkt nedaleko radnice na Rathausplatz, kde se každoročně shlukuje téměř 150 stánků. Trhy jsou otevřeny zpravidla od poloviny listopadu do Štědrého dne (letos od 14. listopadu do 24. prosince). Mezi 20:00 až 20:30 jsou pořádány u vánočního stromu koncerty dechových nástrojů. Děti mohou vyrábět dárky ve vánoční dílně a návštěvníci si mohou koupit nespočet suvenýrů, drobných předmětů a sladkostí. V radnici se koná ve vybraných časech adventní zpívání pěveckých sborů z celé Evropy. Okna novogotické radnice se změní na počátku prosince v adventní kalendář. Symbolem trhu se stal srdíčkový strom. Pokud se vám poštěstí, můžete zde potkat místního vánočního anděla. Tradičně se na trzích prodává vánoční punč z porcelánového či keramického hrnečku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?