Přežijte zimu ve zdraví a bez prášků

Nepatříte mezi hypochondry, kteří se vyžívají v polykání všemožných prášků a k lékaři chodí se stejnou radostí jako do zábavního parku? Pak se vám budou hodit babské recepty, díky kterým přečkáte zimu ve zdraví a bez tabletek na předpis.

Vincentka s mlékem a medem

Proti nachlazení a na kašel je výborným lékem vincentka s mlékem a medem. Stačí ohřát přibližně deci mléka, rozpustit v něm lžíci medu a dolít deci vincentky. Jakmile nápoj zapění, můžete ho do sebe hodit. Klidně můžete nápoj popíjet i pomalu, ale není to zrovna gurmánská specialita.

Silný zázvorový odvar

Připravte si každé ráno silný odvar z čerstvého zázvoru. Pro lepší chuť můžete přidat med a citron. Pití tohoto nápoje pomáhá s detoxikací a dezinfekcí těla, zároveň dokáže nastartovat metabolismus a dokonale vás zahřeje.

Granátové jablko

Zvyšte si imunitu pravidelnou konzumací granátových jablíček. Připravte si z nich třeba smoothie v kombinaci s borůvkami. Získáte skvělý antioxidant, který zpomaluje stárnutí a podporuje funkci ledvin. Ideální pro ty, kteří trpí záněty močového měchýře.

Inhalace vonných směsí

Nemusíte shánět žádné drahé vonné esence. Inhalaci si můžete připravit z toho, co máte doma. Při nachlazení pomáhá teplá voda, do které přidáte kůru z pomela a bylinky (jakékoliv, co najdete doma – např. máta, vietnamské bylinky).

zoom

Hrušky na páře

Vyzkoušejte proti nachlazení čínský recept – hrušky na páře. Hrušky nakrájejte na čtvrtky, zbavte se jadřinců, a dejte na sporák na pařáček jako knedlíky. Po deseti minutách by měly být hrušky měkké. Posypte je skořicí a pochutnejte si na nich. Mňam!

Bílá ředkev

Během zimy zařaďte do svého jídelníčku bílou ředkev, kterou však upravujte podobně jako hrušky na páře. Snažte se o co nejkratší tepelnou úpravu. Případně ředkev krátce orestujte na kapce oleje a přimíchejte třeba ke kuskusu. Samotná vám asi chutnat nebude.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!