Muži milují komplimenty

Síla komplimentu na mužskou duši je obrovská, zvlášť když žena ví, jak a kdy muži poklonu vyseknout. Takže milé dámy, odhoďte všechny zábrany a pokud si to muž zaslouží, nešetřete chválou. Brzy zjistíte, že komplimenty vůči mužům nesou ovoce. To nejsladší!

Účelová lichotka? Nikoliv

zoom

Účelový kompliment používaly už naše prababičky a co si budeme nalhávat, většinou to na chlapa fungovalo a funguje to i dnes. Neochotného muže relativně snadno přimějete k tomu, aby konečně opravil rozbitý mixér, když na něj vyrukujete s pochvalou a předem oceníte jeho opravářské schopnosti. Komplimenty, které však budeme rozebírat v tomto článku nejsou primárně účelové, i když výhody z nich beze sporu mít budete. Dobře mířený a správně načasovaný kompliment má na mužské sebevědomí mnohem silnější účinek než na ženu. A muži komplimenty doslova milují.

Proč muži milují komplimenty?

Mužům se dostává komplimentů na rozdíl od nás žen poměrně málo. Ženy dostávají komplimenty od mužů a chválíme se i samy mezi sebou. Je běžné, že si kamarádky nebo kolegyně v práci vzájemně pochválí nový outfit, účes nebo třeba manikúru. Muži to mezi sebou takto nemají, takže jakýkoliv kompliment, jakákoliv pochvala vůči jejich osobě je jako balzám na duši, jako sladká třešinka na dortu, zkrátka výjimečný prožitek, který si muž bude vychutnávat a pamatovat ještě hodně dlouho. A tak není divu, že ženy, které dokážou u mužů navodit příjemný pocit spojený s jejich vlastní fyzickou atraktivitou, inteligencí či schopnostmi, jsou takovými muži vnímány jako mnohem atraktivnější a sympatičtější než ženy, pro které je skládání komplimentů cizí.

Naučte se základní pravidla

Jestliže máte v úmyslu získat mužovu náklonnost, ať už ve smyslu přátelství či partnersko-mileneckého vztahu, kompliment musí být míněný vážně. Pokud budete muži skládat poklony pokaždé jen tehdy, když po něm budete vzápětí něco potřebovat, budete odhalena. Důležitá je i míra komplimentů. Zbytečně to s nimi nepřehánějte. Kompliment je jako vzácný klenot. Ten si na sebe taky neberete každý den, ale vystavujete ho na odiv spíše jen při výjimečných příležitostech. Při skládání komplimentů je neméně důležitá i neverbální komunikace. Dívejte se muži zpříma do očí, tvařte se svůdně a usmívejte se. Rozhodně se vyvarujte smíchu nebo chichotání, kterým byste muže uvedla akorát tak do rozpaků a z komplimentu by nakonec nic nebylo.

Nejúčinnější komplimenty na muže

Na každého muže zabírá něco jiného, pokud ale pochválíte jeho mužnost, inteligenci nebo schopnosti, rozhodně nešlápnete vedle. Smějte se jeho vtipům, i když ne každá historka bude zábavná. Pochvalte jeho postavu, zvlášť pokud si na ní zakládá a chodí cvičit. Nebojte se muže zeptat na radu nebo jeho názor, muži se rádi cítí potřební a navrhují řešení. Oceňte každou jeho snahu o gentlemanství (od otevření dveří po podržení kabelky – byť by vám ji podržel třeba jen na 5 vteřin). Pochvalte jeho schopnosti či práci před ostatními, samozřejmě v jeho přítomnosti. Zajímejte se o jeho koníčky, ale buďte stále upřímná. Na nic si nehrajte, nic nepředstírejte, protože je dost pravděpodobné, že vás muž vyzve ke společné akci – třeba běhu. V případě, že ve skutečnosti běh bytostně nesnášíte, zbytečně si zaděláváte na malér.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?