Laserová depilace

Toužíte po životě bez chloupků? Při odstraňování chloupků máte na výběr z několika možností. Zvolit můžete klasickou žiletku, epilační krémy, depilační strojky či vyzkoušet IPL lampu. Naneštěstí všechny tyto možnosti představují pouze dočasné odstranění chloupků.

img


Pokud už nechcete ztrácet čas zdlouhavým holením žiletkou či zatínat zuby při použití depilačního strojku, a zároveň toužíte po trvalém odstranění chloupků, vyzkoušejte laserovou depilaci. O co jde? Laserová depilace splňuje nejvyšší kvalitu a bezinfekční aplikaci, při které má laserový impulz tak vysokou energii, že proniká až do vlasové cibulky ke kořínku a tak odstraňuje chloupek v hloubce.

Po zákroku je pokožka  sametově hladká, jelikož laserový paprsek pozitivně stimuluje tvorbu kolagenu. A to není ani zdaleka všechno. Správně provedená laserová depilace je permanentní a nevytváří zánět vlasových váčků. S tím se často setkáváme například při používání žiletky, kdy pokožka nepříjemně svědí, pálí a tvoří se na ní vyrážka.

zoom Zvětšit

Holení žiletkou není zábava. Souhlasíte?

Laserová depilace (ne)bolí

Většina laserových a estetických klinik uvádí, že je laserová depilace zcela bezbolestná. V naší redakci se řídíme heslem důvěřuj, ale prověřuj. Proto jsem laserovou depilaci vyzkoušela na vlastní kůži a zjistila jsem, že to není tak úplně pravda. Na některých místech bylo odstraňování chloupků dost nepříjemné (zvláště v intimních partiích), ale dalo se to vydržet.

Na klinice jsou obvykle k dostání znecitlivující krémy, které Vás ovšem více než bolesti zbaví peněz ve Vaší peněžence. Na druhou stranu je nutné podotknout, že práh bolesti má každý někde jinde, a proto co bolelo mě, nemusí bolet Vás.

Příprava na zákrok

Chcete-li podstoupit laserovou depilaci, nechte si narůst asi 1 až 3 milimetry dlouhé chloupky. Laserová depilace se provádí i na tmavší kůži, ale pokud je to možné, nechoďte na depilaci v době, kdy jste příliš opálená.

zoom

Po laserové depilaci je pokožka sametově hladká.

Po zákroku je možné dělat prakticky vše, na co jste zvyklá. Jediné, co se nedoporučuje je opalování depilovaných partií. Na sluníčko či do solária si vydejte nejdříve za týden po zákroku. Pokud si všimnete zarudnutí, nelekejte se. Do několika hodin zmizí, případně si pokožku ošetřete panthenolem.

Jak často depilovat

Na klinice Vám řeknou, jak často je nutné depilaci opakovat, abyste dosáhla těch nejlepších výsledků. Interval mezi aplikacemi je obvykle 6 až 8 týdnů a doporučuje se 4 až 6 návštěv. Počet návštěv se odvíjí od toho, jakou máte barvu, sílu a množství chloupků. Svou roli zde hraje také hormonální vybavenost jedince.

Laserová depilace za vyzkoušení rozhodně stojí. Nebo máte s laserem odlišnou zkušenost a jiný názor? 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.