Omlazující kosmetické triky

Kdo by nechtěl od určitého věku vypadat mladší! K mladistvému vzhledu samozřejmě dopomůže zdravá strava, cvičení a relaxace, ale existují i účinné kosmetické triky, které mohou opticky ubrat pár let. Vyzkoušejte i vy následující omlazující fígle a překvapte své okolí svěží vizáží.

img

K mladistvějšími vzhledu vám pomůže zdravíčko, modrá řasenka nebo výrazný lak na nehty.

Místo rtěnky lesk na rty 

zoom

Lesk  rty opticky zvětší.

Zatímco matná rtěnka přitahuje pozornost k nedokonalostem na rtech, lesk udělá pravý opak – vyplní jemné vrásky a opticky rty zvětší. Pozor však na barevný odstín – nejlepší jsou jemné korálově růžové lesky nebo růžové odstíny s modrým podtónem. Obojí funguje pro většinu barevných typů, modrý podtón navíc opticky vybělí vaše zuby. Pro ještě větší efekt plných rtů si vyberte přípravky s přídavkem mentolu nebo skořice, tyto látky lehce dráždí pokožku, čímž rty jemně nafouknou. 



Zahustěte si obočí 

zoom

Husté obočí signalizuje mládí

Přirozeně husté obočí je výsadou mládí a je pro celkový vzhled velmi důležité, protože rámuje oči a dodává svěží look. Vše, co potřebujete, je pevná ruka a hnědá tužka. Pokud jste brunetka, vyberte si odstín o trochu světlejší, než je vaše vlastní obočí. Blondýnky by naopak měly zvolit tužku trochu tmavší, než je jejich přirozená barva obočí, zrzkám zase sluší obočí v jemnějším odstínu barvy jejich vlasů. Obočí ostrou tužkou jemně vyčárkujte, poté barvu rozetřete kartáčkem na obočí nebo i zubním kartáčkem. Nakonec zafixujte průhlednou řasenkou nebo gelem na obočí. 




Nezapomínejte na zdravíčko 

zoom Zvětšit

Madonna a Kate Bosworth niky nezapomenou na zdravíčko.

Tvářenky dokáží s naší tváří doslova zázraky, stačí jeden tah štětcem a budete působit mladší a svěžejší. Přirozený ruměnec by měl vypadat, jako byste strávila hodinu venku svižnou jízdou na kole. Vyberte si tvářenku, která je nejvíc podobná vaší pleti v létě, když jste trochu opálená, tak docílíte nejpřirozenějšího vzhledu. K nanesení zdravíčka použijte menší štětec. Pokud máte povadlou pleť, nanášejte tvářenku jen na vršek lícních kostí, tím docílíte optického liftingu tváře.


Nalakujte si nehty výrazným lakem

zoom

Výrazně nalakované nehty působí mladistvěji.

Mnoho žen středního věku si vybírá světle růžové a neutrální tóny laků na nehty, protože se domnívají, že působí mladistvěji. Ve skutečnosti tyto odstíny vyzní značně nelichotivě, protože ruce díky nim vypadají nezdravě nažloutle. Vhodnější jsou naopak výrazné a jasné barvy s modrým podtónem, které rozzáří pokožku rukou. Tento fakt dokonce potvrdila i studie zveřejněná v časopise Plastic and Reconstrutive Surgery, ve které účastníci studie porovnávali ruce nalakované nevýrazným lakem na nehty nebo úplně nenalakované s nehty nalakovanými výraznou barvou. Výsledek studie ukázal, že ruce bez laku byly vnímány jako starší.





zoom

Modrá řasenka rozzáří váš pohled.

Vyzkoušejte trik s modrou řasenkou

Nebojte, nebudeme vám vnucovat modrý oční make up ve stylu 80tých let. Modrá řasenka však má něco do sebe. Slabý nános tmavě modré řasenky váš pohled a oči opravdu rozzáří, a vy tak budete působit mladistvěji. Klíčem však je střídmost, proto to s modrou řasenkou nepřehánějte. Zkuste třeba použít klasickou černou řasenku na horní víčka a jemnou vrstvu tmavomodré řasenky na spodní řasy. 


Blýskněte se 

zoom

Rozjasněte svou pleť kapkou oleje.

Mladá pleť je zářivá s lehkým leskem, věkem se však pokožka vysušuje a ztrácí na své přirozené luminiscenci. Svěží pel mládí a přirozený jas však můžete své tváři dodat pomocí několika kapek lehkého oleje. Naličte se jako obvykle a nakonec jednu až dvě kapky lehkého oleje jemně vklepejte na vršek lícních kostí. Důležité je, abyste zvolily opravdu lehoučký olej, v opačném případě můžete kromě upatlané tváře očekávat i další znamení mládí – nehezké pupínky. 




Blondýnky, vyberte si teplejší odstín vlasů 

zoom

Jennifer Aniston spoléhá na omlazující efekt medových melírů.

Neustálé zesvětlování a rozjasňování vlasů do co nejzářivější studené blond barvy není zrovna chytrým tahem vedoucím k celkovému omlazení. Studené tóny vlasů totiž zvýrazňují příznaky stárnutí, jako jsou vrásky a povadlá pleť. Vlasoví koloristé pro omlazení doporučují přidat do vlasů teplý odstín se zlatými tóny, nebo dokonce červené melíry.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.