Okluzní analýza

Okluzní analýza může být pro mnohé neznámým pojmem, přitom by však mohla vyřešit problémy, které nás často trápí – například bolesti hlavy a šíje.

Co je to okluzní analýza?

Okluzní analýza je název, který se používá pro speciální vyšetření skusu. Kdy se na něj máte vydat? Pokud máte problémy s bolestí čelistních kloubů, skřípete zuby nebo se nemůžete zbavit bolesti hlavy či šíje a nepomohla vám ani návštěva u neurologa.

Důležitost síly skusu

zoom

V minulosti bylo prakticky nemožné zjistit, jaká je síla skusu pacienta na styčných plochách jednotlivých zubů. Ostatně k posouzení skusu se dodnes používá artikulační papír nebo vosky, jenže ani jedna z těchto metod nedokáže přesně změřit čas ani sílu skusu. Výsledky jsou postaveny pouze na subjektivním úsudku lékaře, což nestačí.

Rozložení žvýkacích sil na jednotlivé zuby je  velmi důležité, protože při skousnutí může být skus nestabilní, způsobovat bolest, může dojít k odlomení části zubní výplně, onemocnění dásní, ztráty zubů, bolesti hlavy a poruchy čelistního kloubu.

Analýza skusu moderní technikou

Jestliže se chcete zbavit svých problémů, nechte si provést analýzu skusu (okluzní analýzu) na speciálním přístroji, který již mají na své klinice mnozí stomatologové, a který jim umožňuje lépe zhodnotit a posoudit skus pacienta. Přístroj určený k okluzní analýze používají stomatologové na renomovaných klinikách nejen při aplikaci zubních implantátů, ale také při zhotovování výplní, můstků, korunek a fazet.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.